Små mennesker, Store drømme

Små mennesker, Store drømme

I samarbejde med Momstertest og Forlaget Albert

 

Vi har haft næsen i bøgerne herhjemme, for E og jeg har simpelhen modtaget så mange skønne bøger, som vi har haft fornøjelsen af at test-læse.

I dag skal det handle om børnebøgerne Små mennesker, STORE DRØMME, fra Forlaget Albert.

Men først en lille anekdote, som virkelig har gjort et indtryk på mig:

 

For nogle uger siden, var farmand og Jeg en tur i Silvan, for at hente flyttekasser, i forbindelse med vores flytning. Ved indgangen, var der en lang kø, af mennesker, der alle skulle have hjælp fra de to medarbejdere, ved “retur og reklamation”.
Ved et hurtigt øjekast, afslørede utallige overalls og t-shirts, med malerpletter, at hver især, havde de alle gang i deres eget lille projekt.

Jeg tog mig selv i at trække på smilebåndet, for dér, midt i køen blandt, beskidte overalls, stod en lille, lyshåret pige iført en struttende prinsessekjole med glitterstads og kondisko, og ventede tålmodigt.

Jeg ved ikke hvem pigen var, og det finder jeg nok heller aldrig ud af. Men den lille pige, har inspireret mig lige siden.

 

 

Den lille pige er langt fra den eneste.
Det unikke ved vores børn er, at de mandag morgen kan beslutte sig for, at skulle være en fin prinsesse. Eller, at de på en trist torsdag vil være superhelte med kappe på.
Fordi, det har de lyst til! Og så gør de det!

 

Hvordan formår vores små, for hvem vi burde være forbillederne, at være så modige, at de tør være sig selv, hele vejen igennem?

Hvorfor besidder vi ikke den egenskab, når vi bliver voksne?

– Og vigtigst af alt:

Hvordan undgår vi, at tage det fra vores børn, når de vokser op?

 

Jeg har ikke løsningen.

Men jeg har gjort det til min mission, at min (bonus)datter, skal vokse op og fortsat turde være sig selv.
At hun, den dag, hun forlader barnestadiet, stadig vil være fyldt med selvværd og selvkærlighed, og troen på, at hun kan lykkes.

 

 

 

 

Alle veje fører til Rom, som man siger, og der er mange måder at styrke børn i troen på sig selv. Jeg har allerede skrevet flere blogindlæg, om det – og mulighederne er mange.

På denne rejse, er der intet, der er det “rigtige” at gøre, så længe du bare gør det!

En af de mange muligheder er børnebøgerne fra Små mennesker, STORE DRØMME.

 

“Hun havde en simpel leveregel:
Dans, som om ingen kigger på. Syng, som om ingen kan høre dig. Lev, som om himlen er på jorden.”
– Små mennesker, Store drømme. Audrey Hepburn

 

 

Vi har modtaget tre af bøgerne herhjemme og en bog, der hedder Fantastisk seje kvinder der forandrede verden.

Tanken bag bøgerne er, at de skal “[…] inspirere børn til at søge viden og tro på sig selv, samtidig med, at de lærer om historisk store personligheder med store drømme.”

– Og det må jeg sige, at de gør!

Hver bog handler om en unik karakter.
Du lærer om personens opvækst og om den tankegang og drøm, der lå til grund for, at hovedpersonen i dag er et ikon, i vores verden.

 

– Vidste du?

… at det var Coco Chanel, der gjorde op med tidens trend om korsetter, og gjorde bukser til mode blandt kvinder? At hendes rigtige navn er Gabrielle og, at hun er vokset op på et børnehjem?

– Vidste du?

… at Frida Kahlo havde polio og, at hun efter en busulykke tegnede sin ene fod? At hun var så syg, da hendes malerier skulle udstilles, at hun måtte deltage liggende i en seng?

– Vidste du?

… at Audrey Hepburn var Goodwill-ambassadør for UNICEF og, at hun gjorde alt hvad hun kunne for at hjælpe børn, der sultede, verden over, fordi hun selv havde sultet, som barn?

 

 

Især historien om Audrey Hepburn fangede E’s interesse. Hun elsker for det første skuespil, og så er hendes skole er en Unicef Rettighedsskole, så alt med Unicef fanger hendes interesse lige nu.
Da vi læste, at Audrey Hepburn rejste verden rundt for at hjælpe børn, der sulter synes E, at det var rigtig sejt.
Vi talte om, hvor godhjertet en person Audrey måtte være og hvor god en gerning det var, at give til dem, der har mindre end en selv. Når det går os godt, kan vi jo nogen gange godt komme til at tage det for givet.

 

“Den børnebog egner sig ikke kun for børn. Den har også et unikt budskab til alle voksne”

 

Jeg blev selv meget fascineret af historien om Frida Kahlo. Den børnebog egner sig ikke kun for børn. Den har også et unikt budskab til alle voksne, der kæmper med modgang – og sygdom især. Jeg kan ikke sige andet end: læs den! Den har virkelig inspireret mig. Hårde tider, er hvad vi gør dem til.

 

 

 

Bøgerne er skrevet i et letlæseligt sprog. De egner sig derfor godt som en lærerig frilæsningsbog til børn, der selv kan læse.
Længden på bogen gør den perfekt til at læse som godnathistorie. Det er så dejligt, at man kan nå at afslutte bogen ved sengekanten og, at man har fået hele historien med.

Der findes flere bøger om flere personer end blot de tre, jeg har nævnt her. Blandt andet Stephen Hawking, David Bowie, Anne Frank, Marie Curie og flere endnu.

Især Marie Curie, var jeg særligt imponeret over, da jeg var barn. Men jeg har til alle tider også været en supernørd!

Tip
Saml hele familien til en hyggelig stund med højtlæsning.
Lad dit yngste barn, der kan læse, om at læse bogen højt, mens I andre lytter. Større børn kan genfortælle handlingen, mens de største børn og voksne, kan snakke om budskaber. På den måde kan alle være med. Alle børn føler, at de bidrager med noget vigtigt og alle går derfra med noget lærerigt.

 

 

Bøgerne er utrolig flot illustreret og meget farverige og spændende at bladre igennem.
Jeg er især vild med den fine tidslinje sidst i bogen, hvor du ser virkelige billeder af hovedpersonen og kan læse om særlige øjeblikke i personens liv. Det synes jeg er en rigtig fin detalje.

 

 

 

“Intet er overladt til tilfældighederne, når du tager en bog ned fra hylden hos Forlaget Albert”

 

 

“Højt kvalitet” og “framragende boghåndværk” beskriver forlaget Albert, på deres hjemmeside, når de fortæller, at de arbejder for, at en børnebog skal føles godt – på alle måder. Her kan jeg kun give dem ret.

Jeg ved ikke hvordan, jeg skal beskrive bøgerne til fyldest. De her bøger skal mærkes i hænderne. Bladres i. Læses i.
I skal mærke stoffet på bogens ryg og se de mange farver på bogens illustrative sider. Selv indersiden af omslaget er dekoreret med farver og polkaprikker og andre mønstre. Intet er overladt til tilfældighederne, når du tager en bog ned fra hylden hos Forlaget Albert.

 

Jeg elsker bøger! Især børnebøger.
Men de her børnebøger kommer klart ind på favoritlisten.

 

 

 

 

Er du mere til at gå på opdagelsesrejser, så vil bogen Fantastisk seje kvinder, der forandrede verden, nok falde i god jord hos dig.
Hop om bord i flyveren hos Amelia Earhart og rejs igennem historien, hvor du møder nogle fantastiske, seje kvinder, der er inspirerende på så mange måder!

Her kan du både få en dosis romantik med Jane Austen og læse hvordan Rosa Park gjorde op med “Segregation” ved at sætte sig ned i en bus.
Som om det ikke var nok, slutter bogen af med to sider fyldt med kloge ord fra 13 seje kvinder.

Du kan ikke andet end at blive inspireret, når du bladrer dig igennem bogen.

 

– Og jeg må ærligt indrømme, at jeg virkelig har lært meget af at læse højt fra bogen for E.

Vi er endnu ikke blevet helt færdige, men jeg har smugkigget og måske er jeg også kommet til at læse bogen færdig selv. Men jeg kunne bare ikke lade være.

 

 

 

 

Hvis du er blevet inspireret til også at sende dit barn afsted til drømmeland, med rygsækken fuld af løftende ord, så kan du finde bøgerne lige her. Jeg vil rigtig gerne høre hvad du synes om bøgerne, så del gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

Hvis du har brug for at blive yderligere inspireret, før du beslutter dig, så kan du snart læse anmeldelser fra tre andre mødre og deres familier hos Momstertest.

 

 

Når det så er sagt:

Må vi så alle være prinsesser i et byggemarked!

 

 

 

Tak fordi du læste med!

Kh Alexandra