Velkommen i vores køkken!

Velkommen i vores køkken!

Jeg har vist jer E’s værelse og vores soveværelse.
Nu er vi så nået til køkkenet, som også indeholder Entreen. Måske er I interesseret i at se en plantegning? Den kan I finde her.

 

 

 

Noget, jeg gerne vil gøre anderledes i Rækkehuset i forhold til lejligheden er, at sørge for at tingene ikke matcher for meget og at hjemmet ikke kommer til at ligne noget fra et bobedre katalog – hvor smukt jeg end synes, det er. Men det passer bare ikke til vores familieliv.

Jeg kan godt tænke mig, at der er sjæl og liv i vores hjem. At vores hjem er personligt, og at her er plads til E’s tegninger og multifarvede perleplader, julepynt i alle afskygninger og halloween plastiskbras.

Og så kan jeg rigtig godt tænke mig, at her kan rode uden, at det springer lige i øjnene. For jeg har nok lidt et rengøringsvanvid, og det var noget jeg hadede ved den gamle lejlighed. Alle de sterile overflader – især i det kridt hvide Invita-køkken med skabsfacader på alle de hårde hvidevarer.

 

 

 

I det nye køkken – som i øvrigt er en del mindre end vores store køkken i lejligheden, og også fra Invita – skulle vi selv have hårde hvidevarer med. De hårde hvidevarer er derfor ikke dækket af skabsfacader og det kan jeg faktisk godt lide. Bare det, gør hjemmet lidt mere hjem-agtigt og det mindre Invita-reklame-agtigt.

Jeg har ikke de store præferencer, når det kommer til køkkenudstyr! Det helt klart farmand, der har styret den proces og så har jeg bare sagt “pæn” eller “ikke så pæn” til de ting, han har fundet.

Alle vores hårde hvidevarer er i stål og sort. Der er gjort plads til et lille indbygningskøleskab til højre for ovnen. Topskabet kan tages ud, så der kan være plads til et større køleskab. Farmand ville gerne have et Amerikaner køleskab med isterninger – og jeg er som nævnt før, nem at overtale. Så vi har i stedet hustlet topskabe fra vores naboer til at udfylde pladsen med, og så står køleskabet på modsatte side. Det en meget praktisk løsning, da der jo ellers ikke er særlig meget opbevaringsplads.

 

 

 

 

Fordi det er et Almenbolig+ rækkehus, skal vi, foruden de hårdehvidevarer, også selv købe de resterende ovenskabe til køkkenet, hvis vi ønsker det. Det hele er jo lavet så budgetvenligt som muligt, for at holde huslejen nede.

Vi har bare købt to hylder og skruet op og det synes jeg faktisk er rigtig fint. Det giver sådan en hyggelig landkøkken stemning, og bryder de hvide overflader rigtig godt.

Vi har snakket lidt om at male en farve på væggen bag hylderne, men vi er dog ikke nået længere end til overvejelsesfasen.

 

 

 

 

I ægte 90’er stil har vi fået kaffemaskine og en holder til kaffefiltre på væggen. Det faktisk ikke fordi vi drikker så meget kaffe, men det ser seriøst så hyggeligt ud. Det minder mig om mit barndomshjem, hvor jeg lærte at lave “en kande vand og fem skeer med top” til når mor eller far var på vej hjem fra arbejde.

Noget, jeg elsker ved rækkehuset er, at vi har fået vindueskarme igen. Lejligheden have gulv til loft vinduer, og det altså et problem, i forhold til nips og planter. Kan I selv forestille jer dilemmaet til jul – hvor skal jeg sætte alle nisserne henne? Kritisk, ik’ sandt?

I vindueskarmen i køkkenet står en plante og vores familiekalender. Den står altid i børnehøjde så E kan følge med og se hvad planen er. Det er en rigtig god måde for hende, at vide hvornår hun skal være med til noget og til at overskue hvornår hun har aktiviteter, dans eller legeaftaler.

 

 

 

 

Vi har fået et par billeder op og hænge i køkkenet. De var ikke helt nemme at tage billeder af, så i får lige et samlet billede herunder.

Begge rammer er i lys egetræ.

Over kaffemaskinen hænger det lille billlede, hvor der står “elsk din familie”. På væggen overfor har jeg hængt en af de smarte Lille Davinci rammer. Jeg synes de er så smarte og nu fandt jeg den lige med 50%.

Jeg bruger den til alle de kærlige breve E skriver til mig. Det rører mig så meget, at hun skriver så søde ting, og det gør mig rigtig glad at læse, så jeg vil gerne have, at de er synlige et sted, hvor jeg kan se på dem hver dag. Jeg plejer at hænge dem på køleskabet, men nu har de fået deres retmæssige plads i denne fine ramme.

 

 

Det var så en rundvisning af vores lille køkken.
Jeg vender snart tilbage, med lidt billeder af entreen, som er integreret i køkkenet.

 

 

 

Tak fordi du læser med!

Kh Alexandra