Stofbleer til nyfødte – Her er den bedste og mest økonomiske løsning!

Stofbleer til nyfødte – Her er den bedste og mest økonomiske løsning!

 

Lillebror er efterhånden fire uger gammel, og med undtagelse af de 3 dage vi var indlagt på barselsgangen, har vi nu brugt de moderne stofbleer i alle uger, og er efterhånden kommet ind i en god rutine.

Faktisk vil jeg sige, at både farmand og jeg er overraskede over hvor meget nemmere det er, at bruge stofbleer, end vi lige troede. Faktisk var det langt sværere at overskue hvilke stofbleer, vi skulle købes og at sætte sig ind i hele stofble universet, end det er at bruge dem. Selv det at have stofbleer og genanvendelige klude med i pusletasken, når vi er ude, er faktisk lige til – det skal jeg nok vende tilbage til i et andet blogindlæg. Så vi er meget positivt overraskede herhjemme!
Oven i det, så er vi jo lige nu inde i en mega hedebølge, og jeg har bare så god samvittighed hver gang jeg giver lillebror en ble på, fordi jeg ved, at hans lille popo kan ånde. Så vi fortsætter, med godt mod, vores stofble-eventyr.

 

 

Som i kunne se i mit tidligere blogindlæg, havde vi indkøbt lidt forskelligt til at teste af i den første tid, men vores primære løsning var de gammeldags stofbleer (gylpekludene) og med et cover ud over – og det er også den løsning vi har været mest glade for her i starten!

Vi gik med denne løsning, fordi det simpelthen var den mest økonomiske løsning, i forhold til en nyfødt, hvor bleerne kan bruges ganske kort.

Efter en hurtigt tur på youtube og et par test-foldninger ved puslebordet, havde både farmand og jeg lært at folde de gammeldags stofbleer og med den smarte blesikkerhedsnål, så det egentlig en ret nem løsning. Vi har dog gjort os nogle erfaringer, som jeg lige vil dele.

 

 

Selvom man kan købe covers, der er onesize og kan justeres med trykknapper til de forskellige størrelser, så er det altså pengene værd at købe covers, der passer til en nyfødt. Det er de samme modeller, de hedder bare newborn efter modellens navn. Udfordringen ved et onesize cover er, at det bare aldrig rigtig giver en helt god pasform til så lille en baby – og lillebror var ikke engang særlig lille. Han var 4520g ved fødslen og er over 5 kg nu. Jeg synes, der kom store folder i coveret, som gjorde bleen utæt rundt om lårene og så fyldte den rigtig meget på numsen, hvilket gjorde, at hans ben nærmest hang og dinglede, når han lå på siden. Så det var et kæmpe no go, da jeg virkelig går op i, at han kan have rigtig god bevægelighed både i sine bleer og sit tøj.

 

 

De to covers, som vi har brugt, og har været rigtig glade for er Petit Lulu’s newborn cover, som har en lækker blød fleece kant, samt Blümchens newborn cover. Sidst nævnte fungerer rigtig godt, fordi det har en dobbelt lækagebarriere, og vi har aldrig haft et eneste uheld med det cover. Til gengæld har det ikke den samme lækre bløde fornemmelse som coveret fra petit lulu.

Så et godt – og økonomisk – starterkit til en nyfødt ville være:

Ca. 30 stk gammeldags stofbleer (i kvickly har de 10stk for 100kr.)
3 stk covers fra Blümchen, á 89kr/stk
3 stk. covers fra petit lulu, á 139kr/stk
1 pk blesikkerhedsnåle, á 49kr/pk

I alt: 1033 kr!

Fordelen er, at alle stofbleerne kan bruges igen bagefter som gylpeklude.

 

 

 

Den luksuriøse udgave

Ved siden af de gammeldags stofbleer har vi testet et par få andre bleer, for at få et indtryk af, hvad hvilken vej vi gerne vil gå, når han kan bruge onsize bleerne

Hvis du ikke har noget imod at poste penge i ble-budgettet til din nyfødte vil jeg klart anbefale de formsyede bleer fra petit lulu sammen med deres førnævnte cover. De er så bløde og lækre! De suger utrolig godt – så godt, at du for et par timer sagtens kunne undvære at give coveret på, og så har du mere åndbarhed. Det har vi gjort af og til herhjemme.

En anden ble, som vi har været virkelig glade for, er Imagine Newborn. Den sidder rigtig godt og fylder minimalt. Det næsten som at bruge engangsbleer – bare meget mere lækkert!

 

 

Vores test bleer

Som jeg skrev i det tidligere blogindlæg har vi også testet nogle onesize bleer og uldcovers, men det blev altså bare ikke noget, der virkede for os.

De uld covers vi testede var fra puppi merino newborn uldcovers. De er i sig selv meget lækre, og vi fandt også ud af selv, at lanolinbehandle dem. Men de var alt for små til at have den gammeldags stofble indenunder. Det kan være, at det havde fungeret hvis det havde været onesize modellen men det har vi endnu ikke prøvet. Jeg kan meget godt lide ideen om åndbarheden ved uld, men jeg er endnu ikke med på vognen med vaskerutinen og lanolinen.

En anden ble, som slet ikke fungerede var SIO complete fra petit lulu. Selvom den også er onesize og skulle passe ned til 4kg (lillebror var 4520g), så var den kæmpe stor og klodset. Men det er en ble vi prøver kræfter med igen når lillebror bliver lidt større, fordi den skulle have utrolig høj sugeevne og holde virkelig godt. Så den ligger og venter imens han vokser.

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra

 

 

Billedgalleri

 

 

Lillebror er 14 dage gammel på de her billeder. Han vejer omkring 4500g.

Coveret er et newborn cover fra petit lulu. Det passede til han var omkring 6kg. 

 

14 dage gammel i en Blümchen onesize lommeble. Ca. 4500g.