Sund chokoladekage

Sund chokoladekage

februar 26, 2021 0 Af admin

I vinterferien har jeg haft tid til at prøve kræfter med at udvikle forskellige eftermiddagssnacks til den der rigtig trætte time efter arbejde.
Kravet var, at det skulle være nærende. Give et godt boost men samtidig ikke svinge blodsukkeret helt ud af kurs. Og så måtte det meget gerne stille den søde tand også. Det blev så til en banankage og en chokoladekage lavet på dadler. Vi har spist med frisk frugt og gnavegrønt, med muligheden for at smøre peanutbutter på. Det fungerer rigtig godt. Kagen smager faktisk så lækkert, at den sagtens kan bruges som en dessert.

 

 

Det skal du bruge:

6 æg
150g sukrin gold
1 spsk vanille pulver
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk natron
8 spsk kakaopulver
300g havregryn
300g dadler

 

TIP: Lad dadlerne ligge i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Så er de endnu nemmere at blende.

 

 

Sådan gør du:

1. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem sammen med olien til en ensartet masse.
2. Pisk æggene sammen med sukrin gold indtil de er luftige og lysegule.
3. Rør ovenstående to skåle sammen.
4. Blend havregrynen til en fin mel og rør sammen med vanillesukker, kakaopulver bagepulver og natron. Bland i dejen.

Bages i 30 minutter ved 200 grader alm. ovn.