Rosenborg Slot

Rosenborg Slot

Det skønne efterår er landet! Hele vores lille land er for et kort øjeblik gyldent inden det for alvor bliver vinter og gråvejr.
Herhjemme ELSKER ELSKER ELSKER vi efterår! Eller rettere sagt – JEG elsker efterår, men får nok smittet hele familien med min overdreven lykke for denne årstid.

Det har lige været efterårsferie. Normalt har vi vinterferien mens Elouizas mor har efterårsferien, men i år spurgte hun om vi ville have hende – JA TAK!
Fordi det var i sidste øjeblik, så kunne farmand ikke nå at holde ferie med os. Derfor har Elouiza og jeg rigtig hygget os i hinandens selskab og været rundt på eventyr i det store København.

 

Torsdag i Ferien var vi så på Rosenborg Slot.

Da Elouiza var knap fire år tog jeg hende med på Nationalmusset for første gang – de har en rigtig hyggelig børneafdeling. Siden da er det gået hen og blevet vores “ting”, at besøge museer og andre kulturelle oplevelser rundt i byen. Og denne gang var det Rosenborg slot, der stod for tur.

 

 

På slottet har de en skattejagt for børn, hvor kongen har fået hukommelsestab og man skal hjælpe ham med at finde ud af hvilken konge han er. Skattejagten tager dig rundt på hele Rosenborg og undervejs får man ledetråde, der til sidst bliver et kodeord. Det var så hyggeligt og en rigtig fin måde for børn at få glæde at museet på.

Vi lod fantasien få fuld skrue og legede, at vi var hemmelige spioner, der var under dække som helt almindelige turister. Det var så sjovt og samtidig rigtig lærerigt.

Når man har gennemført skattejagten og fundet frem til det rigtige kodeord, kan man hente en præmie i museums-shoppen, i form af en medalje-broche og et fint kongeligt brev, hvor man bliver kronet som “Miniridder af Rosenborg”, som tak for at have hjulpet kongen. Ekspedienten i shoppen var så sød og legede rigtigt med, og fik overrækkelsen af brevet til at virke som noget helt særligt.

Så Rosenborg Slot får de varmeste anbefalinger fra både Elouiza og jeg!
(Indgangen er i øvrigt gratis for børn og nedsat pris hvis man er studerende! Helt sikkert et besøg værd! 🙂 )

 

 

Bagefter sad vi på græsset ved voldgraven og spiste madpakker og drak vores spiondrik (læs: Cola), mens vi snakkede om de ting vi havde set på slottet.
En rigtig herlig dag og nu et nyt minde til vores mindekasse.

 

 

#Verdensbedstebonus
#Elouogalexpåeventyr