Egmonts Store Børnefest 2019

Egmonts Store Børnefest 2019

I samarbejde med Momstertest og Egmont

 

I weekenden, har vi været til Egmonts Store Børnefest.
Vi har været så heldige at få lov til at være “testere” af begivenheden, så lørdag stod i familiens tegn.
Vejret var med os og tasken var pakket med kaffe, vand og drømmekage. E havde sin veninde med, og så var vi alle fire ellers på vej afsted mod Nordisk Film i Valby, hvor festen blev holdt.

 

 

Da vi ankom blev vi modtaget af nogle smilende, søde damer i indgangen, som delte programmer ud og så kunne vi ellers træde ind i filmbyen og gå på opdagelse.
Vi har boet i Valby i mange år efterhånden, og da E var lille, og vi farmand og jeg studerede, arbejde vi begge i den Fitness World, der lægger på samme gade. Så vi har mange gange gået forbi Nordisk Film og snakket om det, og E ønskede altid, at hun kunne få lov til at komme derind. Så det var lidt sjovt, da vi fandt ud af, at det så netop var lokationen for festen.

Filmbyen er utrolig hyggelig, med de små stier der fører rundt til de små røde huse, der ligger rundt omkring. Centrum var de to store bygninger i midten. Her kunne man komme ind og se sættet fra Olsens Banden scenerne. Det var lavet til et helt museeum. Det var rigtig sjovt at opleve på tæt hold.
Ved siden af lå en stor lade, hvor den store scene var sat op. Bagerst var der sat kurvestole op, man kunne læne sig tilbage i – det gjorde farmand og jeg brug af, da E og hendes veninde blev underholdt af showet på scenen.

 

 

De helt store begivenheder, som vi havde set frem til, var Quizzen med Sebastian Klein, og tegningerne fra Disney-tegneren Flemming Andersen.

Inden quizzen stødte vi på Sebastian i en af boderne, og E fandt modet til at spørge ham om en autograf. Vi havde nemlig medbragt bogen, som hun havde fået tilsendt inden begivenheden.
På trods af, at det var en enkelt autograf, underholdte Sebastian til den helt store guldmedalje.

– “Jeg kan tegne to dyr, en mariehøre eller en edderkop”
E valgte en edderkop, hvortil Sebastian svarede:  – “Okay, jeg kan faktisk tegne to edderkopper. En sød edderkop eller en fuldstændig psykopat edderkop. Hvad skal det være?”
E fniste og sagde: “En psykopat edderkop”.

Bagefter grinede hun helt vildt og sagde, at hun havde valgt psykopat edderkoppen, fordi så kunne hun få lov til at sige ordet “psykopat”, og det er ikke hver dag, man må bruge det ord.

Jeg elsker hendes logik!

 

 

Efter Sebastians underholdende quizz på scenen, fik pigerne lov til at gå lidt rundt på egen hånd. Til dét var filmbyen den perfekte lokation.
De var meget besluttede på at få en Anders And tegning med hjem, så de brugte langt tid i køen – som i virkelig lang tid. Vi stod i hvert fald i kø i en time, før det blev vores tur. Her blev jeg faktisk utrolig stolt af E!
Hvor de fleste andre børn havde deres forældre stående i køen, mens børnene løb rundt og legede eller spiste is med bedsteforældrende, så havde E selv stået der fra start til slut. Det altså en tålmodighed, der vil noget, i en alder af 8 år! Hende og hendes veninde havde skiftes til at holde pladsen i køen mens den anden løb og og fik et lille kig af tegneren, da han var i gang med de andre børns tegninger. Så søde og tålmodige piger.

Tegningen var så fin, og var hele ventetiden værd for E.
Men tålmodighed, det skulle der altså til. Endda nok mest, for de voksnes vedkommende.

 

 

Der var masser af bænke og græsplæner rundt omkring. Og rigtig god plads til at komme rundt. Jeg bemærkede, at de endda havde lavet en parkeringsplads til barnevogne – super sød ide!

Farmand og jeg satte os på en bænk i solen og nød atmosfæren, mens pigerne fik lov til at løbe lidt rundt på egen hånd. Så kunne de spille playstation spil, besøge Moniques Verden og meget mere.

 

 

Jeg vil anbefale børnefesten til de af jer, der er familier med mindre børn. Altså yngre end E’s alder. Er der søskende på E’s alder, så er det også underholdning for dem, og til den familiekonstellation er børnefesten en rigtig god begivenhed, fordi der både er noget for det store og de små.
Men jeg synes dog, at underholdningen til den store målgruppe – altså omkring E’s alder – er noget sparsom, og så er 90 kr for en billet hurtigt mange penge.

Men det er helt sikkert en begivenhed, jeg vil holde øje med. Al begyndelse er svær, og det kunne også mærkes, at det var første gang eventet blev afholdt. Men det har klart et kæmpe potentiale, så jeg er sikker på, at det nok skal blive til noget rigtig godt hen ad vejen.

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra