Vores Iftar-tradition

Vores Iftar-tradition

Det er en tradition hjemme hos os, at vi den første dag i Ramadan samles med familien (Svigerfamilien, min egen familie er ikke muslimer), til Iftar-måltidet.
Traditionen stammer helt fra da farmand var barn hvor hans mor lavede Hirera (Marrokansk suppe) og Smørebrødsmadder.

Vi er en stor familie, så det kan variere fra år til år hvem vil fejrer det første Iftar-måltid med.
Sidste år fejrede vi med farmands onkel, kone og deres skønne børn.

Vores iftar-måltid bestod af:

Mælk & Dadler

Hirera (suppe) med hjemmebagt brød (begge ting er svigermors opskrift)

Smørrebrødsmadder med fiskefilet, tun,
æg og kartofler (Meget integreret 😉 )

Efterfølgende plejer vi at få en form for dessert – typisk noget traditionelt marokkansk bagværk – og myntete. Vi spiser kun dessert ved de Iftar-måltider hvor vi har gæster, hvilket typisk er i weekenderne, da måltidet ligger ret sent om aftenen på denne tid om året. Så vi kan ikke rigtigt have gæster eller tage ud, fordi Elouiza skal i skole, så hun har en sengetid hun stadig skal passe.

 

 

 

Iftar-måltid første dag i Ramdan.

 

Marrokansk mynte te.

 

Det er meget forskelligt hvad folk spiser til iftar og til Eid. Det er på mange måder lige så mange traditioner forbundet med det som ved jul, hvor mange også har én bestemt måde tingene bare skal være på. For sådan har det jo altid været! Sådan er min familie i hvert fald! 😀
Hjemme hos os er vandmelon et MUST ved hvert iftar-måltid – i hvert fald for mit vedkommende. For farmand er det bare vigtigt at vi får hirera og smørrebrød den første aften, så er han good to go med det meste.

 

Marrokanske søde sager (jeg kan umuligt stave til andet end de dadler, der er på billedet! hihi..)

 

Tak fordi du læser med!

 

Kh E&A
#Verdensbedstebonus
#mormedbonusdk