Barnets Bog – Putningsritualer

Barnets Bog – Putningsritualer

I samarbejde med Prik og Streg

 

 

Putteseancen er en hellig stund i vores familie.

Derfor synes jeg det er så fint at Barnets Bog fra Prik og Streg har gjort plads til at skrive lidt herom. Det er en side jeg har glædet mig meget til at udfylde og det bragte mange minder frem, hos både farmand og jeg, da vi talte om alle de putteritualer vi havde været igennem med E.

Det glæder mig, at jeg kan skrive alle de kærlige minder i E’s Barnets Bog, så hun kan læse det, når hun bliver stor.

Jeg ønsker, at E skal kunne se tilbage på alle de små kærlige puttestunder vi har haft sammen og mindes dem med kærlighed og glæde.

 

 

 

 

Mit første putte-minde med E var, fra da hun var 3 år. Hver aften skulle vi læse En dag med Rasmus klump og synge Se min kjole.

Da hun blev omkring de fire år, og frygten for monstre under sengen startede, begyndte vi at digte vores helt eget univers kaldet Glimmerlandski, for at skabe gode tanker at falde i søvn til. Siden har vi digtet rigtig mange godnathistorier på sengekanten, alle sammen med hver deres formål.

Vores yndlings putteritual lige nu, er når vi læser meditationsbogen I mit hjerte. Den har vi været meget glad for begge to.

 

 

 

 

Det putteritual farmand nok husker bedst er dengang E var spæd og kun ville sove til lyden af en hårtørrer! Da hun blev større blev det til sange og nus i panden. Det er et af de minder jeg har, fra første gang jeg så E. Hun var vågnet om aftenen, og farmand stod ved hendes seng og nussede hende blidt i panden, lige mellem øjenbrynene. Han har altid nusset hende der, og den dag i dag, virker det stadig beroligende på hende, når hun skal sove.

 

 

 

 

Det er sjovt at se hvordan vores putteritualer ændrer sig, i forhold til E’s udvikling og perioder i hendes liv.

Lige nu er vi inde i en periode hvor hun har brug for ekstrem meget omsorg, og hvor vi samsover. Så putteseancen fylder en stor del af aftenen.
Det bliver sjovt at se om nogle år, hvordan putteseancen foregår til den tid og om hun overhovedet vil puttes.

Indtil da, vil jeg nyde, at vi stadig er så vigtige for hende, når hun skal sove. Og jeg vil nyde, at kunne runde dagen af, med sådan en kærlig stund.

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra 

 

 

 

Måske er du interesseret i at læse:
Putteseancen hjemme hos os
Barnets bog – del 1: Vælg den rigtige bog
Barnets bog – del 2: Indhold
Barnets bog – Version bonusmor