Verdens bedste kagekone

Verdens bedste kagekone

Da Elouiza fyldte 7 år, ville hun så gerne have en brunsviger-kagekone med i skole.
Hun havde oprindeligt aftalt med sin mor, at de skulle bestille en fra en bager nær dem, da det var i mors uge, at fødselsdagen faldt.

Men så fik Elouiza den ide, at “Alex kan da lave kagen, for ingen bager brunsviger bedre end Alex“.
– Jeg er solgt, du behøver ikke sige mere lille skat!

Siden jeg blev en del af Elouizas liv har jeg altid lavet en særlig fødselsdagskage efter hendes ønske, når hun havde fødselsdag. Hvad end det var Prinsesse Sofia, Elsa fra Frozen, eller som i år – kagekone, der var på ønskelisten.
Så det var uden tøven at jeg besvarede hendes mors sms med et “ja, selvfølgelig”.

Uden tvivl er min brunsviger en populær spise hjemme i familien.
Der er sjældent kaffegæster herhjemme uden, at der også er et stykke lunt brunsviger at nyde til.
Den er altid et HIT! Og det var denne kagekone også i Elouizas klasse.
Så hvis du ikke lige står og skal bruge en kagekone, så tøv ikke med at bage brunsvigeren i sig selv.

God fornøjelse!
(Opskrift under billedet)

 

 

Sådan bager du Brunsvigeren

 

Dej
500 g mel
50 g sukker
50 g gær
1-2 tsk salt
3,5 dl lunken mælk
50 g blødt smør

Opløs gæren i mælken. Bland mel, sukker og salt i. Ælt smøret ind i dejen.
Dejen skal være MEGET klistret. Den må ikke blive en fast dej.
Lad den hæve 20 min lunt og tildækket, mens du laver fyldet. 

Når dejen har hævet bredes den ud i et ovnfast fad eller på en lille bradepande – beklæd med bagepapir eller smør faddet ind i smør.
Brug en dejskraber til at brede dejen ud med. Det kan være lidt svært fordi den er meget klistret.

Hæld fyldet over og lad den hæve 20 min mere. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn imens.

Når brunsvigeren er færdig med at hæve bages den ca. 15 min. i ovnen.

 

Fyld
250 g smør
300 g brun farin
8 spsk lys sirup

Kom smør, sirup og brun farin i en gryde. Smelt ved middelvarme under omrøring.
Fyldet er færdigt, når den brune farin er helt “opløst”.

 

Tips og tricks:

Tip 1: Hvis du skal lave en kagekone, så kan det være en god ide at lave dobbelportion hvis din kagekone skal fylde en hel bradepande. 

Tip 2: Hvis du bager en almindelig brunsviger kan du lade dejen hæve i det ovnfaste fad du skal bage den i. Så fylder den selv en stor del af fadet ud under hævningen.

Tip 3: Hvis du tilføjer mere sirup får fyldet en mere karamelagtig konsistens. Det gjorde jeg sidst jeg bagte brunsviger til en fødselsdag, og det var super lækkert.

Tip 4: Brunsvigeren er bedst samme dag som den er bagt, da den er lavet på en gærdej og sådan en dej bliver hurtigt tør. Tilgengæld kan den fryses ned, og smager lige så godt, når du tør den op igen.

 

. . .

 

Sådan laver du en brunsviger-kagekone

Fremgangsmåden er den samme som brunsvigeren ovenfor. Men i stedet for at brede den helt ud på bradepanden, former du den som en pige med kjole. Ligesom dengang man tegnede tændstiksmænd og -kvinder, hvor kjolen er en trekant med arme og ben ud fra.
Det kan være svært at forme dejen fordi den er klistret. Gør evt. dine fingre våde med vand.
Hvis det ikke bliver den form du ønsker, så tøv ikke. Man ser det ikke når den først er pyntet.

 

Det skal du bruge:
En pakke snørrebånd til hår
1 pose slik
1 pakke marcipan
Frugtfarve
Flourmelis
Smeltechokolade

 

Marcipan blandes med lidt flourmelis og nogle dråber frugtfarve. Doser lidt ad gangen indtil du har fået den farve du gerne vil have.

Tag en kugle marcipan og pak ind i husholdningsfilm og rul ud til ønsket tykkelse. Nu skal der skæres en rund cirkel til hovedet og hvad du ellers synes skal pynte på kagen. Oftest laver man et rektangel til navn, men jeg synes det var så fint med et hjerte.
Læg marcipanfigurerne på kagen og pynt med smeltet chokolade.

Chokoladen smeltes nemmest i et vandbad. Sørg for at vandet ikke bulderkoger. Der må ikke komme vand i chokoladen, så skiller den.
Jeg brugte en helt almindelig frysepose, jeg havde klippet et lille bitte hul i, til at “tegne med”. Hvis du lader chokoladen afkøle en smule i posen, inden du klipper hul, så er det nemmere at håndtere chokoladen, når du skriver bogstaver.

Pynt resten af kagen med slik. Lav en helt almindelig glasur eller brug resten af chokoladen, til at sætte slikket og håret fast.
Hvis du ønsker, kan du flette snørerne og pynte håret med en marcipan blomst eller sløjfe. Kun fantasien sætter grænser.

 

Tips og tricks:
Tip 5: Jeg har brugt slik fra Katjes, hvor der hverken er farvestoffer eller gelatine i. Så er du sikker på, at alle børn i klassen kan spise med.

 

. . .

 

Tag gerne mormedbonus.dk hvis du laver denne kage.
Vi glæder os til at følge med!

 

Kh
E&A


#Verdensbedstebonus
#EogApåeventyr