Det skal du bruge til din Hvalp!

Det skal du bruge til din Hvalp!

#Hvalpenivalby

Det er jo et kæmpe hunde-mekka, når først du træder ind i en dyreforretning.
Jeg var slet ikke klar over alle de ting, man kunne købe til en hund.
Alt lige fra snacks til regnjakker, bamser, puder, tæpper, strømper, sko. Det ligesom at shoppe til et barn jo!

Men blandt regnjakker og pelskraver, fandt vi frem til de ting, som vi skulle bruge.

Hvis du vil have et hurtigt overblik, kan du printe denne liste: Tjekliste til Hvalp!
– og ellers får du en uddybet tjekliste herunder.

 

 

 

HUNDEKURV OG VANDSKÅL

Hundekurv og Eurasier-racen går ikke altid hånd i hånd, har vi ladet os fortælle. Men selvfølgelig skal Max have et sted, der er hans, hvor han kan få ro.
Vores løsning til hundekurv og vandskål, kan du læse mere om her.

 

 

LEGETØJ

Legetøjet er ikke kun for hyggens skyld, men også for at undgå en hvalp, der tygger i møbler, sko, puder og andet i huset.

Vi har købt en del forskelligt legetøj, så der er variation og forskellige ting at tygge på:

Bidereb med knude
Bidereb med pivedyr
Bidereb med gummiflet
Tennisbolde med pivedyr
Bamser
Bideringe
Bidering med “snørebånd”
Biddestav til godbidder eller paste

Til mere avanceret leg med hunden og nosework, har vi blandt andet købt aktivitetsbræt.

 

Tip: Du sparer mange penge ved at shoppe til din hund i Biltema og Harald Nyborg. 

 

Elouiza har valgt sæbebobler, som hun gerne vil lege med, sammen med hunden. Vi købte det i en dyrebutik, og det var en hyggelige oplevelse, at hun også fik lov til at vælge noget til hunden. Men dagen efter var vi i biltema, hvor du kunne købe næsten samme sæbeboblemaskine, men til under det halve af prisen. Det gælder også meget andet legetøj og udstyr til hunden. Så et lille tip er, at tage i Biltema eller Harald Nyborg, når du shopper til din hund.

 

GODBIDDER

Vi starter hvalpetræning i slutningen af oktober, og inden da har vi også lagt en plan for hvilke aktiviteter, vi skal udføre med hunden. Derfor har vi også investeret i trænings-godbidder.

Vi har læst os til, at gode træningsgodbidder er små og nemme at tygge, så hunden kan spise dem hurtigt og uden at blive mæt.

Det er oplagt, at kyllingepølser er højere i din hunds snack hieraki end små stykker tørfoder. Vælg de godbidder, der gør din hund motiveret til træning.

 

Tip: Der er masser af godbidder i hvalpepakkerne, du kan hente til din hund

 

Vi har købt en smule i butikken, og så har vi jo masser af små poser med snacks, fra hvalpepakkerne vi har hentet. Så vi har mulighed for at afprøve lidt forskelligt.

 

 

 

 

TIL BILEN

Der er, så vidt vi kunne læse os til, ikke noget lovkrav om, at hunde skal være hverken spændt fast eller i bur, når man kører i bil – i Danmark, vel og mærke. Reglerne er anderledes i udlandet, så husk at tjekke det, hvis du skal have din hund med på tur, ud af landet.

Af sikkerhedsmæssige årsager, har vi investeret i sele til hunden. Det er en sele lidt lige som den, man ville bruge til at have hunden i snor, men så kan den fastgøres til bilens sikkerhedsselesystem.

Vi har også købt to rejseskåle til vand og mad, når Max er med på tur.

 

 

HØM HØM UDSTYR

Der er nærmest ikke noget værre end hundeejere, der ikke samler op efter deres hund. Det er træls for alle!

Vi har købt sådan en smart lille nøglering, der kan sættes på snoren og så kan rullen med høm høm poser (ja det hedder det altså!) være deri. Vi køber nok nogle flere, når vi køber flere snore og liner, for det er  smart lige at have en siddende på hver snor, så vi ikke glemmer dem.

 

Tip: Høm høm poserne kan købes med lavendel duft

 

Hjemme til haven har vi købt et børnesæt med skovl og rive til at samle hunde-puha op fra græsplænen, så vores have ikke bliver forvandlet til et hundetoilet.

