Sund banankage

Sund banankage

februar 27, 2021 0 Af admin

I vinterferien har jeg haft tid til at prøve kræfter med at udvikle forskellige eftermiddagssnacks til den der rigtig trætte time efter arbejde.
Kravet var, at det skulle være nærende. Give et godt boost men samtidig ikke svinge blodsukkeret helt ud af kurs. Og så måtte det meget gerne stille den søde tand også. Det blev så til en banankage og en chokoladekage lavet på dadler. Vi har spist med frisk frugt og gnavegrønt, med muligheden for at smøre peanutbutter på. Det fungerer rigtig godt. Kagen smager faktisk så lækkert, at den sagtens kan bruges som en dessert.

 

 

 

 

Det skal du bruge:

6 æg
150g sukrin gold
1 spsk vanille pulver
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk natron
300g havregryn
250ml solsikkeolie
6 meget modne bananer

 

 

Sådan gør du:

1. Mos bananerne og rør dem sammen med olien.
2. Pisk æggene sammen med sukrin gold indtil de er luftige og lysegule.
3. Rør ovenstående to skåle sammen.
4. Blend havregrynen til en fin mel og rør sammen med vanillesukker, bagepulver og natron. Bland i dejen.

Bages i 30 minutter ved 200 grader alm. ovn.