5 geniale ideer til en anderledes børnefødselsdag!

5 geniale ideer til en anderledes børnefødselsdag!

marts 27, 2021 0 Af admin

Da E startede i skole og vi begyndte at holde børnefødselsdage for hendes klassekammerater, skulle der lidt nytænkning til. Det kræver meget at have huset fyldt med en hel klasse. Bare de 6 piger, de er i E’s klasse, kan fylde rigtig meget, når de er helt oppe og køre på fødselsdagskage og højt humør. 
Et godt underholdende indslag af høj kvalitet, har jeg erfaret, er det bedste til at få fødselsdagen til at gå som smurt!

Her får du 5 gode ideer:

 

 

 

 

 

DEN AKTIVE FØDSELSDAG

Bevægelse er altid godt. I en periode var det rigtig populært i Es klasse at holde fødselsdage i legeland. Det kan jeg godt forstå – der er plads til larm og skrig og man skal sådan set bare dukke op, så er festen klaret af personalet. Men det er ikke en fødselsdag, der passer til alles pengepung – det er der råd for. Hvis du bor med have eller i nærheden af en mark, park eller lignende, er der nemlig mange andre muligheder.

Den helt nemme version er fødselsdagspakkerne fra FamlySport. Du kan frit vælge mellem forskellige pakker og der medfølger instruktioner, redskaber og invitationer. Nemmere bliver det ikke!

Af andre muligheder er at indkøbe et stak kegler og en blød skumbold til at spille høvdinge bold, stikbold eller noget tredje. Det kan du nemt få for max 300kr. Kegler og en bold kan bruges i uendeligt mange konstellationer – stafetløb, slalomløb osv.

En af de billige plastikbolde, der også kan hoppe, og et kridt til udendørsbrug, kan udgøre rammen for et spil Ost. Den leg kender de fleste skolebørn. Begge ting kan fås i Kvickly for under 100kr.

Indkøber du flere kridt, kan aktiviteten også være at tegne et stort fødselsdagsbillede på vejen. Det kræver dog, at i bor på en lukket vej for, at det er sikkert. Vi lavede faktisk denne aktivitet med pigerne fra E’s klasse, da vi var med E i skole til hendes fødseldag. Det var rigtig hyggeligt og vi tog et fællesbillede med alle pigerne foran billedet.

 

 

 

 

DEN KREATIVE FØDSELSDAG

 

Skal fødselsdagen holdes indendørs kan det være en god ide med en aktivitet, der lægger op til ro og fordybelse – som eksempelvis noget kreativt.
Da E fyldte 9 år lavede vi Squishies med krea boxe fra Kreavilla (reklame). De har også andre boxe med sæber, læbepromader mm.

Perleplader, lysestager, papmache, male, klippeklistre, gækkebreve (hvis man er forårsbarn) og krympeplast er også nogle muligheder.

I den lidt højere del af budgettet er keramik maling. Det er super sjovt og giver et rigtig godt produkt som minde om fødselsdagen. Kig fx hos Creative Space, som har et super godt take away koncept. Du kan vælge alt fra kopper til figurer, vaser og meget mere.

 

 

 

DEN STORE BAGEDYST FØDSELSDAG

Til en fødselsdag hører for de fleste vedkommende en kage af en art. En super nem og sjov underholdning er at købe ind til, at børnene selv kan lave lagkagerne – gerne i hold, så i ikke ender med 10 lagkager og ondt i maven.
Det er et okay prisleje at købe nogle lagkagebunde og lidt tilbehør til og det er en rigtig sjov beskæftigelse. Gå hele vejen ved at dele grupperne op så der er to dystende hold, og et dommerpanel, der giver point for smag og pynt.

En anden sjov leg kan være at skulle pynte cupcakes med lukkede øjne. Det kan sagtens bare være købemuffins fra netto. Eller bare at pynte den flotteste cupcakes. Ofte kan du finde pynt blandt spotvare hylderne i de forskellige butikker.

 

BØRNEFØDSELSDAG I NATUREN

Er du et udendørs menneske, eller skal du holde fødselsdag for en hel klasse uden at have pladsen, kan en fødselsdag i det fri være en rigtig god ide.
På Vestamager Naturcenter kan man for 300kr leje en fødselsdagspakke, som indeholder sjove klassiske lege, brænde, popcorns poppere, flag, gryder og diverse. Man booker fødselsdagspakken ved at skrive en mail til friluftshuset@nst.dk.

Et alternativ kan være en skovtur i et grønt område nær dig. Tag en bold med til at spille stikbold. Du kan også låne bøger på biblioteket om fugle, træer og planter. Så kan i gå på opdagelse og se hvad i kan finde. Den lidt nyere version er at google jeres fund via en smartphone.

Fordelen ved disse typer fødselsdage er, at du kan invitere forældrene med. Så skal du ikke holde styr på 22 børn alene, og kan faktisk nyde fødselsdagen sammen med børnene. Skriv ud, at mor og far også er inviteret og at hver familie skal medbringe tæpper de kan sidde på.
Snacks som pølsehorn, minipizzaer, juicebrikker, kakaobrikker og muffins passer godt til denne type fødselsdag. Husk også nok til forældrene.

 

 

 

 

BØRNEFØDSELSDAG I MUSIKKENS TEGN

 

En virkelig fed ide til en børnefødselsdag er at lave en musikvideo. Det ikke bare mega underholdende, det giver også et rigtig godt minde og en virkelig sjov dag. Der findes mange steder, du kan booke denne type børnefødselsdag – Sangstjerne.nu var det første, der dukkede op, da jeg søgte på google. Det er en børnefødselsdag i samme prisleje som en tur i legeland, så det er i den dyre ende.

Et alternativ kan være en fest som den vi holdte for E, da hun fyldte 7 år. Det var en Gallafest hvor vi havde sat diskolamper op, musik på anlægget og fyret op for håndmadder og snacks. Jeg have købt billige plastik medaljer til dansekonkurrencer som stopdans og ballondans.

En endnu nemmere version er at klikke noget Just dance frem fra youtube på det største TV i huset, og rydde gulvet så børnene har en scene at danse på. Køb pynt når det kommer på tilbud efter nytår. Så kan du lave en overdådig fest for meget få penge.

Karaoke er også en sjov sangleg. Måske har i Sing Star derhjemme? Ellers findes der masser af karaoke sange på youtube. Bruger i youtube-versionen kan i lave nogle skemaer hvor man kan give point for vokal, optræden og hvor mange ord, der var korrekte. Dem med flest point vinder.

Der er også den sjove sangleg hvor børnene deles i to hold. En fra holdet får høretelefoner på og en telefon med spotify. Nu skal barnet nynne sangen for sit hold. Kan holdet gætte det er der point, ellers må det andet hold gætte.

En hjemmelavet version af hit med sangen er også en sjov ide!

 

 

Jeg håber, du fik lidt inspiration til at fejre dit barns næste fødselsdag med et brag af en fest!

 

 

 

 

Tak fordi du læste med!
Kærlig Hilsen
Alexandra