Marcipan Gris eller Gurli Gris?

Marcipan Gris eller Gurli Gris?

I samarbejde med Momstertest og Forlaget Alvilda

 

Julen står for døren! Og inden længe bugner butikkerne af glitter-stads, nissemænd og chokoladekalendere i alskens farver!

– Ej, det gør den bare overhovedet ikke. Der er endnu et godt stykke til jul – det ved jeg godt.
Men et eller andet skulle jeg jo skrive, for at kunne fortælle, Jer, om den her virkelig søde Gurli Gris julekalender, på trods af, at der er hele 3 måneder til jul!
OG! – Jeg har en rabatkode, jeg vil dele med Jer sidst i blogindlægget. Den gælder kun resten af september måned, så I skal være hurtige på aftrækkeren – og derfor, snakker vi nu om julekalendere midt i september!

 

 

Findes der efterhånden en børnefamilie, der ikke kender til Gurli Gris? I så fald, giv jer til kende! I må være en seværdighed!
For Gurli pigen, hun er alle vegne sammen med sin nuttede lillebror og den muntre melodi efterfulgt af den (u)charmerende øffe-lyd.
Et eller andet kan hun bare, for alle børn elsker hende!

 

E er ingen undtagelse!

Hun har også været med på Gurli-bølgen og selvom E nu er 8 år og går i 2.klasse, så er Gurli pigen stadig kærkommen hjemme hos os.
Det gør mig rigtig glad i disse “Fortnite”-tider, at E stadig kan finde glæde i noget, der appellerer så meget til barnet i hende. Jovist har jeg godt bemærket, at hun er lidt for sej til at være min lille pige, når vi afleverer i skolen. Men det varer kun lige indtil, at vi forlader skolens grund. Så vil hun stadig gerne nusses og kysse og holde i hånd – og det nyder jeg, så længe, det nu varer.

 

 

 

I samarbejde med Momstertest og Forlaget Alvilda skal E og jeg, teste nogle forskellige bogpakker, de næste tre måneder. Temaet for denne måneds bogpakke var, som I nok har gættet, Gurli Gris.

Vi har modtaget intet mindre en 6 bøger og den sødeste julekalender.
Bøgerne spænder over flere alderstrin, med Gurli Gris’ super larmende Lydbog og Hjulene på bussen, til de mindste, og Gurli Gris og den magiske enhjørning eller De gyldne gummistøvler, til de lidt større børn.

 

E har allerede nået at læse alle bøgerne inden, at jeg overhovedet fik sat mig ned, sammen med hende. Men den havde jeg godt forudset, og jeg kan så godt forstå hende! For man kan slet ikke lade være med at blive fristet af de flotte glimmerbelagte forsider og alle de flotte farver!

 

 

 

Det kræver ikke meget fantasi at forstå hvordan Gurli Gris kan underholde de mindre børn. Hvis du til gengæld har lidt udfordringer ved at gennemskue underholdningsfaktoren for de større børn, så giver jeg dig her 3 tips til hvordan du får mest muligt ud af Gurli Gris fasen hjemme hos jer:

 

1. Træn fokus på handlingen

Gurli Gris bøgerne er let læselige. For et barn, der har lært at læse, vil bøgerne også være hurtige at læse sig igennem. Derfor er bøgerne oplagte til at træne barnet i at lægge mærke til handlingen. Der er nemlig stor forskel på om dit barn kun læser ordene eller om barnet faktisk forstår handlingen i bogen. Prøv at lægge mærke til det næste gang, du læser frilæsning med dit barn.
Vi har taget frilæsningen til nye højder herhjemme, da vi i sommerferien begyndte at lave boganmeldelser (ja, sådan en bonusmor er jeg altså) herhjemme, for at øve at lægge mærke til handlingen. I kan læse hvordan, lige her.
Nu skal de så til at lave boganmeldelser i E’s skole, og jeg ved, at hun er godt klædt på, hjemmefra.

 

2. Træn betoning af ordene

Gurli Gris bøgerne har masser af sætninger, hvor figurerne i bogen taler direkte. Og det giver en alletiders mulighed for at øve betoning og stemmeføring.
Hvis dit barn sidder med en Gurli Gris bog i hånden, har hun sikkert set masser til Gurli pigen på Netflix inden da. Derfor har hun også hørt lyden af de forskellige stemmer og ved derfor, at der er forskel på når far gris taler, og når lillebror gustav taler. Med den erfaring har dit barn et godt fundament for at øve forskellig stemmeføring med Gurli Gris bøgerne, og leve sig ind i rollerne for de forskellige personer. Til stor gavn senere hen.

 

3. Gode budskaber

Næste gang dit barn ser Gurli Gris på Netflix eller hiver bogen frem, så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ned og lyt med. Jeg tror du vil blive overrasket over hvor mange fantastiske budskaber Gurli Gris universet gemmer på.

– Her får du to hurtige:

 

I Bogen Gurli Gris og den magiske enhjørning, kan du læse historien om Gurli Gris og Frida får, der leger sammen. Gurli vil lege hest men Frida vil gerne lege at hesten er en enhjørning.

En sød fortælling, der handler om at gå på kompromis og deles om legen.

 

Gurli Gris og de gyldne gummistøvler handler om Gurli Gris’ Guld gummistøvler, som i virkeligheden bare er gule.

Bogen har mange gode buskaber – blandt andet, at vi er stærkere, når vi står sammen.

 

 

Og nu til det rigtig sjove!

For hvis I også skal have en Gurli Jul hjemme hos jer – som I jo nok kan se, at vi skal have i år.
Så får I her en rabatkode, der giver 20% på julekalenderen resten af september måned.
Kalenderen kan købes her.

Rabatkode: MOMSTERGURLI

– Rabatkoden gælder ikke på fragt, og ved premiummedlemsskab.

 

Kalenderen indeholder 24 små bøger med korte historier, der kan underholde op til jul.
Alle bøgerne har et ophæng, så de kan hænges på træet eller pynte andre steder. Når bøgerne er taget ud, danner baggrunden et sødt julebillede, selvfølgelig med Gurli Gris motiv.

 

Tip
Når I tager en bog ud af kalenderen, kan I skabe en hyggelig stund hvor I gætter på motivet der kommer frem. Skriv alle jeres gode ideer ned. Når det er juleaften kan I se det endelige motiv. Måske gættede I rigtigt?

 

 

 

Jeg synes, at Gurli Gris Julekalenderen er et rigtig godt alternativ til alle chokoladekalenderne.

Den giver enhver familie mulighed for at skabe en hyggelig og nærværende stund med børnene.

Historierne er så korte, at selv den travleste børnefamilie vil kunne finde tid til at læse dem. Det kan være alt lige fra en kort stund efter børnehave, eller en tidlig morgen i sofaen med børnene på skødet og uglet hår. Der er ikke en måned som december, hvor børnene er SÅ gode til at stå op. Det utroligt hvad et par julekalendere kan gøre.

Du vil snart kunne læse flere anmeldelser af Gurli Gris Julekalenderen hos Momstertest – så tag et kig hos dem, hvis du stadig ikke er helt overbevist. Men vent ikke for længe, for Rabatkoden gælder som sagt kun i september.

 

Glædelig Gurli-Jul til jer!

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kærlig Hilsen
Alexandra