Fødselstasken – Hvad skal med?

Fødselstasken – Hvad skal med?

Hospitalstaske eller fødselstaske – kært barn har mange navne!
Men i hvert fald er den meget omdiskuteret.
For hvad er need to have og hvad er nice to have til din fødsel? Og kan du have det hele med uden at komme trillende med en kuffert med hjul?

Nedenfor kan du se hvad farmand og jeg er kommet frem til, er nødvendigt i vores fødselstaske.

 

 

 

I forhold til hvad der skal pakkes til fødslen, er min holdning nok, at så længe vi kan bære det, så vil jeg hellere pakke lidt for meget end jeg vil stå og mangle noget. Fx så anbefaler mange, at man tager musik med. Det aner jeg faktisk ikke om jeg får brug for, men jeg synes det er meget rart at muligheden er der.
Og så har jeg hørt fra flere jordemødre, at fødende og deres partnere er kommet trillende med en kuffert med hjul – måske er det i virkeligheden ikke så dumt, for så skal tingene ikke slæbes. Kufferter fås jo heldigvis i flere størrelser!

 

Tip! 
Hvis du er til den korte version, kan du scrolle ned i bunden af blogindlægget og downloade en tjekliste til fødselstasken. 

 

 

 

Transport

Autostol /Lift
– Hvis du skal med bil eller taxa, skal baby transporteres i noget. Mange steder kan man leje sig frem til autostole eller transportlifte. Vores autostol er leaset hos Vivokser.dk (reklame)

Håndklæde/
Blåt stykke
– til at sidde på, hvis vandet går. Så bliver både far eller taxa chaufføren glad, alt afhængig af hvordan i kommer til jeres fødested.

 

Fødsel

Vandrejournal
Sygesikring

Ammepude (evt)
Musikanlæg + Oplader
Mobiloplader
Kamera
Blødt Toiletpapir
– Nice to have, i stedet for hospitalets billige version
Skylleflaske
– Behøves ikke hvis bruseren kan nå ud til toilettet. Men ellers er den rar til at skylle med imens du tisser. Det kan godt gøre ondt efter dit underliv lige har presset en baby ud – har jeg hørt. Den kan laves ved at prikke huller i låget på en vandflaske. Du kan også købe en billig version her, hvis du ikke er til DIY.

 

 

Snackpack

Det er temmelig meget en smagssag, hvad man pakker i sin snackpack til fødslen. Generelt skal du tænke på, at der skal være rigtig mad til far. På de fleste hospitaler er det nemlig kun mor, der serveres for. Jeg har hørt om mange, der var glade for bland selv slik og faxe kondi og andre, der slet ingen ting spiste.

Jeg har selv taget udgangspunkt i hvordan min graviditet har været – min appetit har været noget nedsat og søde ting har givet mig halsbrand. Så det tager jeg højde for. Det rigtige for mig vil nok være nogle proteindrikke og nogle elektrolytdrikke, så jeg får noget energi under fødslen. Jeg kunne ikke selv forestille mig, at jeg har lyst til at spise noget mad i den situation. Til gengæld pakker vi lidt til bagefter. Jeg vil så vidt muligt også forsøge at få spist et ordenligt måltid i timerne derhjemme, inden vi skal til fødestedet.

Find evt ud af om du har adgang til køleskab på dit fødested, så kan du have nogle bøtter med “rigtig mad” med, til efter fødslen, når depoterne skal tankes op.

Proteinbarer
Druesukker
Pizzasnegle

Pølsehorn
Kiks

Muslibar
Sødt


Saftevand
Sugerør

Energi drikke (til far)
Proteindrikke
Elektrolytdrikke/ sportsdrik

 

 

Mor

Varme strømper
– Jeg har ladet mig fortælle, at fødende får kolde tæer, og det skulle ikke være godt for veerne. Så et par lune hyggesokker kommer lige med i tasken.
Klip klapper
Morgenkåbe
2 x skjortekjoler / afslappet tøj

2 x leggins
BH + Ammetop
Strømper

Store Trusser/ net trusser
Ammeindlæg
Tena bind
Kontaktlinser/ Briller

Toiletsager (rejsestørrelse)
Shampoo
Balsam
Badesæbe
Bodylotion

Læbepomade
– Skulle være uundværligt, da du får tørre læber, når du gisper.
Hårbørste
Hårelastikker
Deo
Tandbørste
Tandpasta
Lanolin Salve/ arganolie 

 

Baby

Tøj str. 50
Tøj str. 56
Babydyn
Stofble
Sut (evt)
Første bamse / sutteklud
Hue
Bleer
Engangsvaskeklude

 


Far

Mor 🙂
Tøj inkl. trøje med åbning
– Så far kan ligge hud mod hud med baby
Briller
Klip klapper
Underbukser
Strømper
Høretelefoner opladt
iPad opladt
Toilettaske (Deo, tandbørste, sæbe)

 

 

Hvis vi har plads i tasken, så presser jeg lige et sæt sengetøj med ned i tasken. Lige meget hvor jeg er, så kan følelsen og duften af mit eget sengetøj altså får mig til at føle mig hjemme, og hjemme er for mig lidt med tryghed. Derfor ville jeg synes det var rigtig rart at have med!

 

 

Hvad var det bedste du havde med i din fødselstaske?
(Del gerne i kommentarfeltet!)

 

 

 

 

Download afkrydsningsliste til din fødselstaske her.