 

SIKKERHEDS UDSTYR

Hvad du har behov for af udstyr for hundens sikkerhed, afhænger jo af hvordan dit hjem er indrettet. Men måske kan du blive inspireret af det, som vi har købt:

 

Børnegitter

Vi har købt børnegitter til trappen, fordi hvalpen ikke må færdes på trapperne før den er et år gammel, af hensyn til hvalpens knogleudvikling.
Så har vi købt et længere sikkerhedsgitter som kan flyttes til at spærre af – fx så hvalpen kan blive afskærmet og få ro, hvis vi har flere børn i hjemmet, eller til at spærre for hoveddøren, hvis den er åben.

Vi har købt begge typer brugt via dba og Reshopper app’en.

 

Indhegning

Vi har købt trådhegn til baghaven, for at Max kan få lov til at gå frit rundt i haven uden, at han kan stikke af.
Af en anden hundeejer, som vi har besøgt, blev vi fortalt, at selv med hæk i haven kan det være en god ide at sætte et trådhegn op: En hanhund kan lugte en tæve i løbetid på 5km afstand, og så er en hullet hæk måske ikke så sikker længere. Hegnet er også for hundens egen sikkerhed, så andre hunde eller dyr, ikke kan komme ind til den.

 

Beklædning til glatte gulve

Har du meget glatte gulve, er det en god ide, for hvalpens sikkerhed og sundhed, at lægge nogle midlertidige tæpper ud. Gerne nogle billige, som kan tåle en tis-plet.
Både fordi, at hvalpen kan falde og glide på det glatte gulv og fordi det slider på hvalpens led, som endnu ikke er færdigudviklede.

Vi har købt nogle tæpper i Rema100 til 159kr/stk. De er ganske fine og passer fint ind i hjemmet.

 

 

 

PLEJE

Til den gængse pleje af hunden er det en god ide at investere i børste, kam, negleklipper, tandbørste, hunde shampoo/balsam og finde nogle gamle håndklæder frem, der kan blive brugt til hunden.

Vores opdrætter gav os det tip, at bruge en elektrisk børnetandbørste. Det er nemmere at gøre tænderne rene med, men kan også bruges til at stimulere poterne, så hvalpen vænner sig til lyden, når den senere skal klippes med trimmer.

Et andet tip er at starte med både pelspleje og tandbørste allerede fra hvalpen er lille, så det bliver leg og hyggeligt, og derfor lige til at gå til, når det faktisk bliver nødvendigt.
Det også en god ide at nulre poter og ører, så hvalpen er tryg ved den følelse, hvis den skal undersøges hos dyrelægen eller have klippet negle.

 

 

SELE OG SNOR

Vi har først købt snor og sele til Max her i weekenden, da han vokser meget hurtigt og det er svært at sige, hvad der så ville passe ham.

Først havde vi tænkt, at vi skulle en tur i Maxi Zoo med ham, en af de første dage efter vi har fået ham hjem, for at prøve en sele og et halsbånd. Men da vi sidst var i Maxi Zoo, så vi en hvalp, der var så skræmt af at være i butikken, og ejeren havde var der med samme formål, som vi havde tænkt. Så vi besluttede, at vi hellere ville købe noget, som vi tror passer og så prøve det derhjemme. Vi har købt en sele, en snor og en træningsnor. Selen kan justeres, og tanken er, at den kun skal bruges her i hvalpe tiden. Når Max bliver større, så kan vi tage ham med ned og prøve selen. Behovet er heller ikke så stort her i den første tid, hvor han ikke må gå tur så længe ad gangen.

 

 

HALSBÅND OG HUNDETEGN

Hundetegn er lovpligtigt. Så det har vi bestilt for længe siden, men vi har stadig ikke modtaget det med posten. Til gengæld have Maxi Zoo så 50% i sidste uge, så vi købe et hundetegn til en flad 50’er inkl. gravering.

Vi fik Max’ opdrætter til at måle ham om halsen, og så har vi købt et halsbånd hvor det mindste mål, passer til den størrelse han har nu.
Når han bliver fuldvoksen, så har jeg fundet det fineste halsbånd og snor, som han skal have. Men det må i have til gode!

 

 

ANSVARS- OG SYGEFORSIKRING

Ansvarsforsikring til hunden er lovpligtig. Sygeforsikring er en god ide!
Vi har allerede sørget for begge dele, så hvalpen er forsikret fra første pote, den sætter på matriklen.

Der er vidst mange forskellige udbydere. Vi har ikke undersøgt markedet, men bare gået med den som vores familie og omgangskreds benytter. Den har de alle haft god erfaring med.

 

Nu mangler vi sådan set bare Max!

 

Tak fordi du læser med! 

Kh Alexandra