HVORFOR skal jeg sove? – Børnebogen, der hjælper dit barn i søvn

HVORFOR skal jeg sove? – Børnebogen, der hjælper dit barn i søvn

I samarbejde med Lift Up Your Child

 

 

Sidst E var hos os, læste vi en ny bog til godnathistorie.
Bogen hedder “HVORFOR skal jeg sove?” Og er skrevet af forfatter Signe Johanne Rhode, som er kvinden bag Lift Up You Child. Foruden nu at være børnebogsforfatter er Signe også Cand.ling.merc. i Erhverskommunikation fra CBS, Danmark samt Mindfulness og Pilates instruktør. Men som det aller vigtigste er hun mor! Og det er ud fra udfordringerne med sine egne børn, at Signe har udviklet børnebøgerne i HVORFOR-serien.

 

“Da jeg blev mor, mødte jeg naturligt nok nye udfordringer og kampe. Jeg blev ved med at stoppe op og reflektere og prøve at lære fra mine udfordringer og finde bedre løsninger. Jeg ville finde mere kærlige og legende måder at håndtere udfordringer med mine børn i stedet for at kæmpe og være i konflikt med hinanden. For nogle gange er det bare så nemt at blive revet med af sine umiddelbare reaktioner og følelser af frustration i kampens hede.”
– Forfatter Signe Johanne Rhode

 

 

“Bogen hjælper dit barn til at berolige nervesystemet, få større kropsbevidsthed og få ro på tankerne.”

 

 

Bogen er en sød, let læselig og flot illustreret bog om Valter, Bertil og Nora, som lærer og får viden om livet, så det hele bliver lidt nemmere.
Valter, Bertil og Nora leder efter Noras kat. Oven på dagens oplevelse skal Valter sove, og naturligt kommer der nu mange spørgsmål og et behov for at bearbejde dagen. Her tager historien dig og dit barn igennem en god afrunding på dagen og I følger Valter, der ligger i sin seng og mærker hans krop bliver træt og hører de velkendte lyde i huset, lige som dit barn ville gøre.

Historien stiller spørsmål til barnet, som får læst højt og inddraget på den måde barnet i historien. De kan både indgå som en del af historien eller du kan springe dem over, hvis det skal være ren højtlæsning. Vi læste bogen to gange – første gang læste jeg ikke spørgsmålene højt, for klokken var blevet lidt mange og jeg vidste, at E vill snakke uendeligt meget, hvis hun fik muligheden. Så hun fik i stedet mulighed for bare at nyde historien. Anden gang læste vi også spørgsmålene og snakkede om dem, og gav og således mere tid til at afrunde dagen og E fik fokus væk fra alt muligt andet og hen på historien. Begge situationer var meget givende.

 

 

“Serien HVORFOR er udviklet i samarbejde med hjerneforsker Kjeld Fredens og Børnepsykolog Berit Lyhne”

 

 

I starten af bogen finder du et afsnit til dig som forældre. Her kan du læse om tanken bag HVORFOR serien, få vejledning i brugen af bogen og læse 8 putte-råd fra børnepsykolog Berit Lyhne.

I slutningen af bogen finder du en Guidet afspændingsøvelse for børn og en lille intro til, hvad den guidede afspænding kan gøre for dit barns søvn.

Vi oplevede, at historien og afspændingen til sammen var lige præcis en passende længde til at læse på sengekanten. Der var nok læsning til, at E kunne nå at falde helt til ro. Men alligevel ikke så meget, at hun faldt i søvn inden historien var omme, og derfor ikke ville kunne huske den.
Den guidede afspænding er en rigtig dejlig måde at slutte historien af på. Jeg ved, at E nyder afspændinger og børnemeditationer, og jeg kan faktisk også rigtig godt lide at læse dem højt for hende. Jeg føler, jeg virkelig gør noget godt for hende for, at hun kommer godt ind i søvnen og får en god afslutning på dagen.

 

 

 

Børnebogen “HVORFOR skal jeg sove?” får en varm anbefaling både fra E og jeg!
Det var virkelig en dejlig bog at læse som godnathistorie.

Forfatter Signe Johanne Rohde har skrevet flere bøger i serien, og især én titel fanger min interesse:
HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?“, den bog skal E og jeg uden tvivl også have læst sammen!

 

 

 

God fornøjelse!
– Og tak fordi du læser med!

Kh Alexandra

 

 

 

 


Du finder flere spændende børnebøger her!