Sød DIY gave til navngivningsfest

Sød DIY gave til navngivningsfest

 I søndags var vi til navngivningsfest hos Elouizas nye lille grandkusine Sophia.
Sophias mor er vild med hæklede ting, og havde ønsket sig, at jeg hæklede et barnevognsophæng, der kunne pynte på deres barnevogn.

Det smarte ved et barnevognsophæng i stedet for en barnevognskæde er, at det ikke “spærrer” for indgangen til barnevognen, når man skal have barnet ind og ud af barnevognen. Hvis man så tilmed laver ophænget med elastiksnor og en lille rasleboks inden i, så kan det også fungere som legetøj til barnet, når det bliver gammelt nok til at kunne sidde i barnevognen.

Husk dog altid at være varsom med de materialer, du vælger, hvis du hækler til babyer og små børn, da de putter alting i munden. Jeg hækler som regel i økologisk bomuld, som kan tåle at komme en tur i vaskemaskinen. Det meste bomuld kan tåle at blive vasket ved 40 grader.
Jeg også vil anbefale, at du finder noget astma og allergivenligt bamsefyld til at fylde med. Et lille tip kan være at købe hovedpuder med kunstfiberfyld som er svanemærkede. Det er som regel en del billigere end bamsefyld og der er meget mere fyld i. Vær også opmærksom på, at der ikke er nogle løse dele, som kan falde af og være kvælningsrisiko.
Så skulle du gerne være good to go!

Så hvis du overvejer at prøve kræfter med hækling, så det bare med at komme igang. Man skal jo starte et sted før man bliver god!
Personligt så elsker jeg hæklede sager – især babyting! Det giver de sødeste og mest personlige gaver. Det er min erfaring at det altid falder i god jord, med sådan en hjemme-hæklet gave.

Jeg selv har lært at hækle ved at bruge youtube – og hjemmesiden Garngrammatik er helt sikkert også et kig værd.
Jeg har googlet mig frem til forkortelser i hækleopskrifterne og så har jeg bare kastet mig ud i det. Den første bamse jeg hæklede til Elouiza da hun var lille, var en Olaf snemand, som jeg havde fyldt med vat (ikke så smart!). Den var meget sød de første par måneder men nu er maskerne helt løse og den hænger lidt med hovedet. Lad os bare blive enige om, at jeg er nået langt siden da!

Jeg endte med at hækle to barnevognsophæng og en uro til Sophia. Der var så mange søde ting jeg gerne ville hækle, og jeg er vild med alle de forskellige toner af lyserød som bomuldsgarnet kan købes i.

 

 

Det første ophæng jeg hæklede var den her lille ko med en rasleboks inden i. Opskriften er købt hos Kreasysler og er egentlig en opskrift på en giraf. Men idet jeg ændrede farverne fra de traditionelle gule og brune farver, så lignede det altså ikke en giraf længere. hihi. Så jeg justerede lidt på snuden og hornene så bamsen blev til en sød lille ko i stedet.
Det er min anbefaling, at du hækler halsen lidt længere hvis du, ligesom jeg, ændrer på farverne. Så kommer den mere til at ligne en giraf.
Kuglerne og hjertet er fra nogle gratis opskrifter man kan finde på nettet.

 

Det næste jeg hæklede var den her virkelig skønne uro fra mormorshækleliv. Jeg er så forelsket i den! Jeg synes den er så kær, når den hænger der og svæver i ballonerne. Jeg har hæklet lidt sølvtråd ind i ballonerne og synes, at det er sådan en fin detalje, der lige giver uroen lidt ekstra. Det er uden tvivl min yndlings hækleopskrift til dato.

 

Det sidste barnevognsophæng jeg hæklede, lavede jeg så det passede til uroen. Opskriften er også fra mormorshækleliv og jeg synes virkelig, at den udgør sådan et sødt sæt sammen med uroen. Jeg er især vild med sløjfen og den søde krave under kaninhovedet.
Jeg har hækletrasleboksen ind i selve hovedet, da jeg bruger raslebokse og ikke de raslekugler som er vist i opskriften.

Alt i alt blev det nogle virkelig fine gaver.

 

 

Til sådan en fin anledning kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af indpakningen. Jeg elsker gaveindpakning og kan have masser af samtaler med mig selv, når jeg står foran hylderne med gavepapir, gavebånd og dippedutter alt imens jeg prøver at bestemme hvilke mix og match jeg skal gå med.
Generelt så er jeg bare så vild med alt, der kan pyntes og nusses om. Kan jeg slippe afsted med at tilføje lidt guld eller glimmer, så er min verden bare tip top. Min kære mand plejer at sige, at jeg er “all unicorns & Rainbows”, og det har han nok rimelig meget ret i.

Til Sophias gave valgte jeg et gavepapir i sart lyserød med små guldhjerter. Af gavebånd valgte jeg et guldgavebånd og et silkebånd, der passede i nuancen.
I stedet for de almindelige til-og-fra-kort, har jeg lavet en sutteflaske og en sut med en lille sløjfe ud af HAMA perler, som jeg har strøget helt flade på begge sider. Så bliver perlepladerne nemlig meget holdbare.
Perlepladerne har jeg lagt i pres under tunge bøger mens de kølede af, så de ikke bukker og så har jeg skrevet bag på dem. Du kan skrive med en sprittush eller klistre en lille label fast, eller hvad du lige finder passende.

Sutten og sutteflasken har jeg sat fast i gavebåndet. Til sutteflasken brugte jeg en stoppenål, til at lave hul i mellem perlerne, så gavebåndet kunne komme igennem.

 

Det færdige resultat så sådan ud:

Tøv ikke med at smide en kommentar hvis i har spørgsmål til opskrifter, materialer eller lignende.

 

 

God dag til dig, der læser med!

Kh E&A

#Verdensbedstebonus
#EogApåeventyr