VI TESTER: Mother Ease Wizard Uno Stay Dry

VI TESTER: Mother Ease Wizard Uno Stay Dry

 

 

I jagten på den perfekte stofble, har vi fået afprøvet et par forskellige modeller. Vi har også været så heldige at få lov til at teste forskellige mærker fra et par forhandlere. Det hele har givet os en erfaring, som jeg vil dele med jer her i de forskellige reviews.

Lige nu fuldammer jeg min søn, og vores test af bleer vil derfor afspejle det behov, der følger med en baby, der får modermælk (eller MME). Det vil sige masser af tissebleer og ammebæ, der kommer ud med højt tryk. Det skal bleen kunne holde til uden lækager.
Behovet vil muligvis ændre sig, når min søn begynder på fast kost. Uden at vide det forestiller jeg mig, at mange af bleerne, der ikke fungerer nu, vil fungere til den tid, fordi der ikke er det samme høje tryk på afføringen. Til gengæld skal bleerne nok kunne rumme en større tissetår, men der kan bleerne altid boostes med et indlæg. Men det ikke noget jeg har erfaring med endnu – en opdatering kommer til den tid.

Det var så lige en lille snak om bæ, men det er jo bleer vi har med at gøre.

 

 

 

Hurtige facts

 

Type:
AIO (all in one).

Størrelse:
One size (3,5 – 15,5 kg).

Pasform:
Trim fit over numsen. Specielt god til store lår.

Stay dry:
Ja.

Sugeevne:
Høj.

Lukning:
Trykknapper.

Materialer:
Indre del i 100% Polyester, ydre del i 100% Polyester med PUL belægning.

Tørretid:
Kort.

Pris:
219 kr.

 

 

Specielt for denne ble

Bleen har en virkelig god stay dry effekt, der skyldes en speciel vævningsteknik, som tillader væsken at trænge igennem materialet men ikke tilbage. Der er altså ikke brugt fleece i bleen (fleece absorberer langsommere og kan derfor give lækager).

Der er i bleens sug benyttet et kølende garn, der gør bleen temperaturregulerende og mindsker bakteriedannelsen.

 

Bleens opbygning 

Bleen er anderledes opbygget end andre AIO bleer, hvor du normalt vil opleve et indlæg af en art, der er syet fast i den ene ende. Den her ble minder i formen meget om en engangsble bare i en genanvendelig udgave.

Den yderste del er i 100% polyester med PUL belægning og gør bleen vandtæt. Der er elastik hele vejen rundt omkring lårene og omkring hele livet – også maven, hvilket giver en god lækage barriere. Det gør at denne ble især er egnet til babyer, der ammes (eller får MME).
Den inderste del har også elastik ved lårene, og der er således dobbelt lækagebarriere omkring lårene.

Den inderste del er syet fast fortil og bagtil, og efterladt med hul i siderne. Det giver mulighed for at booste bleen og forkorter bleens tørre tid.

Tørretid

Mother Ease er den ble, vi har, som har den absolut korteste tørretid. Hos os tørrer den på en halv dag hvis det er varmt udenfor (bleen hænger stadig indenfor). På en gråvejrs dag kan jeg hænge dem op om morgenen og så er de tørre inden, vi går i seng.

 

 

 

Pasform

Bleen fylder minimalt over numsen. Det er den ble vi har, som fylder alder mindst og minder mest om en engangsble i størrelsen.

Den er blød og meget elastisk, og kommer derfor ikke til at klemme om hverken mave eller lår.

Bleen skulle især være god til store lår. Vi har brugt den siden vores søn vejede omkring 5-6 kg og voksede ud af vores newborn løsning, og der har den fungeret helt fint. Nu er han +7 kg og vi bruger bleen i den mindste indstilling.

Bleen er virkelig nem at sætte korrekt især omkring lårene hvor adskillelsen af sug og cover gør, at det nærmest er umuligt at få lækager – også selv når det er gået hurtigt med at få sat bleen på.

 

 

Så alt i alt en virkelig god ble med godt sug og god pasform.
Herhjemme er det blevet vores yndlingsble. Den passer så godt til det behov, vi har lige nu.
Vi har et par andre modeller også, men det her er den eneste ble hvor vi med garanti aldrig oplever uheld.

Bleen findes også i en udgave med økologisk bomuld i stedet for polyester. Derudover findes den i en newborn udgave ( 2,7-5,5 kg) og i en AI2 udgave. AI2 udgaven kan kombineres med 3 forskellige indlæg – enten i bambus, stay dry, lige som den ble vi bruger, eller som et natindlæg.
Der er lidt forskel på sugeevnen for de tre bleer. Bambus er den der kan suge mindst og kan holde op til 340ml, stay dry udgaven kan rumme 425ml og natudgaven kan rumme 500ml.

Jeg vil løbende opdatere det her blogindlæg med billeder af lillebror i Mother Ease bleen i takt med, at han vokser, og en kommentar på om den stadig fungerer til vores behov. Så følg endelig med herunder!

 

 

Tak fordi du læser med
Kh Alexandra

 

 

 

 

Billedgalleri

 

6 uger. Ca. 5,5 kg.
Vi bruger den mindste indstilling af bleen. 

 

 

8 uger. Ca. 6-6,5 kg.
Vi bruger den mindste indstilling af bleen. 

 

3 mdr. Ca. 8-8,5 kg.
Vi er gået en størrelse op i indstilling og bruger nu den mellemste indstilling.