Indretning af E’s nye værelse

Indretning af E’s nye værelse

Indeholder reklamelinks

 

Så er indretningen af E’s værelse endelig færdig og jeg synes, at det er blevet et rigtig fint pigeværelse.
E har fået øverste etage i huset – altså 2.sal. Rummet er egnet til at sætte vægge op og blive inddelt i 3 små værelser. Men vi har kun E lige nu, så det så vi ingen grund til at kaste penge efter lige nu.

 

 

 

Rummet i sig selv er virkelig så lækkert! Det er det bedste rum i hele boligen, med højt til loftet, store vinduer og tagvindue. Så der er masser af lysindfald og rigtig meget plads.

E har været så heldig at få hele sin egen etage med plads til at hendes legetøj og ting og sager. Det dejligt, at det for en gangs skyld kan være samlet et sted, i stedet for at være spredt flere steder, som det var i lejligheden.

Det eneste vi sådan set mangler er en natlampe ved hendes seng, og så mangler vi mørklægningsgardiner og loftslamper.

Vinduerne i huset afviger fra standardmålene på gardiner, så vi har ikke helt fundet en løsning, som vi er vilde med. Indtil da, sover E med sin sovemaske, som hun også brugte hele sommeren og det fungerer egentlig fint.

Loftet går op til kip, så loftlamper er også en lidt større udfordring end normalt. Vi er på udkig efter nogle lamper, der kan lyse hele rummet op, med ordenligt lys, men samtidig skal det ikke se forstyrrende ud.
Så status er, at vi er på udkig efter gardiner, loftlampe og en natlampe til E. Ellers er hendes værelse sådan set færdigt.

 

 

Vi nåede faktisk lige at lave et fint pigeværelse til E, året inden vi flyttede. Så de fleste ting har vi taget med fra hendes gamle værelse, så som sengen, sækken til bamser, sengehimmel, skrivebord med stol og pyntehylden.

E havde ønsket sig et “stor-pige-værelse”, så det havde vi indrettet til hende i lejlighedens mindste rum, og så blev alt hendes legetøj opbevaret på et Ikea Algot reolsystem i vores ekstra rum, som også var farmands kontor. Jeg er all in for rolige, nedtonede omgivelser, hvor man sover. Men jeg synes også, at legetøjet skal være tilgængeligt og, at der skal være mulighed for at lege og udfolde sin fantasi – også selvom det roder.

 

 

Jeg brugte sommerferien sidste år, på at male og indrette hendes værelse. Det var første gang, det har været muligt for os at give E et gennemført værelse, med tanke på indretning. I alle de år E var lille, var både farmand og jeg studerende, og vi boede i en meget lille toværelses lejlighed. Så alt hendes legetøj var fra loppemarked (det er meget af det faktisk stadig) og møblerne på hendes værelse var arvet fra familie og hvad vi lige kunne finde på den blå avis. Hendes værelse dengang var et meget lille værelse, som også var gennemgang til badeværelset, og som også husede vores store garderobeskab. Så det gulvplads hun havde, var faktisk bare pladsen under hendes højseng.
Det er en verden til forskel fra det værelse hun har fået i dag. Det helt utroligt at se, hvad tiden kan bringe for en lille familie som vores. Men vi værdsætter det og E er meget lykkelig for hendes nye værelse og leger derudaf. Faktisk så har ipad’en stået i kontoret siden vi flyttede, og jeg har ikke i sinde at tage den frem.

 

 

Noget af det, vi har måtte købe til E’s værelse er tøjskabene. I lejligheden havde vi (lækre) indbygningsskabe, så vi manglede opbevaring til hele huset.
Vi har købt to stuva tøjskabe fra Ikea. Eller det vil sige, at først købte vi faktisk kun et. Og vi tænkte at det var lille og smart, så det ikke fyldte for meget. Men vi (Læs: jeg) havde dog ikke lige tænkt over, hvor meget plads, der havde været i skabene i lejligheden, og derfor blev skabet alt for lille. Så mens farmand var ude og rejse og E var hos mor, drønede jeg en tur i Ikea og fik, som en anden handywoman, båret skabet op på 2.sal og skruet det sammen. Nu er der plads til alt E’s tøj, sko og overtøj.
Vi er nemlig nødt til at opbevare vores overtøj i vores skabe, da vi har langt fra den samme entré plads som i lejligheden, hvor entréen også havde et gulv til loft indbygningsskab. Så det ene af E’s skabe har to trådkurve i bunden, hvor jeg opbevarer sko og støvler, og så ellers bare hylder, hvor alt hendes tøj ligger i bunker. Det andet skab har bøjlestang og trådkurv med undertøj og strømper. Så har det tre skuffer hvor jeg opbevarer hendes natøj og undertøj, badetøj og strømpebukser og i nederste skuffe opbevarer jeg tasker.

I en af skufferne under hendes seng, opbevarer jeg alt hendes overtøj, som vinterjakker, termotøj osv., når det er uden for sæson.

 

 

Noget af det jeg gerne ville sørge for en bedre plads til, på E’s nye værelse er hendes frilæsningsbøger. Vi læser nemlig rigtig meget hjemme hos os, og E er blevet glad for det. Så jeg ville gerne sørge for at bøgerne stod opbevaret så de var nemt tilgængelige men samtidig beskyttet fra anden leg, da bøgerne ofte havner under en dukke eller to, når E folder sig helt ud.

