Happy Halloween!

Happy Halloween!

 

Jeg prøvede lige at google Halloween i dag, og fandt ud af, at det er en over 1400 år gammel tradition, som oprindeligt startede med at være de gamle Kelteres nytår. Jeg har faktisk altid troet, at det havde noget med at fejre de døde at gøre, fordi jeg i hele min barndom har sunget i kirkekor, hvor vi også sang til Allehelgensaften. Her læste præsten alle navnene højt, på de personer i sognet, der var gået bort i løbet af året og familien fik mulighed for at mindes deres kære.

Det jo lidt vildt hvad Halloween så har udviklet sig til – fra dengang og til nu hvor Halloween fejres med et græskar, søde sager og uhyggelig udklædning.
Det er der sikkert også en historie bag, men den har jeg ikke lige google mig frem til.

 

 

 

 

Der er ikke rigtig nogen af os herhjemme, der er til spøg og uhygge. Men Elouiza og jeg elsker hver en mulighed for at pynte op og hygge, så vi har pyntet op til vores egen hyggelige halloween.

Hele ugen har nemlig stået på Halloweenhygge med krea, teater, hjemmebag og familietid. Det har været rigtig hyggeligt.

I dag var ingen undtagelse. I Elouizas skole skulle de afholde Halloweenløb, så hun har været i udklædningstøjet siden kl 6.30 i morges – og hun ELSKER det!

Efter skole var vi en tur forbi shoppingcenteret Kronen i Vanløse og gå “slik eller ballade”-tur, inden vi skulle hjem og eftermiddagshygge med farmand.

 

 

 

 

Da vi kom hjem fik Elouiza sig lidt af en overraskelse – Jeg havde nemlig brugt formiddagen på at bage og gøre klar til en hyggelig eftermiddag, når vi alle skulle samles. Hun var så glad!

Det helt store hit var de her uhyggelige halloween heksefingre og chokoladekagen pyntet med et skelet af glasur.

Det er langt fra hver Halloween, at vi gør så meget ud af det. Det kommer virkelig an på hvilke andre planer Halloween falder oveni, og hvad vi har lyst til. Vi har som sådan ikke nogen Halloween tradition herhjemme.

Sidst vi have E til Halloween udhulede vi græskar og lavede græskarsuppe af indmaden.

Men i E’s yngre år har vi ikke lavet meget mere end at udhule et græskar og så var det egentlig det.
Jeg synes klart, at Halloween har fået et større fokus efter, at E er startet i skole og alle i skolen taler om det. E har nok også mere alderen til at deltage i Halloween begivenheder nu, uden at blive alt for skræmt.

 

 

 

 

En ting vi har gjort gentagne gange, og som nok er det, der kommer tættest på at minde om en Halloween tradition, er når vi tager op i byen, hvor vi bor og E får lov til til at gå “slik eller ballade” tur i butikkerne. Her holder de nemlig et arrangementet hvert år, med forskellige boder, bål og snobrød på torvet og butikkerne pynter op, og deler slik ud til børnene. Det rigtig hyggeligt og meget overkommeligt.

 

 

Elouiza sover tungt, så nu vil jeg lige nyde den sidste del af aftenen med farmand.

God aften til Dig!

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra