Vores påsketradition

Vores påsketradition

Hjemme hos os er det en årlig tradition at tilbringe Påsken hos min far i Tyskland.

 

Påske i Tyskland 2018

Den gang jeg selv var barn, var det traditionen at mine søskende og jeg, påske morgen, styrtede rundt i haven og søgte efter påskeæg som “påskeharen” havde gemt.
Jeg er vokset op på Lolland i et 3-plans hus med tre baghaver, en ladegrund og en “rundkørsel” af en art omkring værkstedsbygningen, så der var MEGET have at lede igennem for chokoladeæg.

Min far, der var påskeharen (det lærer man jo med alderen 🙂 ), havde fornøjelsen af at stå absurd tidligt op for at gemme påskeæg på hele grunden, fordi hans tre søde guldklumper havde evnen til at stå super tidligt op, lige den ene dag om året.
Med den bedste indkøbspose fra netto løb vi hele haven rundt i nattøj og jakker i vores søgen efter chokoladeæg og andre godter.

Bagefter skulle chokoladeæggene deles på demokratisk vis og “resterne”, der ikke kunne deles lige, fik far og mor æren af at spise.
Chokolade-påskeharerne blev nøje kigget igennem. Den gyldne uskrevne regel om påskeharer bestod år efter år – finder du en påskeharer og kommer til at ødelægge den (fordi du løber for stærkt og snubler, eller fordi en søskende skubber dig – ja det sker faktisk!), så er den din, og de andre får lov til at få dem, der ikke er gået i stykker. Hårdt, men retfærdigt!

Påskemorgen var en morgen med den helt perfekte mængde af grin, gråd, demokrati, kvalitetstid, søskendeskænderier og hyperaktive glade miner!

Bagefter stod den på påskemorgenbord.

Tyskland, 2018. Elouiza maler påskeæg.

Denne tradition har jeg ført videre til Elouiza.
Så hvert år til påske tager vores lille familie på weekendtur til Timmendorfer Strand i det tyske land, og lader traditionen leve videre.
Elouiza ELSKER det! Hun elsker alt ved Tyskland, hun elsker påske, hun elsker haven hjemme hos min far og hun elsker, at vi skal “rejse” sammen. Hun går utålmodigt og tæller dage herhjemme.
Det er en fornøjelse at se, at noget, der bragte så meget glæde for mig, da jeg var på hendes alder, nu bringer glæde hos hende.

For os handler påsken om familiesamvær og hyggelige traditioner, og ikke om religion.
Men hvis du leder efter en børnevenlig forklaring af hvad egentlig påske er, så kan du læse med her.

 

 

 

God påske til dig og dine <3

Kh E&A

#Verdensbedstebonus
#mormedbonusdk