Gode råd og gode historier!

Gode råd og gode historier!

I samarbejde med Forlaget Alvilda og Momstertest.

 

Vi har modtaget oktober måneds bogpakke, og den kom som kaldet!

Længe har jeg gået og ledt efter nogle nye værktøjer til at hjælpe E med alle følelserne, der følger med, når man er delebarn, og jeg var efterhånden løbet tør for ideer. Jeg ledte efter noget, der kunne hjælpe hende i alle de svære situationer hun står i, og lære hende at navigere rundt i alle følelserne.

Modige Magnus, kom mig til undsætning her!

 

 

 

 

Modige Magnus er en ny bog skrevet af den svenske adfærdsforsker, coach og bestseller forfatter Carl-Johan Forssén Ehrlin.

Jeg kendte ikke til bogen på forhånd, men jeg kendte en anden bog af samme forfatter, nemlig Kaninen der så gerne ville sove, som de fleste nok har hørt om eller læst.

Sidst nævnte var også med i denne måneds bogpakke og det samme var efterfølgeren – Elefanten der så gerne villle sove. Jeg kender kun den med kaninen, og synes det er en sød bog.
Jeg kan godt lide børnebøger, der hælder lidt til det meditative og mindfullness agtige. Jeg har selv digtet sådanne historier for Elouiza, da hun var lille og vi har generelt været meget glade for børnemeditationer herhjemme. Vi dyrker i det hele taget meget det rolige og nærværende hjemme hos os.

Foruden de tre ovenstående bøger, modtog vi også to bøger med skønne eventyrer – Liljas eventyr, dyndkarlens tårer af Josefine Ottesen og 5 minutters eventyr, med mere end 30 kendte eventyr og fortællinger, genfortalt af Peter Gotthardt.
Nogle skønne eventyrbøger, som kan bruges til både frilæsning og som godnathistorie. Især sidst nævnte bog er jo ideel til at læse på sengekanten, da historierne ikke er for lange.

 

 

 

 

 

Tilbage til Modige Magnus.

 

“Bogen præsenterer nogle nemme og gode teknikker, med en rigtig god opsummering, som lægger op til en god dialog og refleksion over det barnet lærer af bogen”

 

Modige Magnus tager udgangspunkt i drengen Magnus, der skal starte i en ny børnehave. På ugens syv dage kommer Magnus igennem forskellige udfordringer, hvor forskellige personer i hans omgangskreds, hjælper ham igennem ved at give ham forskellige teknikker. På den sidste dag er Magnus med sin familie i parken, og oplever andre personer, der står med de samme udfordringer som Magnus, og her hjælper Magnus dem på samme måde, som han selv er blevet hjulpet.
Det er nogle nemme og gode teknikker, med en rigtig god opsummering af bogen, som lægger op til en god dialog og refleksion over det barnet lærer.

Med min store færden blandt børnebøger i samme genre som Modige Magnus, vidste jeg, at jeg skulle læse forordet først – hvilket man normalt hopper let og elegant henover – og det bør du også gøre, før du læser bogen, med dit barn. Her bliver du blandt andet fortalt, at der afslutningsvis i bogen er en guide til forældre. Den læste jeg før, jeg læste bogen sammen med E, så jeg var rustet til de samtaler bogen ville bringe med sig. Forældreguiden er overskueligt inddelt i de samme syv ugedage, med forklaringer og refleksion til forældrene.

 

 

 

 

“Generelt handler teknikkerne i bogen om at vende udfordringen til noget andet. Lige præcis dén egenskab, er meget god at have som delebarn – eller som hvilket som helst barn, eller voksen for den sags skyld”

 

Selve de udfordringer Magnus møder er helt almindelig hverdagsudfordringer, som alle børn kan relatere til.

Den følelse vi især arbejder med lige for tiden er savn. Der synes jeg, at bogen kom med en rigtig brugbar teknik i forhold hvordan E kunne håndtere det. Generelt handler teknikkerne i bogen om at vende udfordringen til noget andet. Lige præcis dén egenskab, er meget god at have som delebarn – eller som hvilket som helst barn, eller voksen for den sags skyld.

Vi har selv givet øvelserne navne – eller det vil sige E har bestemt navnene. Det var helt bevidst for, at hun skulle reflektere over hvad øvelsen kunne give hende og i hvilken situation hun kunne bruge den. Så for hver teknik vi er blevet præsenteret for i bogen, har vi talt om hvor hun kunne bruge den i sin hverdag og så har hun givet øvelsen et navn.

 

 

 

 

“Noget, der altid får mig til at trække på smilebåndet er, hvor meget vi selv kan lære, af bøgerne vi læser for vores børn”

 

Det er jo en bog lige efter mit hoved, så jeg vil klart også anbefale den til jer.
Jeg elsker bøger, der fordrer til personlig udvikling og giver gode redskaber til livet omkring os – og det må man sige, at denne børnebog gør.

Noget, der altid får mig til at trække på smilebåndet er, hvor meget vi selv kan lære, af bøgerne vi læser for vores børn. Foruden den kvalitetstid jeg får med E, så er det en af de mange grunde til, at jeg elsker at læse højt for hende.
Jeg kan godt lide at udvikle mig i forældrerollen, og jeg vil nok altid bestræbe mig på at være den bedst mulige forældre for E. Derfor nyder jeg også godt af de forskellige redskaber og teknikker, vi bliver præsenteret for i bogen.

 

 

 

 

 

Hvis du er blevet inspireret til også at udvikle dig i din forældrerolle og give dine børn nye redskaber til dagligdagen, så kan du lige nu få 20% på bogen Modige Magnus hos saxo. Rabatkoden gælder resten af oktober måned.

Bemærk, at rabatkoden ikke gælder på fragt og ved premiummedlemsskaber.

 

Rabatkode: MAGNUS20

*Gælder ikke på fragt og ved premium medlemsskab.

 

Inden længe vil du hos Momstertest, kunne læse anmeldelser fra to andre mødre og jeg selv, der også har testet bogen med deres børn.

– Og ellers er vi tilbage med en ny bogpakke her på bloggen igen i november måned, hvor vi tester den sidste bogpakke for Momstertest og Forlaget Alvilda. Jeg kan afsløre så meget som, at vi skal lidt i julestemning.

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra