Den nye voksi carry!

Den nye voksi carry!

I samarbejde med Momstertest og Voksi Official

 

 

Lillebror er blevet den heldige indehaver af den helt nye Voksi Carry, som han rigtig skal ligge og putte sig i, når han kommer om bare 7 uger. Han ved slet ikke, hvor forkælet han er allerede!

Men alt imens han stadig putter sig i maven, så har jeg med den bedste hjælp fra storesøster E, og hendes søde dukke, testet voksiposen.

 

 

Jeg kender voksiposen fra den helt klassiske vinterudgave, nemlig Voksi classic+.

Men fordi vi skal have et sommerbarn, så har jeg ikke skænket vognposerne en yderligere tanke, før jeg fik muligheden for at teste denne nye udgave. I stedet har jeg kigget lidt på en babynest, og er i sidste ende endt med at kaste pengene efter en lift. Der er jeg nemlig lidt gammeldags. Så en lift hørte altså med! Men den nye voksipose kan fungere som en ret god erstatning for begge dele, og det er altså mange penge sparet! Og der er rigeligt at bruge penge på, når man venter en lille en.

Voksi Carry hører under kategorien helårs vognpose, så vi kan sagtens tage den i brug til lillebror selvom det er sommer og nemt bruge den i de efterfølgende sæsoner.

Sådan helt specifikt om posen, så er den lavet af 100% bomuld med fyld af 100% genanvendt polyester. Begge er Øko-Tex standard – det vil sige uden skadelig kemi. Jeg var faktisk i tvivl om hvorvidt jeg skulle vaske posen før brug – jeg vasker nemlig alt, der skal i kontakt med huden, og andre nye ting får lov til at stå og lufte ud. Men jeg har været i kontakt med Voksi Official, der fortæller, at det faktisk ikke er nødvendigt, pga. den høje standard af materialer. Jeg vasker den nok alligevel, men det er så en anden sag. Det bare meget lækkert at vide, at der ikke er skadelige stoffer og kemi i de ting, man anvender til sin baby.

 

 

Jeg har læst flere anmeldelser fra de andre voksiposer hvor forældre skriver, at de især er glade for poserne, fordi deres børn normalt sparker dynerne af og det er i hvert fald problem har man ikke med voksiposen. Jeg har ikke haft et spædbarn før, E var jo 3 år, da jeg mødte hende, så jeg har ikke så meget erfaring at trække på her. Men det lyder nu meget relevant. Så jeg kan godt se det smarte ved voksiposen frem for dyne.
Også fordi du med voksiposen ikke behøver at give barnet lige så meget tøj på. Og det må da alt andet lige være mere behageligt at ligge i noget behageligt tøj svøbt i voksiposen, frem for at ligge med køredragt og dyne. Det kan selv vi voksne sætte os ind i.

Men men. Selvom jeg ikke lige kan teste posen med lillebror endnu, så kan jeg sige allerede nu, at jeg er svært begejstret for dens funktioner.
Vognposen er med bæreplade, så du kan bære dit barn lige som i en lift – og så er den lettere at bære end liften. Den har flere forskellige lukke indstillinger, og derfor kan posen bruges helt op til barnet et 3 år. Så er pengene altså godt givet ud.
Voksiposen kan også godt erstatte babynestens funktion, når man har brug for et trygt sted at ligge sin baby, hvis man er ude hos familie eller venner. Den har et snoresystem i hoveddelen, der kan indstilles så hoveddelen bliver mere beskyttende. Der er tænkt på både detaljerne og sikkerheden, for snorene kan efterfølgende gemmes i en lille lomme, der foldes bagover og fæstnes med velcro. Så der er ingen snore i nærheden af din baby.

Så kan posen også foldes ud og bruges som en dyne eller som et aktivitetstæppe til baby.

Jeg kan huske, da vi var til den aller første scanning med lillebror. Det var sådan en tryghedsscanning tidligt i graviditeten. Jeg har måske været 6-7 uger henne. Mens vi sad og ventede, kom en mor ind med sin baby i sådan en voksipose. Hun skulle til mor/barn yoga. Mens hun gjorde sig klar havde hun foldet voksiposen ud, og hendes lille baby lå og legede rundt på tæppet. Det så ret hyggeligt ud! Jeg skal også til mor-barn træning, når lillebror er født, så jeg tænker helt sikkert, at voksiposen skal med os der.

Men altså, for at opsummere, så har vi en vognpose med sovepose-, lift-, babynest-, dyne- og aktivitetstæppe-funktion i én og samme pose. Det er da noget!

 

 

Jeg er ret spændt på at tage voksiposen i brug. Jeg kommer nok til at bruge liften de første tre måneder, fordi, jeg synes, den er mere beskyttende, og nu har vi jo begge dele.
Men, når først lillebror har vænnet sig til den store verden, og ikke bare ligger og sover og skal afskærmes hele tiden, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg bliver meget mere glad for at have ham med i voksiposen frem for at skulle slæbe på liften. Den er trods alt lidt mere klodset, selvom den er god.

Og når ja, storesøster E goderkender i den grad også voksiposen og synes den var herlig til alle sine dukker. Der kunne jo ligge mange dukker i, som hun sagde. I længden synes hun dog den blev lidt tung, så det er vidst heldigt, at vi overlader bære-arbejdet til farmand og jeg.

 

 

Hvis du har nogle gode voksi-tips, så vil jeg rigtig gerne høre dem. Så del dem endelig i kommentarfeltet!

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra