Max’ første uge hjemme!

Max’ første uge hjemme!

#Hvalpenivalby

 

I dag er Max 9 uger gammel og det er præcis en uge siden, at vi fik ham hjem.

Den første uge er gået over al forventning!
Vi havde forestillet os, at vores hjem ville være splittet ad og, at vi ville have bidemærker op og ned ad arme og ben. Men sådan er det slet ikke gået til.
Jovist her lugter af våd hund (hvis du spørger mig) og når jeg støvsuger er gulvet beskidt igen efter en halv dag. Men jeg er den eneste i familien med rengøringsvanvid, og derfor også den eneste, som bider mærke i det.

Hjemmet flyder også med hundelegetøj og Max’ tæpper. Han spreder det rundt alle steder. Men han spreder lige så meget glæde, som han roder, så det er til at bære over med.

 

 

Nye omgivelser

Den første dag, var der så mange indtryk i Max’ nye hjem, at han ikke sov ret meget. Hverken i dagtimerne eller om natten.
Vi havde gjort alting klar til ham, og vores “mål for dagen” var, at han fik en god oplevelse med at komme hjem i nye omgivelser. Han fik derfor meget opmærksomhed, nus, godbidder og leg.

Der var mange nye lyde, han skulle vænne sig til. Derfor løftede han konstant hovedet, når han hørte en lyd og det afbrød hans søvn.
Det samme galt for de første to nætter. Vi har soveværelse på 1. sal, så vi bærer ham med derop, når vi skal sove. De første to nætter rodede han rundt under sengen eller legede med sit legetøj.

Fra dag tre var han faldet meget til. Han begyndte at sortere lydene fra og reagerede kun på lyde ud over de sædvanlige i hjemmet. Han begyndte også at sove igennem. Dog har han en lille “ulvetime” omkring kl 22.00, hvor vi ellers meget gerne ville lægge og sove, men hvor han er helt oppe og køre, så vi må lege og træne med ham.
Så vores rytme er blevet til, at vi går i seng omkring kl 23.00 og er oppe med ham igen kl. 6.00.

 

 

 

 

Tryghed og en ny familie

De første par dage peb han rigtig meget, hvis vi ikke var tæt på ham. Så både farmand og jeg fandt os selv siddende på gulvet med vores lille bjørn i armene det meste af tiden. Jeg vil sige, at vi var ret beskæftiget, og havde faktisk ikke tid til så meget andet.

Vi var lidt en blanding af nervøse for om han var okay, men samtidig usikre på, om vi kom til at pylre ham, hvis vi reagerede på hans piveri. Men heldigvis har vi mange søde Eurasier-entusiaster omkring os, og de beroligede os med, at det var meget naturligt, fordi han i otte uger har været vant til både hans mor og søskende omkring sig, og nu skulle han i stedet knytte sig til os. Vi blev rådet til at give ham masser af tryghed og så trappe ud som ugen gik. Så han har fået masser af nusseri og kærlighed. Udtrapning har ikke været nødvendig, for det er kommet helt af sig selv i takt med, at han er faldet mere og mere til herhjemme.

 

 

Rutiner

Vi har en ide og nogle ønsker til, hvordan rutinerne skal blive med Max i hjemmet. Lige som med børn, er det jo ikke muligt at skabe rutiner så tidligt, men vi arbejder på en positiv måde hen imod det.

Vi vil gerne have, at han bliver tryg ved berøring, så det aldrig bliver et problem at skulle have ham til dyrlæge eller få klippet negle. Derfor nulrer vi poter og ører, børster tænder, reder pels og nusser, når han er rolig. Han er faktisk vildt god til det, og elsker at blive berørt. Han ser lige glad ud om han får nusset mave, nulret poter eller bliver kløet bag øret. Så vi gør meget ud af, at det forsætter med at være en god oplevelse for ham.

Han “børster tænder” hver aften sammen med os, når vi børster tænder. Han elsker sin tandbørste og kan lægge i lang tid og nyde, at vi børster – og hvis han bliver kløet på maven imens, så er den lige i skabet!

Han har ikke haft et eneste uheld indenfor. Alt tisseri og hømhøm foregår i baghaven. Han giver selv tegn ved at sætte sig foran døren og skrabe med poten. Vi bruger samme kommando som vores opdrætter, så han kender også signalet fra os, når vi giver tegn til, at det er tid til at tisse af, inden sengetid.

Vi har altid godbidder med, når vi går tur og øver “sit” hver gang vi skal over en vej, ind i en elevator, ud af døren, have selen af eller hvad det kan være.

Vi træner også “sit” og “dæk” herhjemme, og om små 14 dage starter vi til hvalpetræning med ham.

