Barnets Bog – Fødselsdage

Barnets Bog – Fødselsdage

I samarbejde med Prik&Streg

 

Efter siderne med Din udvikling, kommer alle siderne med fødselsdag.

Den første fødselsdag, jeg var med til at fejre for Elouiza, var da hun fyldte 4 år, så det er også herfra bogen starter.

Fødselsdagsiderne går fra barnets første fødselsdag, til barnet fylder 7 år.
Der en ekstra side, som hedder “Vi fejrer dig” – den kan jo bruges til alt lige fra fødselsdag, navngivning, konfirmation eller hvad der passer. Jeg har brugt den til Elouizas fødselsdag, da hun fyldte 8 år.

 

 

 

 

På fødselsdagsiderne skal du udfylde ting som, hvordan dagen blev fejret, hvem, der var med, gaver, det bedste ved dagen, mad osv. På bagsiden er der igen mulighed for at indsætte billeder.

Jeg synes det er sjovt at se, hvordan temaerne for Elouizas fødselsdage ændrer sig fra år til år.

Da hun blev 4 år var Prinsesse Sofia et hit. Da hun fyldte 5 år var det Elsa og Filmen Frost, og Elouiza løb rundt i en turkisblå Elsa-kjole. Til hendes 7 års fødselsdag holdte vi Gallafest og sidst vi fejrede hende, var vi hos min far i Tyskland og havde lavet sommer-ol i haven, mens fødselsdagen for hendes familie herhjemme, var i Minion-tema.

Et kendetegn ved alle Elouizas fødselsdage er, at jeg har lavet en kage særligt efter hendes ønske. Den vildeste kage jeg kastede mig ud i, var et stort Elsa-slot med blå istapper af chokolade og figurerne fra filmen. Det var godt nok lidt af et projekt!

 

 

 

 

Det er en tradition i vores familie, at fødselsdagsbarnet (eller den voksne) bliver vækket med nybagte fødselsdagsboller og sang.

Det ikke altid, at vi har Elouiza på hendes fødselsdag – det afhænger af hvilken uge hendes fødselsdag falder i.

I år var vi så heldige, at det var i vores uge. Sidste år, hvor hendes fødselsdag faldt i mors uge, var vi istedet med hende i skole. Her fejrede vi hende med en kagekone, jeg havde bagt efter Elouizas kageønske, og så tegnede vi en kæmpe fødselsdagstegning på fliserne med kridt, sammen med børnene fra hendes klasse.

Det var faktisk en rigtig hyggelig dag, og Elouiza var glad for at hun også havde muligheden for at se os på hendes fødselsdag.

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra