Styrk dit barns selvværd med Leo – min vidunderlige ven!

Styrk dit barns selvværd med Leo – min vidunderlige ven!

I samarbejde med Vidunderlige Barn

 

 

Den seneste godnathistorie E har fået lov til at lukke øjnene til er Leo – Min vidunderlige ven.

Børnebogen er skrevet af Signe Marslew, der uddannet sociolog, er mor og nu aktuel med denne søde bog om Leoparden Leo.
I sit online univers skriver Signe om sin vision om at være med til at styrke barnets selvværd. Hun påpeger hvordan, vi dagligt støder på prædikener om selvkærlighed og selvudvikling, især vores færden på de sociale medier men, at vi i virkeligheden burde starte med de små.

 

“Leoparden Leo, der med sine kærlige og anerkendende ord er med til at give dit barn den bedste start på livet med et robust og godt selvværd.”
– Vidunderlige Barn

 

Leo – min vidunderlige ven er en bog, der sætter dit barn i hovedrollen og det er en detalje, som jeg synes er mægtig fin. Bogen taler direkte til barnet og det synes jeg har en forstærkende effekt af historiens budskab.

Bogen handler om en dag i et barns liv, fra barnet står op til det skal sove igen om aftenen. Denne dag får barnet en særlig gave, som så er Leo. Leo bliver barnets bedste ven og sådan fortsætter historien med positive og anderkendende ord, igennem barnets dag.

 

 

Bogen er henvendt til børnehave barnet i den klassiske familiekonstellation med mor, far og barn. Men jeg synes alligevel, at det fungerede fint, at læse bogen for E.
I stedet for “børnehave” læste jeg “skole”, og mor-rollen kunne jeg have byttet ud med min egen bonusmor-rolle. Det gjorde jeg ikke denne gang, for E er så stor nu, at hun godt kan skelne og godt ved, at mor ikke er en del af hverdagen herhjemme, selvom jeg læser det i bogen. Havde hun været mindre, ville jeg have lavet om på personerne, så det passede til vores egen familie.

Bogen har en rigtig fin længde til at læse på sengekanten. Den er hverken for lang eller for kort. Jeg kan godt lide, når vi kan nå at læse historien færdig. Det giver en god afslutning.
Denne bog slutter med, at barnet skal sove og derfor passer det rigtig godt til lige netop sengetid.

Selvom E er næsten 9 år gammel, så synes jeg det var super fint at læse bogen for hende. Alle børn kan have brug for kærlige og anderkendende ord. I lige netop den alder E har nu, synes jeg, at det er nødvendigt med rolige, nærværende stunder hvor tingene bare er simple. Hun skal tage stilling til rigtig meget i skolen og resultatet er, at hun kommer hjem og lukker op for sit stadig barnlige sind, der har brug for masser af nærvær, kærlighed og leg. Derfor synes jeg, at det er så fint, at hun får læst højt fra en historie, som er så simpel og afslutter dagen på så fin en måde.

Vi har læst rigtig mange børnebøger, der alle har formålet at styrke børns selvværd. Jeg synes det er fantastisk læsning, og jeg er helt med på bølgen om at stoppe præstationsræset og lære børn, at de er værdifulde, som de er.
Leo – min vidunderlige ven, er et rigtig godt sted at starte, med at styrke selvværdet hos de små.

 

 

God læselyst! 

Kh Alexandra