Krympeplast

Krympeplast

/Reklame for Kreavilla.dk/

 

 

 

Vi har fået den her fine DIY-kasse med krympeplast tilsendt fra Kreavilla.dk

Jeg kan huske krympeplast helt tilbage fra min egen barndom, hvor vi lavede vi smykker med krympeplast eller med de små slikposer fra Haribo – Er der andre end mig, der kaldte dem for 1-krone-poser? De kostede jo 1kr dengang 😀

Jeg har længe tænkt, at det var noget jeg skulle prøve med Elouiza, da det simpelthen er den største fornøjelse at sidde foran ovnen og se sine kreationer forvandle sig inde i ovnen, og komme ud som små solide figurer, der kan bruges til magneter, nøgleringe, spillebrikker, juletræspynt eller hvad man lige kan finde på.

Nu har vi så prøvet kassen med krympeplast fra Kreavilla og ville dele oplevelsen med jer.

 

 

Hvem er Kreavilla?

Kreavilla.dk er et firma, der laver kreative DIY-kasser til børnefamilien.
Ideen med disse kasser er, at du har alt hvad du skal bruge i kassen og i den rette mængde. Ofte skal man ud og købe materialer i forskellige butikker (eller online, hvis man er så fiks) og det sælges typisk i større mængder end man lige står og har brug for, det bøvl slipper du for med den her kasse.

Jeg ville ikke selv have noget imod at skulle lede online, for jeg er ret fiks når det gælder DIY projekter, og nu har vi kun et barn herhjemme og hun er kun på matriklen hver anden uge. Så jeg har tid til at lede på både nettet og i butikker.
Men jeg synes stadig, at det er et mega smart koncept! For der findes mange børnefamilier hvor en fiks løsning som denne er svaret. Hvis man enten ikke har tiden eller hvis man bare ikke er den kreative type, men alligevel gerne vil give sine børn nogle hyggelige kreative stunder.

Kreavillas’ koncept er at skabe nærvær i den travle børnefamilien omkring et kreativt projekt, langt væk fra ipads og tvskærme.
Kreavilla tror på “[…] at leg og læring går hånd i hånd. Børns sociale og kognitive udvikling fremmes af legebaseret læringstilgang. Forskning viser at legebaseret læring fremmer børns boglige og udviklingsmæssige resultater.”

Jer, der følger med her på bloggen vil vide, at det er sød musik i mine ører.
Nærvær.. Læring… Leg… Det er essensen af mange af de kreative blogindlæg, som Elouiza og jeg har skrevet her på bloggen. Så vi er uden tvivl med på bølgen, og fan af kreavilla!

 

 

Krympeplast 

Det faktisk ret nemt at lave krympeplast.
Man tegner på noget helt specielt “papir”, som man klipper ud og varmer i ovnen. Hele seancen tager ikke mere end 10 minutter. Det er faktisk det at tegne på papiret, der tager længst tid. Men det er hyggeligt og foregår i et roligt tempo, fordi der ikke er så meget at skulle overskue.
– Der er selvfølgelig en manual med i kassen, så no worries, hvis du ikke er krympeplast-ekspert!
Så det er klart at anbefale til en kreativ eftermiddag i et roligt tempo.

 

 

 

Vi lavede nøgleringe (der følger ringe til nøgleringe med i kassen)

Vi tegnede 3 pingviner – jeg tegnede og Elouiza farvelagde.

Der er skabeloner med i kassen, hvis fantasien har brug for et kærligt skub, men vi ville gerne lave pingviner.
De har en helt særlig historie, for vores familie. Den starter helt tilbage fra da farmand og jeg mødte hinanden og vi gik en tur på Amager strandpark med Elouiza. Elouiza gik rundt og samlede muslingeskaller og farmand ledte efter flotte sten. Han gav mig to sten, som han havde fundet og fortalte, at mande-pingviner giver en sten til deres dame-pingvin (ja, man kan godt læse, at jeg ikke har set meget discovery channel), når de har fundet deres udkårne. Det er sådan de ved, at de skal være sammen for livet.
Hvorvidt det passer, ved jeg ikke. Men det er den sødeste historie. Og nu er pingvinen blev et symbol for vores lille familie og et symbol for, at vi skal være en familie for altid.
Kært ik?

Så vi lavede pingvin-nøgleringe og en pingvin-magnet – fordi vi glemte at lave hul i den ene pingvin inden den kom i ovnen. Så det blev lige en ommer 🙂

 

 

Elouiza er vant til, at vi laver alle former for krea herhjemme.
Men det der for hende var en kæmpe succes ved kassen fra Kreavilla var, at hun kunne være mere selvstændig. Hun er så stor nu, at hun kan læse, så hun kunne selv læse manualen og behøvede ikke mig til at fortælle hvad hun skulle gøre. Og med lidt hjælp til at indstille ovnen, så kunne hun selv sætte bagepladen med tegningerne i ovnen og også selv tage dem ud.
Så efter vi havde lavet det første “prøve forsøg” sammen, så kørte hun solo med pingvinerne efter jeg havde tegnet dem.
Det var så fantastisk at se hvor stor hun følte sig og hvor stolt hun var, da hun skulle fortælle farmand, at hun selv tog tingene ud af ovnen.

 

 

Så DIY-kasserne fra Kreavilla.dk får de varmeste anbefalinger herfra!

God fornøjelse!

 

 

 

 

Kh E & A

#Verdensbedstebonus
#EogApåeventyr