Leg med baby!

Leg med baby!

januar 28, 2021 0 Af admin
I samarbejde med Legmedsanserrne.dk

 

 

 

Min yndlingsbeskæftigelse med lillemanden her under corona lockdown har været Online Stimulastik hos Legmedsanserne.dk 

Hånden på hjertet, så kunne jeg ikke lige aktivere den del i min hjerne, som skulle komme op med fede ideer til hvordan jeg kunne lege med min søn, stimulere hans saner og finde på sjove lege, når han er så lille. Men efter nogle måneder med Online Stimulastik hos legmedsanserne.dk (og søvntræning – til mor! Eller nærmere, træning i ikke at sove) er de tandhjul ligesom blevet smurt og nu er der ikke grænser for, hvad vi finder på at lave sammen og det er hyggeligt! 

 

 

 

 

 

Vi startede hos Legmedsanserne.dk da Gabriel var ca. 3 måneder gammel. Selvom det kun er 3,5 måned siden, så føler jeg, at det er evigheder siden. Der er sket så meget med ham og i hans udvikling, og jeg husker ham som virkelig lille og skrøbelig, da vi gik igang med stimulastik. Jeg turde ikke lave kolbøtter med ham og turde dårligt svinge ham. Derfor gjorde det mig tryg at vide, at jeg blev guidet af en kompetent børneergoterapeut i alle øvelser. Så vidste jeg, at øvelserne var på hans niveau i forhold til hans udvikling.

 

 

TIP: Hvis du er med i en mødregruppe eller har en veninde på barsel med et barn i samme alder, der også laver online stimulastik hos Legmedsanserne.dk, kan i hver især se videoen først og så mødes over videochat, hvor i laver øvelserne sammen. 

 

I starten kunne Gabriel ikke være med på mere end de føste 15 minutter og så sov han en lang lur. Så kunne vi lave de ting, vi ikke havde nået, senere på dagen eller en anden dag. Nu kan han være med på det meste. Han er lige i midten af aldersgrupperne, som er 2-5mdr, 4-8mdr og 7-12mdr, da han er 7 måneder lige om lidt, så udvalget for leg er stort. På rolige dage kan vi stadig finde på at lave øvelser fra videoerne med 2-5 måneder, og på dage hvor energiniveauet er højt, så tumler vi afsted med koldbøtter og sving til musik med gang i.

 

 

 

 

Vi bruger en sansepakke som vi har fået tilsendt fra Legmedsanserne.dk. Den indeholder en faldskærm, en massagebold og et chiffontørklæde, og så har vi også modtaget en ærtepose. Derudover har vi bugt en stor pilatesbold – den har været uundværlig siden slutningen af min graviditet.

Gabriels yndlingslegetøj er chiffontørklædet. Han elsker, når vi leger med det og han bliver så glad, at det sitrer i hele hans lille krop og så griner han løs. Det er virkelig sødt! (Se højdepunktet “Legetime” på min instagramprofil @mormedbonus.dk)

 

TIP: Se videoen med dagens stimulastikhold på telefonen, mens du går tur med barnevognen. Så undgår du, at skærmen er et forstyrrende element, når i tumler sammen. 

 

Vi har sidenhen brugt redskaberne på mange andre måder og i andre sammenhænge. Eksempelvis er chiffontørklædet en rigtig god måde at få ro på efter en legestund. Det samme er massagebolden, som vi kan rulle på kroppen til en stille sang, før sengetid.

 

 

 

Hvis du klikker dig forbi legmedsanserne.dk på Instagram vil du også kunne finde en masse inspiration til hvordan du kan bruge redskaberne og til en masse anden leg med baby. Det blev jeg selv fanget af og derfor ville jeg gerne prøve deres online stimualstik. Drømmen er jo at møde fysisk op på hold og møde andre babyer og mødre, men når nu det ikke kan lade sig gøre, så er det her altså virkelig det næst bedste! Det har i hvert fald gjort vores corona-barsel en hel del sjovere og vi får nogle rigtig gode og nærværende stunder sammen. 

 

TIP: Hvis du har ældre søskende i hjemmet, kan du involvere dem i leg med baby. Herhjemme nyder storesøster også at lege med chiffontørklædet eller at trille bold foran lillebror. 

 

 

 

Tak fordi du læser med! 

Kh Alexandra