Bambooty basic – en fantastisk god ble, til en god pris!

Bambooty basic – en fantastisk god ble, til en god pris!

I samarbejde med Koogko.dk

Lillebror vejer knap 5,5kg nu og det betyder, at han nu kan passe onesize bleerne. Onesize bleerne kan han bruge indtil han er blefri, så nu begynder vi at kunne investere i de bleer, vi har tænkt os at skulle bruge resten af bleperioden.

 

 

Sugeevne over middel!

 

Det jeg går mest op i, når jeg kigger på stofbleer til lillebror, er selvfølgelig sugeevnen, da vi gerne vil have en god ble, som holder. Bleen her, fra det australske bambooty, har en suge evne over middel, og er derfor anbefalelsesværdig til dagsble – også i dagsinstitution. Suget består af et smalt slangeindlæg med 6 lag bambus og så er der stay dry på halvdelen af forsiden. Jeg er ret vild med stay dry, selvom det er polyester og ikke et naturmateriale. Men det efterlader huden dejlig tør – og det er stadig bedre end den kemi, der bruges i engangsbleer. Man kan folde indlægget som man ønsker, afhængig af hvilket materiale man ønsker mod huden og hvor man ønsker mest sug.

 

 

God pasform, som ikke fylder meget!

 

Noget andet jeg går meget op i er hvor meget bleen fylder. Der findes mange gode stofbleer, som suger godt, men som bare fylder alt for meget – synes jeg. Jeg ønsker ikke, at stofbleerne hæmmer lillebrors bevægelighed. Derfor er jeg kun på udkig efter de bleer, hvor der står, at den ikke fylder meget over numsen. Den her ble anbefales fra 3-18 kg, men jeg synes først den sidder rigtig godt nu hvor lillebror er på den anden side af de 5kg. Hans fødselsvægt var 4520g, og selvom bleen godt kunne bruges, så synes jeg den var lidt for stor. Til gengæld synes jeg, at den sidder helt fantastisk nu og giver ham god bevægelighed.

 

 

Smørblød ble til en god pris!

 

Det, der gjorde, at jeg først forelskede mig i Bambooty bleen er den bløde microfleece, der beklæder PUL-coveret. Jeg kunne virkelig godt lide tanken om, at lillebror skulle have sådan en smørblød ble på, og at hans små lårbasser ikke skulle gå og gnide op af noget, men at bleen var dejlig blød. Og så kommer den i virkelig mange flotte prints. Dem bliver man altså lidt afhængig af kan jeg afsløre!

En anden fantastisk ting er prisen. Bleen koster 139kr! For hele bleen! Det altså prisen på nogle af de covers, jeg har brugt, da han var nyfødt. Og de var uden sug. Her får du hele bleen for 139kr, uden behov for ekstra tilkøb. Så det er en ret økonomisk ble. Og du kan tilmed købe den som en startpakke med 12 bleer, hos Koogko.

 

 

Trykknapper eller velcro?

 

Bleen er med trykknapper og findes ikke i en udgave med velcro.  Selvom jeg først syntes, at velcro lukningerne var nemmest, så er trykknapperne gået hen og er blevet min favorit. Jeg synes nemlig, at velcroen hurtigt bliver fnulret selvom man lukker dem i vask. Vi har haft et par situationer hvor velcroen har åbnet sig i vask og har revet fat i nogle af vores andre bleer, der så har fået løse tråde. Det lidt uheldigt. Så trykknapper er blevet vejen frem herhjemme. Trykknapperne giver også en bedre pasform omkring maven, fordi der ikke er den stive velcrokant i bleen. Til gengæld er institutionerne ikke så glade for trykknapper, hvis du skulle være så heldig at dine børn går i en institution, der er med på at bruge stofbleer. Begge ting har altså fordele og ulemper, det en smagssag hvad man kan lide.

 

 

Tørretid – tips og tricks

 

Selvom bleen er en AIO ble, så har indlægget trykknapper, der gør det muligt at knappe indlægget ud og derved forkorte tørretiden. Tørretiden på coveret er overraskende kort, på trods af det bløde microfleece. Til gengæld synes jeg at indlægget er utrolig længe om at tørre – og det gælder for alle typer bleer med disse indlæg. Så det ikke fordi det er noget særligt for denne ble. Men fordi indlægget kan knappes ud, er der den mulighed, at du kan tilkøbe flere indlæg, så de samme covers kan bruges med nye indlæg, mens de andre tørrer. Det var et smart tip, jeg fandt hos Koogko, som også har skrevet om sin erfaring med den lækre bambooty basic ble (læs med her).

 

 

 

Så bleen får en varm anbefaling herfra!
Jeg glæder mig til nu at begynde og bruge alle de lækre bambooty bleer, og lægge de gammeldags stofbleer på hylden. De er heldigvis ikke spildt, for nu kan vi bare bruge dem som gylpeklude. Smart ikke?

Tak fordi du læser med!
Kh Alexandra

 

 

 

Andre blogindlæg du måske vil finde interessante:
Stofbleer til nyfødte – her er den bedste og mest økonomiske løsning
Moderne stofbleer – Vores vaskerutine
Moderne stofbleer – hvorfor?