Løsningen blev den her bogreol, E har fået i gave fra Lekmer.dk (reklame). Bogreolen har den hyggeligste hus-form og jeg har set flere, der har været kreative og skrevet “bibliotek” på taget eller noget lignende.
Der er flere forskellige udgaver og farver. Især den reol i rosa er jeg helt vild med. Men E har mange bøger, og det her var den største udgave, så valget faldt på den, i håb om at alle hendes bøger kunne være der. Og det kunne de! Selv de helt store børneatlas. Det er så smart, fordi taget går op til kip, og det giver plads til de største bøger. Der er faktisk et helt ekstrarum i reolen, som stod tomt, og der sætter jeg så de bøger vi låner på biblioteket, så der er styr på dem.

 

 

Foruden pladsen til E’s bøger, ville jeg gerne skabe et hyggeligt hjørne til frilæsning. Hele min ide er, at gøre det attraktivt for E at sætte sig og slappe af med en bog. Jeg har fjernet hendes ipad helt, for jeg vil gerne lære hende at bøger kan være en lige så god – og faktisk endnu bedre – måde at koble af på. Selvom vi føler, at vi skal “arbejde mere”, når vi læser en bog, så er det meget mere afslappende for hjernen at læse end at se netflix. Hvis du ikke tror mig, så prøv at læg mærke til hvor mange skærmbilleder hjernen skal nå at registrere på bare et minut, når du ser tv. Så tror jeg, du bliver overbevist.

Ideen var egentlig en sækkestol. Jeg har aldrig selv været sækkestol-fan, men farmand synes det var en god ide, og jeg havde ikke selv en bedre ide end den. Så vi var faktisk på udkig efter en sækkestol, indtil vi fik foræret denne hængekøjestol i gave fra Tropilex. Den tanke var faktisk aldrig faldet mig ind, men jeg var vild med ideen – og E er meget begejstret! Hun har ikke haft ipad-tid siden vi flyttede i huset, og hun har ikke savnet den.

 

 

 

 

Hendes skrivebord, står foran vinduet.
Jeg var lidt i tvivl om, hvor jeg skulle placere det, og havde egentlig bare sat det dér midlertidigt. Men E kan godt lide at sidde og kigge ud af vinduet, så det endte med at blive pladsen.

Vi har været rigtig glade for opbevaringstavlen, vi købe i Ikea, så den er kommet op og hænge igen. Så har E et overblik over hendes skriveredskaber.

 

 

 

På væggen overfor hendes seng, har vi hængt det store algot-reolsystem, som tidligere hang i vores ekstra værelse, og det er super praktisk!

Det kan rumme alt E’s legetøj og hendes skildpadder. De store kasser står på gulvet, og er lige til at trække frem. Resten af legetøjet er i små kasser, så hun selv kan bære dem, og så har hun en skammel til at nå op.

Vi er ikke så legetøjsforskrækkede herhjemme, så jeg har ikke noget imod, at der er mange farver på reolen. Det er klart det mest “rodede” på E’s værelse, men så har hun overblik over sit legetøj. Det er min erfaring med hende, at det ikke duer at gemme legetøjet væk bag skabslåger eller ensfarvede overflader. Så får hun det ikke brugt, og så kommer “jeg keeeeder mig” møllen og E står og hænger sig op ad mig 🙂 .
Men det her system har bare fungeret!
Farmand er ikke vild med det – han er også til det stilrene look – selvom han dog har anerkendt, at det er det, der virker herhjemme. Så han er bare glad for, at det er ude af hans kontor.

 

 

Det eneste, vi ikke har genbrugt fra E’s gamle værelse, er de to billedrammer, der hang over hendes seng. De var nogle små egetræsrammer med søde citat-plakater, som “elsk din familie”. Men rammerne var små, og de kom ikke rigtig til udtryk, på det store værelse. Så nu hænger de i køkkenet.

I stedet har vi genbrugt rammen, som hang i vores soveværelse, og så piftet den op med en ny plakat, hvor der står “Alhamdulillah”. Oversat til noget, som alle kan forstår, betyder det at være taknemmelig.
Billedet hænger, så det er det første E kigger på, når hun kommer op ad trappen. Jeg vil gerne inspirere hende til at værdsætte alle de ting vi har, i vores hverdag. Så derfor synes jeg, at den plakat var helt perfekt til værelset.

Plakaten er en gave fra Doenvang.com.
De har mange smukke plakater og rammer. Det er faktisk også herfra, at vi har fået billederne til vores soveværelse, som i snart får at se.
Hvis du ikke er til de citater og typografier, som står på billederne, så kig på deres botaniske billeder, som er helt uden tekst. De er simpelthen SÅ flotte. Se bare her.

Pssst.. Brug koden: BONUS15
Og opnår 15% på plakater

(Inkluderer ikke folieprint (guld og sølv) samt rammer)

 

 

Så sådan endte E’s værelse altså med at se ud.

Nu er billederne blevet taget og værelset er for længst blevet lavet om til både en skole, en seven/eleven, en svømmehal og meget mere.

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra