Rolleleg

Rolleleg

I samarbejde med Lekmer.dk
Rabatkode 15%: bonusmom15

 

De fleste børn elsker rollelege – Elouiza er ikke en undtagelse.
Da hun var lille var hun utrolig glad for at lege bibliotekar, fordi de ofte gik på biblioteket med børnehaven. Senere blev hun rigtig glad for at lege købmand.
Og så kom en lang periode hvor legetøjet ikke lige var hende, men bevægelse og udendørs leg var det helt store.

Nu er hun 8 år, og det sidste års tid har det hele handlet om dukkerne.
Hun leger og leger og roder alting ud fra alle kasser, og kombinerer det til en leg hvor hun fx kan være en mor, der arbejder som bibliotekar – og her bruger hun så kasseapparatet fra hendes køkkenting sammen med hendes frilæsningsbøger. Hvis man åbner døren til hendes værelse, er det ikke just “instagram-venligt” (tænk er det er blevet en ting?), men der er masser farver og af plads til kreativ udfoldelse og fantasi. Og hvis du spørger Elouiza, er der fuldstændig styr på tingene og et meget nøjagtigt system.

 

Her finder du den supersøde baby born pulsetaske fra Lekmer
Lige nu kan du få 15% hos Lekmer, hvis du bruger koden bonusmom15.
Koden gælder de næste 24 timer.

Sidste sommerferie læste jeg mig igennem et hav af bøger om børnepsykologi og -opdragelse. Her faldt jeg over et emne omkring rolleleg og børn.

Jeg læste bl.a. at rollelege er enormt vigtigt for børn, da det er måden hvorpå børn bearbejder de indtryk de har fået igennem dagen. De lever sig ind i de roller og mønstre de oplever i hverdagen, og det passer bare spot on til det jeg oplever herhjemme.

Når Elouiza leger på værelset, så går jeg af og til og lytter til de ting hun siger i sin leg. Jeg får så meget betydningsfuld information omkring de ting, der optager hende lige nu.

Jeg læste også, at rolleleg har en vigtig betydning for barnets udvikling, da hele deres forståelse af omverdenen bliver grundlagt ved rolleleg, da de skal gøre, prøve og røre for at forstå deres omverden.

Især rollelege med dukker er en type rolleleg, der styrker barnets sociale kompetencer, relationer, finmotorik og evne til at drage omsorg. Og det gælder drenge så vel som piger.

I rollelege lærer børn også at kommunikere følelser og tanker til sine omgivelser, da det kræves at legen at interagerer med børn barnet leger med. Leger barnet alene, oplever barnet at udforske flere forskellige roller, da barnet så ofte både agerer mor, far og børn og bestemmer hvad alle disse roller tænker og gør.

Så der er meget godt at hente, hvad end barnet leger alene eller sammen med andre.

 

 

De voksnes verden er den største inspiration for børnenes rollelege. Jeg tror de fleste forældre har oplevet, at mini kopierer de ting man som voksen gør.
Jeg oplever det i hvert fald rigtig ofte herhjemme – og det er lige fra måden Elouiza gerne vil gå klædt på, hvordan hendes hår skal sættes, til ting jeg gør og siger.
Hun suger alt til sig, hvilket lige får mig til at tænke over mine dårlige vaner en ekstra gang. 😉

De dukketing Elouiza bruger aller mest herhjemme er hendes dukkevogn, puslebord og den brune baby born dukke. Det næsten alt sammen købt fra genbrug enden på den blå avis eller reshopper.

Nu har hun fået en helt ny baby born pusletaske, bestilt på lekmer.dk. Den har hun ønsket sig længe, og så har jeg lovet hende at vi snart skal ud og gå med dukkevognen i Valbyparken igen, så hun kan have pusletasken på styret, og en iste fra emmerys i fodenden af vogenen.
Hun er simpelthen for cute!

 

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh E&A

#verdensbedstebonus
#mormedbonusdk

 

 

 

 

 

Rabatkode:
Lige nu får du 15% hos Lekmer.dk hvis du bruger koden bonusmom15.
Rabatkoden er gyldig i 24 timer og gælder også nedsattevarer.