Den sorte diamant – Thomas Winding udstilling

Den sorte diamant – Thomas Winding udstilling

En anden tur fra vores efterårsferie, som vi begge synes er værd at nævne, er Thomas Winding udstillingen på Den Sorte Diamant, som forløber nu og i en periode frem til 2. Februar 2019.

Efter vi på et tidspunkt fik snakket om Det Kongelige Bibliotek, har det været på vores liste over steder vi bare skal ud og se. Så det planlagde vi så en af de første dage i efterårsferien, og til vores held havde de samtidig denne rigtig fine og meget børnevenlige udstilling om Thomas Winding, der bl.a. er manden bag ideen til Bamse, og har skrevet historierne om Super Carla og Hunden Mester. 

 

 

Udstillingen er gratis for børn og alle børn får tilmed et opgavehæfte omkring udstillingen. Opgavehæftet tager børnene på “frikadelle-jagt” rundt i udstillingen. Mester elsker frikadeller og derfor er der gemt frikadeller rundt omkring, som man skal lede efter. Det er en sjov måde at komme rundt i udstillingen på, og man får på den måde set det hele, da man leder i alle rum, kigger op og ned, undersøger bag låger og i skuffer, ja alle vegne. Vi opdagede mange sjove ting i udstillingen, som vi nok ikke ville have opdaget, hvis vi ikke havde rendt rundt som detektiver efter de lumske frikadeller.

 

 

Foruden frikadelle-jagten, var der også opgaver i hæftet, som lagde op til fordybelse i nogle af udstillingens særligheder, og en en heldags-biograf hvor de viste afsnit af Super Carla – Elouiza var HELT OPSLUGT! Vi snakker altså om gamle sort/hvid serier, hvor skuespillerne ikke engang taler selv, men man er tvunget til at høre på den samme monotome fortællerstemme hele vejen igennem.
Det var faktisk en rigtig herlig kontrast til det farverige og højlydte børne-tv som vi streamer på netflix. Det var rigtig slap-af-og-læg-hovedet-væk tv. Ikke noget, der får mareridt-alarmklokkerne til at ringe eller sætter fantasien på overarbejde. Det var ganske herligt. Det er officielt på min to-do liste, at se om jeg kan finde et sted online, hvor man kan se de afsnit den dag i dag.

 

 

Efter vi havde set udstilingen tog vi en pause i cafeen med madpakker, hækletøj og frilæsningsbog inden vi gik videre rundt på Det Kongelige Bibliotek.
Afslutningsvis gik vi om i baghaven bag Det Kongelige Bibliotek, og nød det skønneste efterårsvejr, inden vi vendte næsen hjemad med endnu et herligt eventyr til mindekassen.

 

 

#Verdensbedstebonus
#Elouogalexpåeventyr