Den perfekte gave til den kommende storesøster – eller  bror!

Den perfekte gave til den kommende storesøster – eller bror!

I samarbejde med Forlaget Fabula

 

Når E lige om lidt skal være storesøster, har jeg tænkt meget over hvordan, at jeg sørger for, at hun ikke føler sig udenfor, når nu vi bliver mor, far og barn herhjemme.
Selvom alting ændrer sig og jeg nu bliver mor til lillebror, så er jeg jo stadig “bare” hendes bonusmor og det bliver pludselig meget tydeligt, at hun kommer og går i familien, fordi vores familieliv vil fortsætte, selvom hun er hos sin mor. Så det har været meget i mine tanker, hvordan jeg stadig får hende til at føle sig inkluderet.

 

 

 

 

Søskendejalousi er jo almen kendt, når der kommer en lille ny i familien. Og i vores situation ændres hele familiekonstellationen ved lillebrors ankomst. Både farmand og jeg har haft mange snakke om, hvordan vi håndterer det bedst, så E føler sig inkluderet. Men også E og jeg har haft mange snakke om, hvad hun kunne have brug for, så hun ikke føler, at hun mister relationen til mig. Jeg tror, at vi efterhånden er nået godt på vej, og hun glæder sig rigtig meget til lillebror bliver født.

Jeg har set, at mange giver deres andre børn en gave, når de får en ny søskende. Nogle gange er gaven fra den nye søskende, andre gange er den fra mor og far. Nogle giver også det råd, at barselsgæster tager en lille ting med til den store søskende frem for den lille ny, så den store søskende ikke føler sig udenfor.

 

 

 

Jeg vil gerne give E en personlig gave fra mig til hende, som kan minde hende om hvilken særlig plads hun har hos mig. Jeg har altid fortalt hende, siden hun var helt lille, at selvom hun ikke har ligget i min mave, så vil hun altid være mit første barn, og dét er noget helt særligt – og det er det!
Det er lige så særligt for mig, at få mit helt eget barn nu, men E var her stadig først. Hendes tilstedeværelse har gjort mig til en forældre længe før jegblev mor til mit eget barn i maven. Selvom hun ikke biologisk er min, så er hun stadig min datter.

Den helt særlige gave E får fra mig er børnebogen Elouiza finder sin gave.

Bogen er så kær, at jeg blev helt rørt, da jeg fik den hjem med posten, og læste den igennem.

 

 

“En magisk fortælling om et barn, der drager ud på eventyr og finder troen på sig selv. En bog med fokus på barnets selvudvikling og selvværd.”
– Forlaget Fabula

 

Bogen er en børnebog lige efter mit hjerte. Den er farverig og let læselig med en kærlig handling. Bogen er trykt på tykke sider, der gør den til en fornøjelse at bladre igennem foruden, at den bliver mere holdbar for små børnehænder.

Bogen kan personliggøres – og det elsker jeg!
Især fordi E har sådan et fint og specielt navn, som ikke kan findes på nogen af alle de fortrykte ting i butikkerne. Jeg ved også, at det vækker stor glæde hos E, når hun får bøger eller andre ting med hendes eget navn på, så det er et kæmpe plus ved den her bog.

Du kan selv vælge om hovedpersonen i bogen er en dreng eller pige. Herefter udfylder du navn og jeres adresse og designer hvilke karaktertræk hovedpersonen skal have – som fx hårfarve mm.
Det bliver alt sammen trykt i bogen og bliver dermed en del af bogens handling.

 

 

På første side i bogen står der hvem bogen er til og hvem bogen er fra, samt en lille kærlig hilsen, før historien skal begynde.

Bogen handler så om hovedpersonen, der skal på et eventyr ud for at finde en særlig gave fra den person, der giver bogen – i vores tilfælde E og Jeg. Rundt omkring i bogen kan E altså læse sætninger som “Gaven er sendt med kærlighed fra din bonusmor” og “kærlig hilsen din bonusmor“, hvilket gør bogen så kærlig og så personlig.

Gaven er en bog med kærlige ord, og historien beskriver hvordan alle ordene strømmer ind i E’s hjerte og gør hende glad og varm. Det er ord som “Du er så dejlig, lige præcis som du er“, “Du er elsket“, “Du er lige som du skal være” og “Du er ren kærlighed“.
En masse positive og kærlige sætninger, der kan fylde E med kærlighed, styrke hendes selvværd og minde hende om, at hun er mit guld lige så meget som lillebror.

 

 

Det ikke den første bog, vi læser herhjemme, der handler om selvudvikling og selvkærlighed – faktisk så har vi rigtig mange af den slags børnebøger. For det har altid været mit ønske, at lade E vokse op med et godt selvværd. Det er heller ikke den første bog, vi læser, som er personliggjort med E’s eget navn.

Men til gengæld, så sniger den her bog sig lige ind på første pladsen blandt alle de bøger!
For den er virkelig så sød og så gennemført. Med masser af positive ord og kærlighed, der virker så oprigtige fra afsenderen af bogen og til modtageren.

Den får min varmeste anbefaling!
Og nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at give den til E, når lillebror kommer.

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra 

 

 

 

 

 

 

Måske er du interesseret i?
Andre børnebøger i samme genre
Andre børnebøger af samme forfatter