VI TESTER: Weecare easy SIO

VI TESTER: Weecare easy SIO

Indeholder reklame

I jagten på den perfekte stofble, har vi fået afprøvet et par forskellige modeller. Vi har også været så heldige at få lov til at teste forskellige mærker fra et par forhandlere. Det hele har givet os en erfaring, som jeg vil dele med jer her i de forskellige reviews.

Lige nu fuldammer jeg min søn, og vores test af bleer vil derfor afspejle det behov, der følger med en baby, der får modermælk (eller MME). Det vil sige masser af tissebleer og ammebæ, der kommer ud med højt tryk. Det skal bleen kunne holde til uden lækager.
Behovet vil muligvis ændre sig, når min søn begynder på fast kost. Uden at vide det forestiller jeg mig, at mange af bleerne, der ikke fungerer nu, vil fungere til den tid, fordi der ikke er det samme høje tryk på afføringen. Til gengæld skal bleerne nok kunne rumme en større tissetår, men der kan bleerne altid boostes med et indlæg. Men det ikke noget jeg har erfaring med endnu – en opdatering kommer til den tid.

Det var så lige en lille snak om bæ, men det er jo bleer vi har med at gøre.

 

 

Hurtige facts

Type:
SIO – som AIO men indlægget kan knappes ud.
Kan også bruges som en AI2 ble.

Størrelse:
Coveret findes i to størrelser: Str. M: 5-8 kg, Str. L: 8 kg+.
Indlægget er onesize.

Pasform:
Medium bredde melle benene, men tyk.

Stay dry:
Nej.

Sugeevne:
Mellem.

Lukning:
Trykknapper.

Materialer:
Indre del: 100% GOTS Økologisk Bomuld
Ydre del: 100% Polyester med TPU belægning

Tørretid:
Coveret tørrer hurtigt.
Indlægget tørrer langsomt.

Pris:
248 kr
(Indlæg: 89 kr, Cover: 159 kr)

Specielt for denne ble

Weecare easy shell coveret har en glat inderside, og derfor kan denne ble også benyttes som en AI2 løsning, hvor du genbruger coveret 3-5, hvis der ikke har været afføring i bleen.
Coveret kan, foruden weecare SIO indlæg, også benyttes med prefolds eller over formsyede bleer.

Weecare easy SIO indlægget kan også bruges i SIO covers fra henholdsvis Best Bottom, Puppi og Petit Lulu.

 

 

Bleens opbygning 

Coveret er opbygget af et ydre lag i OEKO-TEX-certificeret bomuld og et indre lag i PUL. I ryggen er der en fleecekant, der fortsætter om på lukke-flapperne, for at sikre mod lækage.
Coveret lukkes med trykknapper.

Inden i er der to trykknapper til at knappe indlægget fast.

Indlægget er opbygget med det inderstelag i bambusvelour mod huden, efterfulgt at 4 lag i hamp og økologisk bomuld. Bagsiden er beklædt af et lag PUL, som beskytter coveret.
Indlægget har to tilsvarende trykknapper, til at knappe det fast i coveret.

Indlægget har lækagebarriere af mikrofleece ved benudskæringen, og former således indlægget som en “vugge”, der kan holde på afføring og så man undgå lækager.

 

Tørretid

Selve coveret har et ret kort tørretid. Indlægget er til gengæld lang tid om at tørre.

Fordi indlægget kan knappes ud af coveret, kan denne løsning gøres mere økonomisk ved at købe dobbelt så mange indlæg som covers. Coveret tørrer nemlig rigtig hurtigt, og så kan du bruge det med det andet parti af indlæg, mens de første tørrer færdig.

 

 

Pasform

Jeg er faktisk positivt overrasket over pasformen, i forhold til hvor tykt indlægget er. Men vi kan ikke komme udenom at det er en ble, der alligevel fylder en del. Den havner på en mellem størrelse, i forhold til bredden mellem benene, da jeg både har oplevet bredere og smallere. Til gengæld er bleen tyk, og fylder derfor en del.

Det er nemt at sætte bleen korrekt. Der er ikke en masse ekstra justeringer fordi coveret ikke kan justeres i størrelse.

NB! Min søn er omkring 7 kg på billederne i dette blogindlæg.

 

Min bedømmelse

Jeg synes det er en ble med en fin pasform. Den har et meget neutralt og elegant nordisk design.
Bleen er nem at sætte og overskuelig at gå til.

Dog oplever jeg konstant lækager ved benudskæringen med denne ble. Der bliver trukket væske ud i bomuldsstoffet på coveret, og så ryger ideen med AI2 løsningen altså. Jeg har spurgt lidt ind til denne ble på min instagram profil (@clothbummamma) og flere oplever lækager med bleen. Nogle har haft held med at vende indlægget så den bagerste, brede del i stedet er foran – det har jeg ikke haft succes med hos os.
Så i forhold til sug kan jeg desværre ikke anbefale denne ble, da jeg simpelthen ikke har fået den til at holde tæt. Man kan eventuelt prøve med en booster i bleen, men det synes jeg vores søn endnu er for lille til, da bleen så kommer til at fylde for meget i forhold til hans størrelse, og derved hæmmer hans bevægelighed.

 

 

 

Tak fordi du læser med
Kh Alexandra