Kreativ barsel – jeg har lært at sy babysengetøj!

Kreativ barsel – jeg har lært at sy babysengetøj!

I samarbejde med Momstertest og Proshop

 

 

I lidt for lang tid nu, har jeg haft min mors gamle symaskine stående på øverste hylde på reolen i kontoret. Planen var, at jeg ville begynde at sy. Jeg ville gerne lære at sy babysengetøj og faktisk også tøj til lillebror, når han kommer. Men projektet kom bare aldrig videre. Jeg har ikke syet siden håndarbejdstimerne i 4.klasse og tanken om at skulle starte forfra med at lære at spole tråden over på dimsedutten til undertråden og huske teknikken, på sådan en gammel sag, var et lidt større projekt end jeg lige kunne overskue.
Nu fik jeg så muligheden for at teste en symaskine via momstertest- helt specifikt Brother CS10 maskinen fra Proshop –  og så var der ingen vej uden om, nu måtte jeg jeg sætte mig ind i teknikken!
– Min mor kunne så glæde sig over at få hendes gamle sag tilbage 🙂

 

 

 

 

Jeg læste lidt op på symaskinen inden jeg modtog den.
Jeg kunne læse mig frem til flere gode specifikationer – blandt andet, at symaskinen kan sy overlock sømme. Det var jeg ret begejstret for, det har jeg nemlig set i mange youtube-videoer, at man skal bruge, når man syr tøj som eksempelvis bodyer, som jeg så gerne vil prøve at sy.
Til gengæld læste jeg også et sted, at det var en symaskine til de øvede, så jeg var ret spændt på, om det var noget jeg kunne finde ud af.

 

 

 

 

Nu hvor jeg har prøvet at bruge maskinen, kan jeg kun sende kæmpe mange anbefalinger efter den. Jeg er virkelig begejstret! Alle mine minder fra folkeskolen, om hvordan man tråder nålen og fisker undertråden op, fik en totalt overhaling. For hold nu op, hvor er der sket meget på den front siden jeg gik i 4. klasse.

Det hele er virkelig nemt på den her maskine!
Maskinen har fire knapper til indstilling af sting-mønster (hedder det overhovedet det?) og så har den en dims, der hjælper med at tråde nålen og undertråden klarer den selv, når du bare har ført tråden ud igennem den bane, der er anvist. Det virkelig fikst!

Der følger i øvrigt en rigtig god manual med til maskinen som forklarer hvad de forskellige “fødder” til maskinen kan bruges til, hvordan man indstiller spændingen på tråden og alt muligt andet, man skal vide når man syr. Så jeg ville ikke være nervøs for at kaste penge efter den her maskine – nybegynder eller ej.

 

 

 

Det første jeg har kastet mig ud i er et dynebetræk til lillebrors dyne. Det tænkte jeg ville være det nemmeste at gå i gang med.
Jeg spurgte jer på instagram, om I havde nogle andre forslag til små nybegynder-projekter og der kom I med gode forslag som blandt andet salvesmække, rompers og bukser.

Jeg elsker hjemmelavede ting. Jeg har hæklet rigtig mange ting til E. Og rigtig mange hæklede gaver til barnedåb og barselsgaver. Men nu hvor jeg endelig selv ventede barn, var jeg bare så træt af at hækle. Så jeg er virkelig glad for, at jeg har lært at sy, så jeg også kan lave nogle fine ting til mit eget barn.
Jeg ved ikke lige hvor mange projekter, jeg når, inden lillebror melder sin ankomst, da det er om bare 2 uger. Men dynebetrækket skulle jeg nok blive færdigt med. Heldigvis har jeg en dejlig lang barsel, hvor jeg forhåbenligt får tid til at lære at sy noget tøj også.

Jeg har faktisk fundet ud af, at der findes kurser som hedder “sy med din baby”, så det kunne da være jeg skulle på sådan et kursus i min barsel.

 

 

 

 

Jeg er faktisk allerede blevet færdigt med dynebetrækket. Jeg har bare ikke lige nået at tage et billede af det endnu. Da jeg først gik i gang, kunne jeg slet ikke stoppe igen. Så jeg brugte den ene nat på at sidde og sy. Jeg sover alligevel ikke så godt lige for tiden, med den store mave. Så kunne jeg jo passende bruge tiden på at sy i stedet.

Jeg fik lavet lidt begynderfejl – bland andet målte jeg det ene stykke for kort. Og den ene type stof kan faktisk kun tåle 40 grader i vask, hvilket nok ikke er så egnet til sengetøj. Jeg fik også bestilt for lidt sytråd hjem, men heldigvis havde jeg en rest på lager, som jeg kunne bruge.
Jeg fik det i hvert fald til at lykkes i sidste ende, og nu har jeg fået syet et fint dynebetræk med en piping kant – ja jaa, så smart var jeg altså i første forsøg!

 

 

 

Jeg får snart taget et billede at det endelige resultat, og så poster jeg det på min Instagram. Så må vi se om det bliver med eller uden lillebror i dynen! Det må tiden jo vise!

 

 

Pssst..
Der kommer snart tre uddybende test fra andre mødre hos Momstertest.dk. Jeg ved at der også er nogle stykker som har testet en anden maskine, der især er egnet til børn og begyndere. De test glæder jeg mig også til at læse!

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra

 

 

. . . . . . . . . . UPDATE ! . . . . . . . . . .

 

Jeg har nu fået taget billeder af dynebetrækket og kan løfte sløret for mit første sy-projekt!
Det bliver nok ikke sidste gang!
Betrækket er i skrivende stund en tur i vaskemaskinen, det skal nemlig være det dynebetræk, der er på lillebrors dyne når han bliver født.

 

Hvad synes i?