Kære dagbog – 9. september 2019

Kære dagbog – 9. september 2019

Mandag 9. september 2019

Kære Dagbog

 

Her til morgen var jeg så ude og få taget blodprøvet på Hvidovre Hospital.
Senere ringede jeg til sygeplejersken, og som jeg allerede vidste, var testen negativ.
Alligevel er det en lidt svær besked at modtage.

Det var kun vores 2 ægoplægning og vi har stadig 8 æg på frys, så vi kan bare fortsætte behandlingen.

Næste scanning i den nye cyklus er på fredag d. 13/9, da jeg skal scannes på cyklusdag 12-13 i stedet for 3. blødningsdag som ved inseminationen. Fordi vi har så mange forsøg, tør lægen godt prøve et forsøg mere hvor jeg får lagt fryseæg op i min egen cyklus, uden hormoner. Det kræver lidt flere scanninger, fordi vi ikke kender min naturlige cyklus, og lægen skal finde det rigtige tidspunkt for ægløsning.

Når ægblæren er 17-18mm skal jeg tage ægløsningssprøjten. Sprøjten resulterer i ægløsning efter 36 timer. Men fordi æggene i fryseren er på blastocyst-stadiet – altså 5 dage udviklet, skal det først lægges op igen på 7. dagen efter ovitrellen.

Jeg har også fået taget blodprøver for mit stofskifte. Mit TSH niveau var 4,0. Det er faldet fra 4,8 efter jeg blev øget med endnu 25 mikrogram euthyrox. TSH-niveau skal helst være under 2,5, når man vil opnå graviditets siger lægen fra endokrinologisk, så jeg er blevet øget i dosis endnu en gang med besked om blodprøvekontrol om en måned. Så nu får jeg 150 mikrogram euthyrox. Det synes jeg er meget, og jeg undrer mig over, at jeg får så høj en dosis medicin uden at kigge på hele billedet. Lægen fra endokrinologisk afdeling kigger kun på mine blodprøver og spørger kort til hvordan jeg har det. Men han lytter alligevel ikke til det jeg svarer, så jeg er bare begyndt at sige “Fint!”, når han spørger.

 

Kh A

 

 

Fortsættes..