Med på Verisure bølgen!

Med på Verisure bølgen!

Som I så på mine stories igår, så har vi fået installeret Verisure i vores hus.

Jeg har helt fra starten sagt til farmand, at jeg er med på hus-ideen, hvis vi får alarmsystemer (og planter, der holder edderkopper væk! Men det er en helt anden sag).

Jeg har hele min barndom boet i hus på Lolland, og selvom,  jeg synes, at det er vidunderligt med grønne græsplæner og smukke træer omkring sig (og privatliv), så har jeg aldrig følt mig så tryg som i de år, jeg har boet i lejlighed her i København.
Jeg har bare et eller andet med blanke ruder, når det er mørkt. Specielt hvis de er i stueetagen. Og hele mit nervesystem fintunes, når jeg er alene hjemme, når det er mørkt. 27 år eller ej, så er det ikke lige min stærke side.

Det spøjse er, at det kun er, når jeg er helt alene. Hvis jeg er alene med E, så får jeg totalt super power og beskytter instinkt, og det er lige før, jeg ville kunne klaske en edderkop. Det sidste er måske lige i overkanten, det er E og farmand, der klasker edderkopperne herhjemme. 🙂

Men sådan har det altid været, når jeg har været sammen med E. Selvom jeg er træt, har jeg alligevel uanede mængder energi til hende. Selvom jeg er bange, er jeg alligevel på mit modigste, når jeg er sammen med hende. Jeg kunne gå igennem ild og vand bare for at beskytte hende. Det gør mig stærk at være sammen med hende.

Men desværre så falder farmands rejse sammen med en børnefri weekend, og jeg er helt alene i vores nye hus.

Min søster kommer og sover hele weekenden, men jeg har været alene siden jeg afleverede farmand i lufthavnen igår, og helt til i dag kl 14. Det skulle man ellers tro ikke var noget problem i en alder af 27 år. Men vi har alle sammen vores udfordringer og forbier, og jeg har lært at acceptere, at det med at være alene, det er ikke noget for mig. I stedet har jeg så mange andre gode kvaliteter.

 

 

Jeg har faktisk ikke undersøgt andre alarmsystemer end Verisure. Jeg så en reklame med Christiane Shaumburg-Müller på instagram – og hvem vil da ikke gerne have noget til fælles med Christiane?

Så jeg kontaktede Verisure og fik besked på, at der skulle en salgskonsulent ud og se vores rækkehus, før de kunne fortælle hvilken løsning, der passede præcis til huset og hvilken pris. Så en konsulent ville ringe til mig den pågældende dag eller dagen efter.
Jeg tænker, der må være sket en lille smutter i deres system, for jeg hørte aldrig fra dem igen. Men to måneder efter fik min bror job hos Verisure – hvad er odds’ene? Han skulle bruge nogle intromøder og jeg skulle bruge et alarmsystem. Det var jo win win.

Da det var en oplærings-installation eller hvad man kalder det, så fik vi fornøjelsen af både min bror og hans chef. De gennemgik boligen og bagefter fik vi en udførlig beskrivelse af den pakke, der passer til vores rækkehus. De forklarede, hvordan de forskellige elementer fungerer og hvad sådan et alarmsystem indeholder. Jeg var totalt overrasket over hvor smart det var!
Det, som jeg virkelig godt kunne lide, var den ligefrem ærlighed fra begge konsulenter og at ingen af dem prøvede med ihærdigt salg. Fordi vi bor med 3 etager, anbefaler de selvfølgelig 3 røgalarmer. Men de var heller ikke blege for at fortælle, at det måske ikke er det aller vigtigste at sætte en røgalarm på øverste etage, da det ikke er så ofte, at det er her branden starter. Vi har jo allerede røgalarmer, forskellen er, at Verisures røgalarmer er tilkoblet deres central, så de sender brandvæsenet hvis de registrerer brand.

Vores rækkehus kunne sikres med den billigste pakke, så det var ret fedt.
Pakken indeholder (skrevet med mine uprofessionelle ord) følgende:


Et kamera

(Og NEJ det kan ikke hackes, jeg har spurgt!)
Kameraet aktiveres kun hvis brandalarmer, SOS-funktion eller alarmen aktiveres. Det tager billeder og ikke videoer. Derfor kommer billederne hurtigt og i høj kvalitet til Verisure’s central eller fx politiet, så en evt. gerningsmand kan identificeres. )

Vibrationsdetektor til hoveddøren.
(Aktiveres hvis nogen prøver at bryde ind og sætter alarmsystem og kamera igang.)

Voicebox
(Et kaldeanlæg som Verisure kontakter dig på, hvis du fx kalder via SOS-funktionen)

Et kodepanel 
(Til at slå alarmen til/fra og tilkalde hjælp via SOS-funktion)

Star-Keys
(Nøgleringe, der står alarmen til/fra. Det her er ret smart!  Så skal du ikke udlevere koder til dine børn, og risikere, at koden høres af de forkerte typer. Hver nøgle får også en manuel kode. Farmand og jeg kender koderne her hjem til, men E får kun en nøgle. Og hun får den kun med, hvis det er nødvendigt. Alarmsystemet kan også slås fra via app’en, så hvis du ved, at dine børn er hjemme på et bestemt tidpunkt, fx med skolebussen, kan du slå alarmsystemet fra, hvis du ikke synes, de skal have en nøglering med. Hver nøglering er personlig, så du kan se på app’en hvem, der er kommet hjem. Smart ik?)

2 Røgalarmer
(Som er koblet til Verisures central, så de får besked og kan sende brandvæsen ved brand. Det som jeg synes er super godt, og som jeg har ladet mig fortælle, at andre alarmsystemer ikke har, er at du er forsikret mod fejludrykning, og du får derfor ikke en dyr regning hvis brandvæsenet dukker op, fordi du har brændt maden på.)

En strømenhed, der får hele systemet til at køre. 
(Det her er den eneste ting, som skal bruge strøm, og den skal placeres et sted hvor uvedkommende ikke kan nå at finde den, så de ikke kan ødelægge den. Den har 36 timers batteritid hvis strømmen går. Og det får du iøvrigt besked på via sin app. Det er egentlig også meget smart, for så kan du nå hjem og redde maden i køleskabet og fryseren, hvis din bolig pludselig er uden strøm.)

 

 

Jeg er helt vild med SOS-funktionen!!

E er i en alder nu, hvor hun godt kan begynde at være alene hjemme i korte intervaller. Men det, der bekymrer mig er, hvis der skulle ske hende noget. Jeg ved ikke, om hun ville kunne holde hovedet koldt til at kunne ringe 112 og give dem alle de informationer, de skal bruge. Hvis man trykker på SOS-funktionen så ringer versure dig op på voiceboxen og da de allerede har alle informationer indkodet, skal der ikke oplyses op ret meget. Så taler de med dig og finder ud af hvad der er sket, og deraf hvilken hjælp, du skal bruge. Hvis de ikke kan få fat i dig på voiceboxen, sender de nogen uanset hvad.

Jeg savnede den her funktion da E var yngre og jeg var ret syg. Jeg havde en tendens til at besvime og var altid mega ræd for, at det skulle ske, når jeg var alene med hende. Så jeg gik med livrem og seler i forhold til hvad vi foretog os. Uheldet har heldigvis aldrig været ude, når vi var alene sammen, og det er mere end et år siden jeg sidst besvimede. Heldigvis for det da! Men bekymringen om, at det skulle ske sad – og sidder stadig – i mig. Nu ved jeg i hvert fald, at det aldrig skal være en bekymring, hvis jeg bliver så syg igen, når farmand og jeg en dag har små børn.

 


Vores tilkøb

Udover basispakken, har vi tilkøbt ekstra vibrationsdetektorer, til resten af husets døre og vinduer. Som jeg nævnte på mine stories, så jeg ret ligeglad med, om vi skulle få vores ting stjålet. Vi har slet ikke noget herhjemme, der har værdi på nogen måde. Det er det faktum, at hvis først vi har haft indbrud, så tror jeg aldrig jeg ville kunne sove trygt i mit eget hjem igen. Forestil dig at komme hjem til dit hus, hvor uvedkommende har brudt ind og gennemrodet alle dine private ting, med de værste intentioner? Jeg bliver utilpas bare ved tanken.

Så vi har fået tilpasset alarmsystemet, så det giver den tryghed, vi har brug for, at det skal. Og jeg tænker at vi er godt dækket ind.
På sigt er der nogle ekstra tilkøb, jeg godt kunne tænke mig, at vi investerede i, men det er mest fordi, jeg synes det ville være utrolig smart og bekvemt:

Smart cam
Man kan købe et smartcam, som tillader, at du kan tage billeder af hjemmet via dit login på verisure appen.
Vi skal snart have en lille hvalp, som jo langsomt skal trænes til at kunne være alene hjemme.
Jeg har så meget samvittighed, når det kommer til dyr, så jeg synes det ville være så rart at kunne tjekke hvordan hvalpen havde det derhjemme og om alt var, som det skulle være, eller om der var sket nogle ulykker. Så kan jeg have ro i maven eller vide, at jeg skal hjem og komme hvalpen til undsætning.

Smart plug
Smart plug er sådan nogle tænd/sluk-stikkontakter, man sætter i stikkontakten (giver det overhovedet mening?), så man kan styre den enhed, der er tilsluttet. De kan tidsindstilles eller styres via app’en.
Min bror fortalte mig det smarte, at man kunne indstille dem til at tænde, hvis røgalarmen går – så tilslutter du selvfølgelig dine smart plugs til nogle lamper, for så er der lys, så du kan komme sikkert ud af din bolig i tilfælde af brand.

Jeg vil bruge dem til at tænde fx om aftenen, hvis jeg ikke er hjemme, eller i højtider. Min familie bor langt væk, så når vi ikke samles og fejrer højtiderne hjemme hos os selv, så er vi væk fra vores bolig. Jeg plejer at bruge sådan et analogt tænd/sluk ur til stikkontakten, når vi er bortrejst. Men vi har prøvet før, at den ikke har virket. Så det vil være rart, at man bare kan tænde og slukke fra app’en eller indstille dem til selv at gøre det. Så kan man også ændre tænd/sluk mønstret lidt, så eventuelt ubudne gæster ikke kan afkode det.

Vi vil også bruge dem til lyset hos E’s skildpadder. Der bruger vi lige nu også et analogt ur til stikkontakten, men det lamer ret meget, når man ligger helt stille i sengen, og skal sove. Og nu hvor E sover på eget værelse, så det lidt irriterende.

Så ja, som I nok kan høre på mine tanker omkring vores alarmsystem, så handler det om langt mere end at beskytte os mod indbrud.
For mig handler det om at passe på vores familie – både de to benede, de firbenede og dem i terrarier. Og det handler om at føle sig tryg i eget hjem.

 


Reklame? Not so much.. 

Jeg er i hvert fald oven ud begejstret for hvor smart Verisures alarmsystem er. Selvom det måske lyder som reklame, så kommer det oprigtigt lige fra hjertet!
Vi betaler selv for hele systemet og vi betaler også det månedlige abonnement.

Vi er 48 boliger, der har henvendt os med interesse for alarmsystemet, så selvfølgelig har vi indhentet et interessant tilbud, når nu vi er så mange. Men min bror har lovet mig, at han sørger for god service til jer også, hvis I henvender jer direkte til ham og oplyser mit navn. Det er både win for jer og for ham. Så endnu en win win. Jeg elsker når man kan hjælpe hinanden! <3

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra