VI TESTER: Thirsties Natural Lommeble

VI TESTER: Thirsties Natural Lommeble

I samarbejde med Pusleriet.dk

 

 

I jagten på den perfekte stofble, har vi fået afprøvet et par forskellige modeller. Vi har også været så heldige at få lov til at teste forskellige mærker fra et par forhandlere. Det hele har givet os en erfaring, som jeg vil dele med jer her i de forskellige reviews.

Lige nu fuldammer jeg min søn, og vores test af bleer vil derfor afspejle det behov, der følger med en baby, der får modermælk (eller MME). Det vil sige masser af tissebleer og ammebæ, der kommer ud med højt tryk. Det skal bleen kunne holde til uden lækager.
Behovet vil muligvis ændre sig, når min søn begynder på fast kost. Uden at vide det forestiller jeg mig, at mange af bleerne, der ikke fungerer nu, vil fungere til den tid, fordi der ikke er det samme høje tryk på afføringen. Til gengæld skal bleerne nok kunne rumme en større tissetår, men der kan bleerne altid boostes med et indlæg. Men det ikke noget jeg har erfaring med endnu – en opdatering kommer til den tid.

Det var så lige en lille snak om bæ, men det er jo bleer vi har med at gøre.

 

 

 

Hurtige facts

Type:
Lommeble.

Størrelse:
One size (ca. 4-18 kg).

Pasform:
Fylder en del mellem benene. God til større børn.

Stay dry:
Nej.

Sugeevne:
Mellem. Mulighed for at booste.

Lukning:
Velcro.

Materialer:
Indre del: 100% GOTS Økologisk Bomuld
Ydre del: 100% Polyester med TPU belægning

Tørretid:
Mellem-høj.

Pris:
225 kr.

 

 

Specielt for denne ble

Bleen er i den grad egnet til brug i institutionen, da den både har stærk velcro-lukning, god lækagebarriere ved benudskæringerne og god mulighed for boost.

 

  

 

Bleens opbygning 

Bleen er opbygget af en ydre vandtæt skal med TPU belægning en indre sugende del af 100% økologisk bomuld – så her får du naturmateriale mod huden. Til gengæld er der ikke noget stay dry i bleen, så hvis du ønsker det, skal du selv tilføje en fleeceliner eller lignende oven på bleen.
Imellem de to dele er der en lomme, som er åben i begge ender, og du kan derfor være sikker på, at alle indlæg bliver slynget ud i vask.

Der medfølger 2 indlæg. Et indlæg i 2-lags 100% økologisk bomuld og et indlæg med 3 sugende lag bestående af 55% hamp og 45% økologisk bomuld. Hamp har en høj sugeevne!
De to indlæg er meget tynde og kan knappes sammen før de ligges i lommen.

For at beskytte mod lækager er der elastik i ryg og omkring benudskæringerne – der er tilmed dobbelt lækagebarriere i benudskæringen. Foran fortsætter TPU-belægningen et par centimeter ind på bleens inderside, for at beskytte mod lækager fortil.

Bleen lukkes med en meget stærk velcro og justeres i størrelse vha. trykknapper.

Tørretid

Selve bleen og bomuldsindlægget har en kort tørretid. Hamp indlægget har en del længere tørretid, og skal nok tørre i ca. et døgn.

 

 

 

 

TIP: Du kan se en gennemgang af hele bleen i højdepunkter på instagram-profilen @clothbummamma

 

Pasform

Bleen med de to indlæg fylder som sådan ikke ret meget over numsen – det er klart, at den vil fylde mere jo mere den boostes, men generelt er den ret tynd. Til gengæld er bleen ret stiv i materialet og fylder derfor en del imellem benene. Min søn vejer 8 kg nu og jeg synes bleen er for stor til ham. Der skal nogle kræfter til at klemme bleen sammen mellem lårene, og derfor vil jeg anbefale den til større børn, der kan gå og ikke til babyer, der ligger eller kravler.

Fordi bleen har så bred en velcrokant er den også meget stiv fortil. Det går ikke helt hånd i hånd med ballon-maven, de fleste babyer har, da det så er nødvendigt at sætte bleen så stramt, at babyen får den såkaldte “muffin-top” form. Hvis bleen ikke sættes stramt, så kommer der er gap foran, og det medfører lækage.

NB! Min søn er omkring 7-8 kg på billederne i dette blogindlæg.

 

 

Min bedømmelse

Det er ikke en bleen, der fungerer til vores behov lige nu. Efter vores søn har passeret de 8kg og nærmer sig de 9kg, oplever vi ikke længere lækage fra bleen. Men jeg synes stadig, at den er stadig alt for stiv til, at den passer til en baby, der har brug for sin fulde bevægelighed, for at udvikle sin grovmotorik.

Men det er en ble vi vil se nærmere på, når vores søn bliver større. Jeg ved, at mange er vildt glade for denne ble til deres institutionsbørn, fordi den kan boostes så den holder mange timer og den har den gode lækagebarriere ved benene. Desuden har bleen velcro-lukning, hvilket personalet i børnehaverne helst ønsker – og så er velcroen stærk, så små pilfingre ikke åbner bleen selv.

Generelt virker det som en rigtig god og slidstærk ble, og jeg kan godt se hvorfor mange er så glade for den.

Så kort fortalt en rigtig god institutionsble, men ikke en ble for de babyer. Jeg vil prøve at komme med en opdatering, når min søn når en alder, hvor jeg forestiller mig, at bleen vil sidde bedre på ham.

 

 

 

 

Tak fordi du læser med!
Kh Alexandra