Barnets bog – Version bonusmor

Barnets bog – Version bonusmor

december 15, 2018 0 Af admin

Creativity is one of many ways, I show my love for you

 

 

Jeg har kastet mig ud i en Barnets Bog til E.

Jeg prøver altid at tænke forud for hvilke ting, jeg ved, jeg vil gøre, når jeg engang selv får børn, og sørger for at lave noget tilsvarende til E, så godt jeg kan.
Jeg gør det både fordi, jeg elsker at lave disse ting til hende, men også fordi, jeg ikke ønsker, at hun ikke bliver den eneste af børnene, som står foruden alle disse minder, bare fordi hun er vokset op i en delt familie.

 

 

Da farmand og jeg i sin tid mødte hinanden, gav jeg ham en barnets bog.

Jeg tror jeg havde en romantisk forestilling om, at vi kunne se på babybilleder af E og, at jeg på den måde kunne komme til at lære den del af hendes liv at kende, som jeg ikke havde været en del af. Så kunne hendes mor jo udfylde det, der manglede. På den måde kunne E have en barnets bog, der samlede os alle tre som forældre med hende som midtpunkt.

Jeg ved ikke lige hvor naiv jeg var. Det var uden tvivl et alt for svært sted at starte så tidligt i et forhold, med babybilleder og en tid hvor jeg ved, at den mand som jeg elskede, engang havde leget familie med en anden kvinde. Så bogen lå og samlede støv på hylden i de næste par år.

Nu har jeg taget bogen frem igen. Nu er vi så etablerede, at det ikke rører mig på samme måde længerer. Jeg ønsker bare, at E har nogle dejlige minder at se tilbage på, når hun bliver voksen.

 

 

Det er et sværere projekt end jeg lige havde regnet med. For det første er E ikke døbt men navngivet, og i den fortrykte bog der er måske 10 sider, der alene handler om barnedåben.

Mange af siderne handler om mors og fars tanker omkring graviditeten, scanningsbilleder og lignende og de informationer havde jeg ikke. Så alle de steder hvor der mangler informationer, har jeg forsøgt at gå kreativt til værks. Jeg har sat masser af søde baby billeder ind af E. Så har jeg ladet en side være fri, hvor farmand kan skrive et lille brev til hende.

På forreste side hvor man skal sætte billeder ind af sine forældre, har jeg kun sat billeder af mor og far. Dem som følger med her på bloggen ved, at E til hver en tid ville nævne både mor, far og jeg som hendes forældre, men da den her bog lægger op til, at det er de biologiske forældre og deres stamtræ, der noteres, så har jeg undladt mig selv på denne side. Til gengæld har jeg brugt indersiden på omslaget til billeder af E og jeg, hvor jeg har limet en konvolut fast med et brev fra mig til E.

I afsnittet hvor man skal skrive datoer for hvornår hendes tænder er vokset frem, har jeg i stedet skrevet hvornår, at hun har tabt de forskellige tænder.

 

 

Jeg er gået i detaljer med alt det jeg kunne – hvilket er alt fra hun var 3 år og frem.

Men der er stadig afsnit som mine første skridt, første gang jeg spiste grød, første gang jeg dit… og første gang jeg dat…, som jeg ikke kan udfylde.
Jeg bryder mig ikke om at siderne står tomme. Så jeg har klistret det til med billeder og små noter. Så det bliver lidt andeledes end oprindeligt tænkt.

Jeg føler dog stadig, at den her bog er så mangelfuld. De barnets bøger, som er på markedet i dag henvender sig virkelig kun til kernefamilien, og giver ikke meget rum at skabe ud fra, i den sammenbragt familie.

Derfor gik jeg i gang med at lave min egen scrapbog til E.

 

Scrapbogen starter det sidste år af E’s børnehave – ca. der hvor Barnets bog slutter (Barnets Bog fortsætter lige med et par sider om barnets fødselsdage på det 6. og 7.år, men så er det også det).

Jeg har brugt en helt almindelig tegneblok med spiralryg som man kan købe i en boghandler eller lignende. Og så har jeg ellers bare klippet og klistret, tegnet og været kreativ.

Farmand og jeg har sørget for at tage billeder hver gang vi var til en begivenhed i børnehaven eller skolen, og samlet tegninger og andet fra E, når hun havde det med hjem.
Alt sammen noget, som jeg har brugt til bogen.

 

 

Jeg har skrevet små tekster ved billederne, der beskriver hvad, der foregår på billederne og fortæller sjove og søde minder fra den pågældende begivenhed.

Scrapbogen er blevet rigtig fin. Jeg ved ikke hvornår jeg slutter den. Måske først, når hun går ud af folkeskolen, måske allerede til næste år. Det kommer an på, hvad jeg finder på af ideer.

 

 

Vi har flere gange bladret igennem scrapbogen. Hver gang jeg laver noget nyt vil E gerne se det, og hun vil helst gerne kigge bogen igennem helt fra begyndelsen hver gang.

Vi nyder at kigge på minderne sammen og snakker om dem og hvad der var sjovt ved lige netop de minder.

Jeg har ikke nævnt E’s mor i scrapbogen. Men i forbindelse med E’s Barnets Bog, har jeg spurgt mor om hun ville være en del af den og skrive i den, og om hun havde nogle billeder, som hun kunne tænke sig var med i bogen. Så ved hun i hvert fald, at muligheden er der.

Nu har E i stedet en lidt alternativ Barnets Bog og en scrapbog fyldt med dejlige billeder og minder, fra vores lille familie.

 

Creativity involves braking out of established patterns, in order to look at things in a different way. – Edward De Bono

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra

 

 

 

 

Måske er du interesseret i at læse:
Barnets bog – del 1: Vælg den rigtige bog
Barnets bog – del 2: Indhold
Barnets Bog – del 3: Putningsritualer