Indhold Ramadankalender 2019

Indhold Ramadankalender 2019

Læs også: DIY Ramadankalender

 

 

Indholdet i E’s Ramadankalender tager udgangspunkt i, at hun skal lære om Islam i børnehøjde.
Hver skuffe indeholder lidt slik. Den første skuffe indeholder desuden en lille gave i form af en taknemmlighedsdagbog – det er helt bevidst at den ligger i den første skuffe, da taknemmelighed er det emne vi arbejder meget med i denne Ramadan.

I de andre skuffer er der gaver og breve fordelt ud på de forskellige dage.
Det er ikke alle skufferne der indeholder gaver, men alle skufferne indeholder til gengæld slik 🙂

Indhold:

Taknemmelighedsdagbog

 En lille notesblok købt i flyingtiger (værdi 10kr) + En lille seddel hvor der står:

“Alhamdulillah (Priset være Allah)
Vi siger Alhamdulillah for at vise vores taknemmelighed over for Allah, og alle de velsignelser han giver os. 

Ramadan opgave: Skriv taknemmelighedsdagbog. Skriv én ting hver dag, som du er taknemmelig for. 

Start med: Jeg er taknemmelig for… 
Slut med: Alhamdulillah.”

Taknemmelighedsdagbogen var gaven i Ramadankalenderens første skuffe. E udfylder den hver dag hele Ramadan måned. Når hun har skrevet en ting hun er taknemmelig for, må hun åbne dagens skuffe  i Ramadankalenderen.
Sammen snakker vi lidt om det at være taknemmelig.

Børnebøger om profeterne

I løbet af Ramadan måned får E 4 bøger om profeterne NoahAdamAbraham og Moses.
Bogen om Jesus fik hun i julen, hvor de lærte om Jesus i Kristendomtimerne i skole. Så læste vi den sideløbende herhjemme, og snakkede om forskelligheder og ligheder ved det de lærer i skolen om Kristendommen, og det vi tror på herhjemme.
Jeg vil virkelig anbefale disse bøger. Det er en serie kaldet “Learning Roots”. Selve bogen indeholder en historie om Profeten og nogle små opgaver der hjælper børnene med at arbejde med historien i forskellige niveauer.
Bøgerne er en rigtig god guide, til at studere profeternes historie med dit barn. Min personlige anbefaling børn i målgruppen 1.klasse og opefter.

Bøgerne kan bl.a. købes hos Islamguide.dk

De har siden jeg købte bøgerne også fået en bog om Profeten Muhammed (saw) i samme serie.

Af andre bøger kan jeg anbefale bogen “365 dage med Profeten Muhammad (saw)“. Den indeholder små historier om profetens liv.

Koranspillet

Jeg har netop bestil Koranspillet hjem, og venter på at det kommer med posten. Jeg har ikke prøvet det før, så jeg kan ikke rigtig skrive en anbefaling endnu. Men det har været længe ventet at der udkom et spil på dansk. Jeg har endnu ikke besluttet hvilken dag i Ramadan E skal have spillet, men jeg tænker det enten skal være op til en weekend, så vi kan spille det sammen, og ellers skal det være til Eid.

Læringssedler

Jeg udarbejder nogle små sedler med de begreber vi bruger i daglig tale, for at E skal lære at forstå meningen bag ordene og reflektere om dem.
Blandt andet betydningen af ordene InshaAllah, As salamu alaikum, Mashallah osv.

Når ramadan måned er slut hæfter jeg sedlerne sammen, så E får sit eget lille opslags-værk.

 

Det var oprindeligt meningen at jeg også ville skrive Surah Al-Fatiha en sætning ad gangen, så E kunne lære den efter denne Ramadan måned. Jeg reciterer nemlig  Surah Al-fatiha hver aften, når hun skal sove og sammen reciterer vi og Surah Al-Ikhlas. Da jeg delte min tanke med hende, sagde hun “Jamen den kan jeg jo allerede Alex!”, og så begyndte hun ellers at recitere. MashAllah hun har det mest fantastiske sprogøre. Så i stedet vil vi snakke om meningen bag de Surah hun kender.

Et lille råd på vejen..

Når du laver Ramdankalender til dit barn, så tænk på DIT barn.

Vi er alle sammen forskellige steder i vores liv og vores rejse i Islam. Lige som nogle børn lærer at gå tidligere end andre, så lærer nogle børn også om deres religion tidligere end andre. Jeg indrømmer gerne, at jeg kan sidde og bliver helt stresset, når jeg læser mødrenes beskeder på diverse forum hvor de fortæller at deres børn på 8 år virkelig ønsker at deltage i fasten, beder Salah, laver gode gerninger hele Ramadan etc. MashAllah, og jeg kan ikke lade være med at tvivle på om jeg kan formidle vores tro godt nok til E?
Men oddsene herhjemme er, at E vokser op i to hjem hvor af det ene ikke praktiserer en religion og det andet gør. Så holdningen til religion er forskellig i de to hjem, og derfor er jeg ekstra opmærksom på vores tilgang til E i forhold til religion. Jeg den holdning, at E selv skal vælge sin religion (eller vælge den fra) når hun er stor nok til det. Jeg ønsker inderligt, at hun følger i vores fodspor, men jeg underkender heller ikke, at hun rummer lige så meget af sin mors overbevisning. Så jeg har altid taget udgangspunkt i E og hendes nysgerrighed. Når hun søgte svar og ville lære mere, så tog vi fat, der hvor hun var nået til.

Nogle af jer vil måske være i samme situation som mig, og kunne nikke genkendende til ovenstående situation. Andre af jer vil måske tænke at jeg er helt bims i låget, at jeg ikke presser mere på, eller omvendt, at jeg overhovedet lærer hende de her ting. Sådan er vi jo alle så forskellige, og må Allah (saw) belønne jer for jeres intention omkring jeres børn. <3

 

Ramadan Kareem

 

 

Tak fordi du læste med

Kh Alexandra