Corona barsel – 5 ting du kan lave med din baby på 0-6 mdr!

Corona barsel – 5 ting du kan lave med din baby på 0-6 mdr!

januar 30, 2021 0 Af admin

Jeg havde virkelig glædet mig til at skulle ud og være endnu en barnevogn i bybilledet med min lille søn.
Inden corona kom, gik jeg til Gravidtræning med min struttende mave og var også tilmeldt til det efterfølgende hold med mor/barn-træning. Farmand ville gå til babysvømning og jeg drømte og at drikke cafe latter og gå til foredrag og i mødregruppe.
Men ja, corona, corona, corona.. Så det er blevet en noget andet barsel, end jeg forestillede mig.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi dyrker nærværet og nyder at få indblik i E’s skolegang med hjemmeskoligen. Farmand arbejder hjemmefra og det giver ham mulighed for at følge med i Gabriels udvikling på en helt anden måde end hvis han var væk fra 8-17 hver dag. Så vi nyder de muligheder tilværelsen bringer og får det bedste ud af det.

Men for at dagene ikke skal blive for lange, er jeg nødt til at finde på noget at lave med Gabriel, når vi er alene. Vores aktiviteter deler jeg med dig her!

 

 

 

 

 

1. Baby rytmik og træning til mor

Min yndlingsbeskæftigelse er når vi om formiddagen kombinerer babyrytmik og min egen træning. Jeg bruger øvelserne, fra Legmedsanserne.dk’s online stimulastik hold (reklame) og så kombinerer jeg det med øvelser til mig selv.
Min egen træning består af kropsvægt øvelser i form af TABATA. På den måde er det hurtige og intense træninger, så selv hvis Gabriel melder sig til bryst eller lur efter kort tid, så har jeg stadig fået pulsen helt op.
Jeg kan også finde på at træne med ham i bæreselen.

Du finde inspiration i højdepunktet LEGETIME på min instagramprofil: @mormedbonus.dk

 

 

TIP: Hvis du mangler inspiration til træningsøvelser til mor, hvor baby kan være med, er bogen “mor og baby i topform”, et godt sted at søge inspiration.

 

 

2. Powerwalk med barnevognen med podcast i ørene

Gabriel sover lange lure, når han ligger i barnevognen. Så i stedet for at traske rundt i 2 timer er jeg begyndt at tage sportsbh og løbesko på og så powerwalker jeg derudaf! Jeg tager som regel podcast i ørene. Så får både min hjerne og min kondition lidt opmærksomhed. Den anden dag gik jeg 7km på hans lur. Jeg når i hvert fald langt forbi de 10.000 skridt her under corrona lockdown. Intet problem!

 

 

3. Gå tur med baby i bæreredskab

Jeg har båret Gabriel meget i slynge, vikle og bæresele. Da han kun var et par måneder faldt han hurtigt i søvn og så kunne jeg gå rundt med podcast eller snakke videre med den person, jeg gik tur med, hvis jeg ikke gik alene.

Nu er han mere nysgerrig, så nu laver jeg det mere som en aktivitet. Der er ikke søvngaranti – og som oftest, så hvis han falder i søvn, så er det 10min før vi er hjemme og skal ud af alt overtøjet. Men han nyder at sidde og kigge ud og så snakker jeg til ham om de ting vi ser. Han er klar til en lur, kort efter, at vi er kommet hjem.

 

 

4. Vandleg

Jeg vil gerne have at Gabriel bliver tryg ved vand. Så når nu vi ikke kan gå til babysvømning, finder jeg andre måder hvorpå han kan sanse vandet.
Han er skiftevis med i brusebad og kommer i badekar. Badekarret er først blevet rigtig sjovt nu hvor han kan sidde op. Da han var mindre var brusebadet dejligt, fordi vi kunne stå tæt.

En anden mulighed er, at ligge baby på maven foran en bradepande med vand og vandlegetøj.

Du kan også bruge ziplock bags og fylde dem med vand og forskellige ting – fx perler, blomser eller andet der kan være sjovt at sanse.

Når din baby kan sidde, kan du lave små sansefade med vand og putte forskellige ting ned i som baby skal sanse. Hvis du bruger rent vand og spiselige ting, så kan baby også komme det i munden. Sansefadene kan også laves uden vand.

 

5. Online barselskaffe

Hvis du kender andre, der har babyer kan i drikke kaffe sammen online. I kan kombinere det med at i sammen laver nogle øvelser og sanglege med jeres babyer, så er det næsten som at gå på hold. Det er også en fin mødregruppe aktivitet.

Jeg finder inspiration til sanglege og øvelser blandt andet hos: Musiksanseriet og Tumleakademiet på Youtube.

 

 

Har du flere gode ideer? Så del dem gerne i kommentaren, så smider jeg dem ind i blogindlægget, så andre kan få glæde af det!

 

Tak fordi du læser med! 

Kh Alexandra