Lektiecafe del 2 – Sådan gør vi!

Lektiecafe del 2 – Sådan gør vi!

november 20, 2018 0 Af admin

Hvis du ikke tidligere har læst vores blogindlæg om hvorfor vi laver lektiecafe, så kan du læse om det lige her.
Dette blogindlæg handler om hvordan vi gør i praksis!

 

 

Det forholder sig som regel sådan, at jeg henter E fra skole når hun har fri kl. 14:00.
Når hun er hjemme plejer hun at få noget eftermiddagsmad og koble af med ipad’en imens hun spiser.

Når hun lige landet, har spist og føler sig klar i hovedet igen så gør vi klar til lektiecafeen.
Vi finder opgavehæfter og redskaber frem.
Det er blevet vores lille rutine, at vi sætter noget meditationsmusik på i baggrunden, tænder stearinlys og laver te. Vi har en lille skuffe med forskellige snacks og kiks, som hører til, når vi laver lektiecafe. Det kan fx være en chokoladekiks, en grov kiks og nogle pistacienødder.
Når alting er på plads, byder det op til en rigtig hyggeligt stund og et godt rum til at lave lektier.

E arbejder i ca. en halv time med sine opgavehæfter. Nogen gange er hun helt bidt af det og bliver ved indtil farmand kommer hjem fra job, andre gange er to sider nok, og så sætter vi os til at læse i en bog sammen.

Vi hygger rigtig meget. Jeg har altid selv været en rigtig skole-nørd, og min entusiame smitter af på E og sammen får vi en rigtig hyggelig stund.

 

 

Hvad bruger vi til lektiecafe?

Opgavehæfter i dansk, engelsk og matematik.
De kan bestilles på nettet.

Penalhus.
Da de har deres penalhus liggende i klassen, har E fået et penalhus herhjemme som er særligt egent til når vi har lektiecafe.

Kugleramme.

Plus plus’er.

Farveblyanter.

Musik.

Te & snacks.

Fordi E ofte får løsark med matematikopgaver med hjem, har jeg lavet en matematik-mappe til hende. Jeg har samlet alle hendes opgaver, så det er nemt at bladre, og der kun er en ting at skulle pakke i tasken, når hun skifter hjem.
Mappen er købt i en boghandler. Forsiden til mappen har jeg lavet ved at sidde og tegne på et stykke fotopapir.

 

 

Hvor ofte laver vi lektiecafe? 

Tommelfingerreglen er, at vi laver lektiecafe alle dage hvor E bliver hentet klokken 14:00 – hvilket som regel er hver dag.

Fredag laver vi aldrig lektiecafe, for vi har skiftedag om fredagen. Det vil sige at vores uge begynder fredag, når jeg henter E i skolen. Så der skal hun kun hjem og lande. Vi har som regel aldrig aftaler på denne dag.

Hvis hun har legekammerater, laver vi kun lektiecafe hvis det er noget de har lyst til. Hvilket de som regel har, fordi de synes det er mega hyggeligt.

Hvis E er træt eller bare ikke har lyst, så laver vi heller ikke lektiecafe. Vi gør det kun, når vi har lyst og det er sjovt. Hvis jeg er meget træt og heller ikke orker at være på, så gør vi det heller ikke. Vi skal begge have lysten og overskuddet til det, så det forbliver sjovt.

Men oftest så når vi det tre gange på en uge i dagene mandag til torsdag.

 

Det er mit ønske at give E en god rutine, når det kommer til lektier.
At lære hende hvordan hun kan gøre arbejdet til noget sjovt, så det ikke bare er sure pligter, der står i vejen for det man hellere vil.
Med den lektiecafe vi laver nu, håber jeg på at kimen er lagt, til når hun kommer i de større klasser og hun rent faktisk begynder at få lektier for som skal afleveres. Til den tid håber jeg på, at de frø jeg har sået har båret frugt og, at vi ikke skal kæmpe så meget med lektierne.

Men det skal vi få at se, når vi når så langt.

Vi håber, at vi har kunnet inspireret jer med jeres lektierutiner.

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra

 

 

Hvorfor laver vi overhovedet lektiecafe?
Læs hvorfor her!