Stofbleer med på tur – hvad skal der i pusletasken?

Stofbleer med på tur – hvad skal der i pusletasken?

Indeholder reklame 

Jeg var så vild med ideen om at bruge moderne stofbleer, at jeg fra start af var indstillet på, at det nok ville blive noget mere bøvlet at have med på tur end engangsbleer, men at det var okay. For i modsætning til vådservietter og engangsbleer, som du kan smide i skraldespanden, så skal de genanvendelige klude og bleer med hjem igen – med lort på!

 

 

Farmand var overraskende nok ikke så bekymret omkring den her affære. Hans mod gav mig mod, og så kastede vi os ud i det for første gang, da lillebror var kun 14 dage gammel, og vi skulle en tur til Hillerød. Som back up havde jeg pakket engangsbleer – faktisk lå de i pusletasken hele den første måned. Bare for en sikkerhedsskyld.

Vi fik dog aldrig gjort brug af engangsbleerne, og nu er de skrottet. For at have stofbleer med på tur er absolut ikke noget problem! Alt det kræver ekstra er en mini wetbag til de rene, fugtige klude og en medium wetbag til brugte bleer og brugte klude.

 

 

 

På billedet: Bambooty Basic og Bambooty wetbag.

 

Pusletasken

Først vil jeg lige knytte et par ord til vores pusletaske.
Vi har med vilje investeret i en rigtig god pusletaske med et godt pusleunderlag, så bleskift nemt kan foregå alle vegne.

Pusletasken er af mærket Herschel. Min skoletaske er af samme mærke, så derfor ved jeg, at kvaliteten er rigtig god.
Da vi har den hængende på styret på barnevognen, er det et krav, at den kan tåle regn, fordi regnslaget ikke dækker pusletasken, og jeg vil ikke stå med en taske hvor alt indholdet er blevet vådt.
Så ville jeg gerne have, at jeg kunne sætte den forskellige steder uden, at den skulle blive alt for ulækker og beskidt og uden at taskens indhold bliver vådt hvis der lige er vådt på jorden eller lignende – og det kan man med den taske.

Pusleunderlaget kan tørres af. Det var også et must, for at minimere affald. Flere pusletasker kommer med sådan nogle bløde underlag, som helt sikkert er mere rare at ligge på end et plastikunderlag, men de kan ikke tørres af. Så kommer der tis eller afføring på mens man er på tur, så kan det jo ikke genbruges. Så har jeg set flere, der bruger et engangs pusleunderlag eller et “blåt stykke”, som dem man får på hospitalerne, oven på det bløde pusleunderlag. Men det jo bare mere affald. Og hele pointen er jo at minimere affald.

Jeg synes også at rum-inddelingen i pusletasken er rigtig god og der er meget plads. Og så har skulderstroppen en god pude, så den er god at bære på skulderen eller over ryggen. Den kommer i flere forskellige farver – og de er så flotte. Den findes faktisk også i en rygsæk udgave, hvis man er til det. Det kan jeg egentlig godt se det praktiske i, nu hvor jeg har været ude af huset mange gange med barnevogn og oppakning. Men den barnevognmodel vi har, har ikke underkurv men to tasker, så vi ville ikke kunne bruge rygsæk med barnevognen.

 

 

 

På billedet: Thirsties medium wetbag. Thirsties natural lommeble. Totsbots Easyfit Star AIO

 

Moderne stofbleer vs. engangsbleer – hvad skal du pakke?

Når du bruger moderne stofbleer skal du faktisk ikke pakke noget ekstra. Du skal bare pakke tilsvarende i en genanvendelig udgave.
I stedet for engangsbleer pakker du stofbleerne. I stedet for vådservietter pakker du genanvendelige klude. I stedet for plastikposer, til at smide bleerne, i pakker du wetbags.

Det jeg har med til et bleskift når jeg er på tur er følgende:

 

3 stk moderne stofbleer

Mini wetbag med genanvendelige klude.

Medium wetbag til brugte klude og brugte bleer

 

Jeg pakker faktisk to mini wetbags med klude. Én hvor jeg har gjort 4-5 klude våde på forhånd og én med tørre klude hvis jeg får brug for ekstra. Jeg bruger ca. én klud ved tis, og max tre klude ved afføring.

 

 


På billedet: Imagine baby bambusklude. Petit lulu mini wetbag.

 

 

Jeg synes faktisk ikke, at det er noget problem at have bleerne med rundt. Heller ikke de brugte bleer. Wetbag’en er vand- og lugttæt, så det ikke noget problem.

Når vi kommer hjem fra tur ryger wetbagen med de brugte klude og bleer bare over i den store wetbag i badeværelset, indtil de skal vaskes.

Hvis der er flere rene, våde klude, så lægger jeg dem ved puslebordet og bruger ved næste bleskift.

 

 

 

Pusletaskens indhold generelt

 

Foruden kittet til bleskift, så indeholder vores pusletaske følgende:

3 stk. moderne stofbleer
Medium wetbag
Miniwetbag med klude
Pusleunderlag

2 sæt tøj + trøje 
2 stofbleer (gylpeklude)

Ammeindlæg
Lanolinsalve 
Deo
Hårelastik

Håndsprit
Vådservietter*

*Vådservietterne ligger som reserve hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder. Det ikke noget vi bruger til bleskift. 

 

 

 

Det var så en gennemgang af vores pusletaske.
Indholdet er ikke så meget anderledes end det ville have set ud, med engangsbleer. Den eneste forskel er at indholdet her er genanvendeligt med hensyn på både miljø og baby!

 

 

Tak fordi du læser med! 

Kh Alexandra