Øg dit barns selvstændighed med læringscirkler fra Leg&Lektie

Øg dit barns selvstændighed med læringscirkler fra Leg&Lektie

Indeholder reklame

 

 

Hvis du har læst lidt med under bloggens “Leg og Lektie”-fane, vil du have set, at vi, dengang E startede i børnehaveklasse, gik i gang med Lektiecafe herhjemme.

Formålet var, at understøtte den undervisning E fik i skolen og hjælpe hende med at finde interessen for skolen og de opgaver, der hører til. For lige så meget, som E havde glædet sig til at starte i skole, lige så meget frustration udviste hun, over at skulle skrive, regne og læse.

 

 

 

 

Så vi tog kampen op herhjemme og begyndte at skabe nogle gode rutiner omkring skolen, og sammen løste vi opgaver og gjorde læring til en leg og fik en hyggeligt eftermiddagsstund.

Nu er E så begyndt at få ugeopgaver for i matematik. Så hver fredag skal hun aflevere en opgave.

I starten hjalp jeg hende med at forstå opgaven men altid med henblik på, at hun skulle blive mere og mere selvstændig, så hun selv kunne læse opgaven og gå i gang på egen hånd.

Det kan hun så nu!

 

 

 

 

Vi bruger altid kladdepapir til opgaverne. Så når E ikke kan huske hvordan det lige var, at hun skrev tallene oven på hinanden, når hun skulle regne minus- eller plus-stykker, så kunne hun slå op i sit kladdehæfte.

Vi har også lavet en skolemappe herhjemme med masser af redskaber til hvordan hun skriver tekster, hvornår man skriver stort bogstav og andre ting, hun har lært i skolen.

Et smart alternativ til vores lærings-mappe er læringscirklerne fra Leg&Lektie.
Vi blev spurgt, om vi ikke ville afprøve dem, og det ville vi da i hvert fald gerne!

 

 

 

 

Selvom jeg er stolt af mit forældre-tiltag med læringsmappen, så må jeg indrømme, at læringscirklerne er langt smartere. Det er et udvalg af forskellige cirkler samlet i en nøglering, og man kan tilpasse nøgleringen, så den passer til lige netop det klassestrin ens barn er på. Cirklerne er laminerede så de kan tåle lidt af hvert – også en tur i skoletasken.

Lige nu har E kun matematiklektier for, så det er mest de cirkler vi bruger. Så når E laver matematiklektier, har hun en lille samling af redskaber, hun tager frem, bestående af:

Læringscirklerne fra Leg&Lektie
Plus plus klodser
Kugleramme 
Penalhus (inkl. lineal)

 

 

 

 

Læringscirklerne viser både tabellerne og viser på en overskuelig måde regnemetoderne for plus og minus. Det har gjort E meget mere selvstændig i sine ugeopgaver, og sparet hende for at bladre frem og tilbage i kladdehæftet. Jeg kan også mærke på hende, at hun oplever det som en succes, at hun kan sætte sig op på sit værelse og gå i gang med opgaven og faktisk gennemføre den helt selv.

 

Tip: Placer læringscirklerne på steder, hvor dit barn sidder stille længe ad gangen. Det skaber mulighed for læring.

 

En god erfaring, jeg har gjort mig er, at bemærke de situationer hvor E sidder stille længe ad gangen. Her er det oplagt at placere materiale for læring (i stedet for ipad’en – prøv det!). Derfor har vi fx en kurv stående på badeværelset med frilæsningsbøger til E. Som mange andre børn, bruger hun så lang tid på toilettet! Til gengæld får hun læst et hav af bøger, når hun er hos os. Det samme kan man gøre med læringscirklerne!

Vi har dem med på vej til skole. Vi har lang transporttid, hvor vi alligevel sidder stille. Så det giver fin mulighed for at øve tabeller eller farverne på engelsk eller hvad, der lige er sjovt den dag.

 

 

 

 

Hvis du ikke har et skolebarn, kan læringscirklerne også fås med emner til førskolealderen. Der er nemlig også mange andre emner end lige dem, der hører til skoleundervisningen. Fx emner om vejret, rim, kroppen og hygiejne, grøntsager og frugter, sanser, rutiner (et godt alternativ til piktogrammer), ugedage og årstider og mange flere.

En kategori jeg gerne vil slå et slag for er kropssprog og følelser! – Noget jeg vil mene er meget vigtigere læring end plus og minus.

 

Så læringscirklerne kan bruges til rigtig meget mere end bare skole.
Tag eksempelvis læringscirklerne om rutiner frem ved aftensmaden og snak med børnene om de rutiner, de skal igennem efterfølgende – børste tænder, rede hår, sengetid osv. På den måde kan de også fungere som et alternativ til piktogrammer. Det samme kan man gøre ved morgenmaden, og måske få et nyt alternativ til morgenstunden.

Læringscirklerne får i hvertfald en varm anbefaling herfra!

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra