Hvor flytter vi hen?

Hvor flytter vi hen?

Vi flytter faktisk kun små to kilometer ned ad vejen. Vi har nemlig fået et rækkehus på Grønttorvet i Valby.

Rækkehuset er en del af KAB’s Almen Bolig+.

At bo i Almen Bolig+ svarer kort sagt til, at du bor med det samme ansvar som hvis du ejer, men du bor stadig kun til leje – til gengæld bor du til en ret billig husleje.
Du skal selv investere i hårde hvidevarer, og i de fleste boliger kræver nogle af rummene, at du selv sætter vægge op. Sammen med resten af boligforeningen indgår man i små teams, og varetager vedligeholdelses pligter, da der ikke er vicevært tilknyttet.

For vores vedkommende betyder det, at vi får en bolig, der er 10kvm større, end den lejlighed vi bor i nu, har to haver og et skur til opbevaring. Vores husleje bliver næsten 5000kr billigere, men til gengæld får vi en dyr udgift her i starten, da vi skal ud og investere i hårde hvidvarer og skabe. Vores lejlighed lige nu er nemlig et nybyggeri med indbygningsskabe og med hårde hvidevarer – til gengæld er huslejen tårnhøj og beliggenheden er ikke så børnevenlig.

. . .

Vi har fulgt byggeriet siden foråret, hvor vi fik at vide, at vi havde fået boligen.
Et par gange om ugen har vi gået aftentur ned til området og kigget på hvordan byggeriet udviklede sig.
Her er et par billeder:

Boligblokken til højre er der hvor vi skal bo. Det her billede viser det område, der bliver til baghaverne, hvor skurene også står.

Det her viser vores boligblok set fra forhaven. Billede er tage fra modsatte side, så vores bolig er stadig til højre. Boligerne til venstre er (virkelig dyre) købe boliger, men lækkert udsigt for os.
Vores forhave kommer til at ligge ud til en “vej” med fliser og græs, hvor der ikke må køre biler.

Generelt kommer der meget grønt rundt omkring. Vi får hæk og træer i både forhave og baghave. Og så bliver der lavet blomsterbede og andet rundt omkring.
200m fra hvor vi bor bliver der lavet en stor park/æbleplantage med en lille sø. I starten af parken er de i gang med at bygge en integreret institution – Æblekassen – som allerede har et godt ry. Så det er et meget børnevenligt område med masser af legepladser rundt omkring også.

Lad os tage et kig indenfor i huset! – Klik hér!