 

 

 

Oplevelser

I den første uge har Max haft lidt forskellige oplevelser.

Vi har gået tur i parken nær os, mødt andre hunde og mange mennesker.
Han var været med på cafe og en tur i Spinderiet i Valby.
Vi bliver stoppet hver gang, vi er ude med ham, og i Spinderiet var der virkelig mange, som kom hen og ville sige hej og nusse ham. Så han ser alle typer af mennesker. Vi må sige, at vi er helt med på socialiseringen allerede!

Han har også haft en legeaftale med familiens andre hunde. Han var så glad og ville rigtig gerne lege. De to ældre hanner var totalt bange for ham, og det var bare endnu sjovere for Max.

Han elsker græs og mudder og ruller sig gladeligt. Derfor har han også oplevet sit første bad i ugen, der er gået. Det var han bare så sej til. Masser af godbidder og en talestrøm af ordene “dygtiiiig”, og så var det bad nemt klaret.

Vi træner også at køre bil. Først var han med på forsædet og blev holdt i armene. Nu er vi begyndt med korte ture hvor han er i sele på bagsædet med en af os ved siden af. Det klarer han også rigtig fint. Han får et par godbidder og så ligger han fint og slapper af på et tæppe.

Han har også prøvet at være alene hjemme i en kort periode ad gangen. Vi vil gerne gøre træningen så blid som muligt, så det bliver en god oplevelse.
Vi havde tilsluttet vores telefon til computerens kamera, så vi kunne følge med. Det var virkelig hårdt at se på den første gang, fordi han hylede og peb. Men efter kort tid lagde han sig til at sove og sov stadig da vi kom hjem. Da han hørte nøglen i døren kom han glad hen for at sige hej.
Vi har læst rigtig meget om alene-hjemme-træning og prøver virkelig at have is i maven, når vi træder ind ad døren igen. Hold nu op hvor har man lyst til at sætte sig ned og nusse den søde lille skat, men vores rutine er et muntert “Hej Max!”, når vi træder ind. Så hænger vi jakker og sætter sko og går ind i stuen. Her sætter vi os ned og nusser ham, hvor vi er kommet væk fra døren og “komme-hjem-situationen”.

 

 

Bideri

Bideriet er langt fra så slemt, som jeg havde forestillet mig. Fordi, vi har været sammen med ham 24/7 de første fire dage, har vi meget hurtigt afkodet hvornår han bider og de forskellige typer bid, han har.

Han har én slags bideri, som ikke så meget er et bid, men mere bare, at han åbner munden og lægger den omkring vores hånd. Oftest slikker han rigtig meget i forbindelse med det her bid, og det foregår meget kærligt.
Det her bid er hans “se mig” bid. Sådan gør han, når han gerne vil have kontakt, nus eller nærvær og det går over så snart man imødekommer ham.

Så har han sit “drille-bid” som jeg kalder det. Det er nok det alle hvalpeejere forbinder med en hvalp, der hapser i hælene. Det kan Max også finde på, men kun hvis man går rundt eller ignorerer ham. Han er nemlig i legehumør, så alt hvad der bevæger sig er sjovt.
Han har 3 perioder på dagen hvor han kan køre sig selv helt op og springer rundt.
Det hjælper at lege med ham og endnu mere hjælper det at træne med ham. Vi træner kald, sit og dæk og inden for 10 minutter er han faldet til ro.
Det hjælper ikke hvis vi kun leger eller hvis vi lufter ham. Træningen er meget bedre stimuli til det.

Hans aktivitetsbræt har også været helt genialt til hans bideri. Og ellers så er hans bully stick eller tandbørste altid en sikker vinder lige at have ved hånden.

 

 

Personlighed

Det allerede meget tydeligt at mærke hvilken personlighed Max har.

Der er ingen tvivl om, at han kan lide at være centrum og nyder at få opmærksomhed og nus.
Han er rigtig glad og kærlig og vil rigtig gerne være der hvor vi er.

Han har allerede fået en tydelig karakter omkring både farmand og jeg.
Han bliver helt oppe og køre, når farmand kommer hjem og er glad og vil lege. Farmand er klart favoritten til at lege. Men hvor hyggelig legen end er, så skal Max altid lige have et øje for hvor jeg er. Han følger mig alle steder og piber, hvis jeg går nogen steder hen, hvor han ikke lige kan komme til.
Når det bare er ham og jeg, der er hjemme, så lægger han sig altid til at sove lige op ad mig. Kan han slippe afsted med det, så falder han gerne i søvn til lidt nusseri.

 

 

 

Det var den første uge med Max!
Næste torsdag er jeg tilbage med og fortæller om Max’ 2. uge hjemme hos os.

 

Tak fordi du læser med!

Kh A